Echt waar: deze BMW 7 Serie heeft 640.000 km gereden

Auteur: , 124 Reacties

En deze schitterende E38 staat te koop!

Vroeger, toen de lucht nog schoon was en de seks nog vies, toen bouwden ze nog échte auto’s. Die schone lucht, daaraan heeft deze 730d met zijn uitstoot van 232 gram CO2 per kilometer niet bijgedragen, maar een echt kwaliteitsproduct is het wel. De auto heeft namelijk al 638.636 kilometer gelopen, maar ziet er nog uit om door een ringetje te halen. Voor de rekenaars, dat is 141.163,55 kilo aan broeikasgassen…

De auto staat momenteel bij een Leidse autohandelaar, die de auto via Marktplaats aanbiedt, maar heeft hiervoor slechts één eigenaar gehad. Je zou verwachten dat een auto met die kilometerstand niet al te fris meer oogt, of in ieder geval een tikje doorleefd is zoals de Passat met acht ton op de teller die onlangs voorbij kwam, maar niets is minder waar. Het interieur oogt nog netjes, de originele velgen zien er strak uit en de algehele staat lijkt -afgaande op de foto’s- een dikke prima te scoren.

Ik snap overigens best dat de vorige eigenaar zo lang in zijn Siebener is doorgereden. Niet alleen is zo’n E38 nog steeds een schitterende auto om te zien, deze Executive is ook nog eens voorzien van allerhande luxe als funky boordcomputer, tv, standkachel, cassettedeck, autotelefoon, xenonlampen, gescheiden climate control, regensensor en natuurlijk leer en hout. Met 193 pk, gekoppeld aan een vijftraps automaat geen strepentrekker, maar wel een prima cruiser.

Met een vraagprijs van net geen 4 mille is het niet eens de goedkoopste E38 730d, er staan op Marktplaats namelijk nog en viertal goedkopere exemplaren met de helft tot een derde aan de ervaring van deze te koop. Aan de andere kant, als deze 7 Serie in werkelijkheid net zo netjes is als op de foto’s, dan moet dat miljoen ook vast te halen zijn. Zou jij het aandurven?124 reacties

Euh nee.
@spidermann: Jawel,

Een auto die de gemiddelde kilometerstand van BMW’s voor ze helemaal afgeschreven zijn verder omhoog trekt. Een van de betrouwbaardere merken als het gaat om kilometers die ze kunnen lopen:

http://files2.fd.nl/infographics/NIB-volvo.png

En zo’n Bmw is ook een plaatje om te zien.
@martinus:
Mn e46 330xd was na 215,000km rijp voor de sloop, duurste auto die ik ooit gehad heb qua onderhoud…
@super: raar..
@super: tsja wie neemt er dan ook xdrive
@sjeppie156:
Nooit meer idd, voegt behalve brandstofverbruik ook weinig toe.
@super: rij trouwens nu met de 328 al op 293.xxx
@sjeppie156:
Ik denk dat bergen en slechte wegen een stuk zwaarder zijn voor zon wagen dan het vlakke, goed bestraatte nederland.
@super: Dat klopt al heeft hij de eerste 170.000 in Duitsland gereden
@super: was dat vanaf nieuw of 2e hands? BMW’s worden heel vaak honderduizenden kilometers teruggedraaid, mijn E46 330i was in ieder geval nog als nieuw na 350k.
@super: Wat heb je in hemelsnaam dan gedaan met dat ding??
@super: dan weet ik niet wat voor rotte auto’s jy koopt ik had vroeger een 325td met al 4 ton op de teller en maar trappen dat ding was niet kapot te krijgen
@mrcy335d:
Ja, vermoed dat je hard moet trappen om een e36 325td vooruit te krijgen.
Ik zou het wel doen.

Dik 40k km per jaar, dat is veel doorrijden geweest met name op de snelweg.
Echt zwaar belast is het allemaal dus niet.
Waarschijnlijk ook gewoon de geurtjes op tijd gehad, dus als ik op zoek was naar iets dergelijks zou ik het zeker niet laten om te gaan kijken.
@awesome:
40k per jaar over duitse betonplaatwegen vind ik best veel
Dat de radio ingesteld staat op slam fm is voor mij een reden om serieus te twijfelen… Zou zowiezo de ingestelde voorkeurzenders eens bekijken.
@papa: och, bij mij staat radio 4 naast slam fm. Wat zegt dat over mij dan?

Owja, meestal staat radio 2 op.
@lekbak: ik zeg niks over jou, maar de kans dat degene die deze auto nieuw kocht van dit soort zender houdt acht ik klein (uiteraard kan het zo zijn dat een monteur deze zender heeft geselecteerd, vandaar dat ik de rest van de ingestelde zenders zou willen bekijken.)
@papa: dus jij baseerd je keuze voor een auto aan de hand van de voorkeur zenders. Heel apart
@lekbak: ben het met je eens als je rechtstreeks van de eigenaar koopt. Veel auto- en poetsbedrijven hebben jongens aan het werk die liever naar Slam luisteren. Fatsoenlijke Dunlops om originele velgen en een BMW gestempeld boekje wekken bij mij meer vertrouwen.
@papa: als ik “zowiezo” zie staan neem ik die persoon al niet meer serieus.
@wildewesten: een echte BMW-Fahrer zegt dan “überhaupt“, toch?
@RRRobert: allebei even Duits
@wildewesten: sowieso
@papa: lekker zo denken, dat zal je vast een véél betere auto opleveren bij het zoeken naar je volgende occasion!
@papa: Tijdens het foto’s maken heb ik ook vaak de radio aangezet op een andere zender 😉
@zweed: ik net zo luister op werk door de weeks skyradio ivm collega’s maar heb zelf liever Q of slam op zaterdag
@bmwm3gtr: huh????
@bmwm3gtr: Sky radio; jij werkt in Volendam of omstreken en hebt alleen maar 40+ collega’s ? Kun je nog beter Graftak FM opzetten; straalt meer levensplezier uit …
@dawwg: Nee ik ben zelf 16 en heb 2 collega’s van 50+ en 2 van 20/25 maar doen skyradio omdat er weinig reclame in zit ook al ben ik geen fan van liever Q music of slam maar dat willen de 2 ouderen niet en je moet rekening houden met je collega’s 👍
@papa: Wat mij dan weer erg aan het twijfelen brengt is dat de boordcomputer in het Duits staat en de climate control op 16 graden.
@papa: Fantastisch! U mijnheer bent zo’n uitvinder die er om vraagt genaaid te worden door de foute verkopert! +1

@boxergt: u bedoeld “oplettend”?
@papa: u bedoelt bedoelt
@papa: het was vrijdag dus de mixmarathon. Is vet hoor, beter dan de zoveelste top 40 zender
@jmeverts: Wat is er zo oneindig veel toffer een dance top 40 mix boven een reguliere top 40 ? Beide worden gedreven door commercie en lopen tegenwoordig zeker niet meer over van muzikaliteit of creativiteit; alleen maar autotune en slecht gejatte loops en melodieën …
@papa: dit! Zag het ook!
@papa: Goeie smaak die monteur.
Prachtige wagen.
Prachtbak!
Gaat rap met de kilometers als je elke dag clandestiene pakketjes de Belgische en Duitse grens overbrengt.
@harrie: Tja dat doen ze dan eerder in een onopvallende Toyota Yaris :)
Ow is mowgelijk gekkk
Cool, tijd geleden dat ik een cassette speler zag..
@norge: random feitje: er zit zelfs nog een cassette speler in de slr
@janmetdelangeachternaam: Bij zit er zelfs geen cd speler meer in…
@norge: Kan zoiets zelf inparkeren?
@fmgarcia: kan wel..
@norge: Ik ben zelf uit 88 en heb de laatste adem van de casette meegemaakt. Bizar dat er relatief kort geleden nog Bmw’s werden afgeleverd met..
@fmgarcia: Yup zelfs tot 2004, te bizar voor woorden, maar oude voorraad hey.
@bofkont: Ja best wel, mijn vader had de 1e generatie X5 en we vonden het toen al raar dat het er uberhaupt op zat. In de jaren daarna kon je ook nog even stoer doen met een wisselaar voor maar liefst 10 cd’s. En ineens had ieder koekblik 10 gb ssd en weet ik veel wat nog meer!
@norge: ik heb cassette én een cd-wisselaar in mn auto… Helaas staat GEEN van eerder genoemde radiozenders in mijn presets.
@norge: zit zelfs nog in mijn E39 uit juni 2003… wel al gecombineerd met een cd-wisselaar…
Te koop sinds 10 juli 2015. Tijd voor een goed (laag) bod anders wordt het gemiddeld aantal km per jaar gereden straks nog normaal ;-)
Dealer verkoopt kwaliteit auto`s
@kimholland: Wat krijg je daarvoor?
@Jochempie: Het is Kim Holland (fan); zegt genoeg over de context van het begrip ‘kwaliteit’ lijkt me zo :)
Is een importauto, is pas naar NL gehaald toen ie twee jaar oud was, dus niet ‘van eerste eigenaar’..
@parker: Welwaar, want een handelaar liegt nooit…
@parker: nee hoor… 2de eigenaar NL-auto, trouwens als ie van 1998 was zoals jij stelt was hij uniek.Toen had je alleen nog maar TDS-en.
@rixxy330d: de rdw registratie zegt toch echt iets anders
@parker: RDW telt autohandelaren ook mee als eigenaar…
@e1000bmw523i: dat is het niet, zie nu dat ik te snel heb gekeken. De eerste twee jaar staat ie als ‘eigenaar onbekend’ wat normaliter voor toelating in een ander land dient als omschrijving. Hij staat echter niet onder import aangevinkt, dus kennelijk is die categorie breder in het rdw systeem. Anyways: de tweede eigenaar had ‘m op kenteken van 2002-2015, da’s niet slecht. Vaak genorg vind je dit soort auto’s met meer dan 10 registraties in het verleden..
@rixxy330d: Ben je zeker? Heb zelf een E39 530d gehad, zelfde motor dus, en deze was van januari ’99. Kan me wel inbeelden dat je eind ’98 de 730d al kon krijgen…
@parker: Want het is natuurlijk volstrekt onmogelijk dat iemand de auto kocht toen hij/zij in het buitenland woonde en mee terug verhuisde…
@parker: Niet alleen auto’s worden geïmporteerd. Afgelopen jaar ook zo’n 70.000 personen meen ik. Wellicht dat deze persoon zijn auto mee heeft genomen?
@boxergt: ja, en juist een 7-serie met net de kop eraf uit Duitsland halen is fors goedkoper dan die enkele die je in NL kunt vinden.. wat maakt meer kans in dit geval..?
Een stuurhoes is voor mij sowieso een reden om over te slaan. Maar toegegeven, verder ziet het er keurig uit!
Voor €500,- durf ik het wel aan.
@nidlaobud: Ik geef je er €500,- voor en dan neem ik nog een risico.
@nidlaobud: Plaatwerk ziet er goed uit; velgen in prima staat; lederen interieur is te redden; zelfs als sloopauto makkelijk 500 euro waard :)
Afhankelijk van de onderhoudsgeschiedenis en hoe de auto zich in het echt gedraagt en rijdt zou ik het best aan durven deze richting de miljoen te helpen. De motor heeft nauwelijks uren gemaakt dus daar hoeft het niet aan te liggen.
Ik zou hem wel durven te kopen. Mooiste 7 serie ooit gemaakt. Gewoon normaal in blijven rijden en onderhoud komt het allemaal wel goed.
In de juiste configuratie, en niet met deze wielen, is dit de mooiste 7-serie ooit gemaakt.
Zo’n km-stand betekent bij een diesel van BMW dat ie net is ingereden….
eigenlijk is het lelijk, maar stiekem is het geweldig, die oude jaren 90 software op de boormonitor en dat hout…..

Het enige wat deze auto nodig heeft is oranje knipperlichten ipv deze (waarschijnlijk wel originele witte)
@undifined1: witte blinkers was een optie op versies met ‘lichte’ motorisering en na een paar jaar standaard op de V8 en V12 modellen. Als m’n geheugen me niet in de steek laat.
Een auto is toch ook bedoeld om mee te rijden?! Terug gerekend 40.000km per jaar met een 7-serie diesel, kan me slechtere auto’s bedenken!
Leuk! Maar ik ken een 7-Serie V12 met de helft minder kilometers voor minder. Dat lijkt me toch meer beleving :)
@bmwalpina: Rijd een maand in die V12 rond en van al het daaran verspilde geld kon je deze BMW (het artikel) kopen.
@bmwalpina: wij hebben er een te koop voor minder dan 2000 en heeft ook de v12 en heeft eigenlijk alleen wat last van roest. Maar dat valt te overzien
@bmwm3gtr: Behalve dat ie slurpt als een beest en onderhoud van de V12 + aandrijfslijn toch echt wel stukken duurder is dan een 6 cilinder dieseltje :)
Die navigatie unit slash boordcomputer slash televisie kostte 10k gulden in de jaren ’90. Met jawel: Duitse of Engelse stembegeleiding. Mijn kids zeiden ‘haar’ altijd na. ‘Hier nag links appie.’ Pap, ze noemt je appie. (Hier nach links abbiegen). Hahaha.
Voor een Mercedes heel normaal dit
Zelfde verkoper: 2009 Mercedes E-Klasse met 462K kilometers op de teller voor €7000,-. Ziet eruit als nieuw.

http://link.marktplaats.nl/m1026617935?utm_source=autoblog&utm_medium=referral&utm_campaign=CA____autoblog_promotie_site_autoblog&utm_content=85449
@nidlaobud: damn, inderdaad, op de foto’s lijkt het alsof er nog nooit iemand achterin heeft gezeten. Nu zijn het maar foto’s in simpele 640×480 resolutie, maar de eerste indruk is zeker goed.

Dit bedrijf heeft goede autopoetsers in dienst. Of ze zijn niet te beroerd om er serieus in te investeren. En zo te zien loont dit.
@RRRobert: Bekijk de bestuurder stoel eens, die hebben ze vakkundig niet goed in beeld gebracht ;)
@nidlaobud: heeft @papa toch gelijk.
Hier staat de radio op NPO1, dus deze kun je wel kopen.
@nidlaobud: Ze hebben de foto’s inderdaad zorgvuldig gekozen.
Want als je goed kijkt zie je zowel de bestuurderstoel als bij rijdersstoel scheuren vertonen en ook het rooster op het dashboard ziet er niet meer fris uit.
Mooi dan is deze bmw.in elk geval goed gebruikt.
Ik denk dat ik binnenkort weer eens naar Leiden rijd…
Wij hebben ook een 750i e38 te koop staan met 340000 op de teller. Maar dit is wel erg veel wat je niet vaak ziet bij zo’n auto ook al is het een diesel houd het vaak bij 3/4 ton op
@bmwm3gtr: er rijdt een Citroën C6 2.7 HDi in NL rond die begin vorig jaar al 890.000 km op de teller had staan.
@rufctr01: ja maar vaak zie je dat het bij BMW/Mercedes en Audi het bij 400000 ophoudt
@bmwm3gtr: Bijna alle merken; alleen Volvo schiet daar zowel met diesel als benzine bovenuit. Al heeft Volvo ook een serie slechte 1.8 / 2.0 benzines gehad (internet staat er vol mee) … Nu ik er over denk; Volvo diesels zijn heel lang VW diesels geweest… ben benieuwd hoe zich dat verrekend heeft over de jaren; klinkt eerder alsof VW misschien goedkoper tupperware gemonteerd heeft ? Of zijn VW petjes gewoon slechte auto-eigenaren (of beiden) ?
tja…
– logo op de motorkap is onleesbaar
– de lak is dof
– kleurverschil onderaan de skirts
– stuurhoes!!
– vergeelde achterlichten
– etc…..

Je kan voor rond de 12.000 euro een schitterende 7 serie kopen, met kmstand onder de 150.000km, waarvan de onderhoudskosten nog wel te overzien zijn… een echte.. dit is een uitgeloofd ding als je naar zijn uiterlijk kijkt.. het lijkt me niet dat het onderhuids veel beter gaat zijn…
@Roderick27: Ja, en dat is normaal voor een auto van deze leeftijd die zo`n 2 ton gereden heeft. Deze heeft 640k gereden en voor de km`s ziet hij er dan ook super uit.
@Roderick27: Kost ook maar ruim 3x zoveel, hè?
@Roderick27:
Dus je wilt drie keer zoveel betalen voor wat uiterlijk vertoon..?

Gewoon met een hele handige harrie langsgaan en eventjes goed bekijken. Minder dan de helft bieden, minimaal een jaar APK eisen en wie weet heb je een 7-serie voor een prikkie….
Ach ja, het is wel een heel net ding voor z`n km stand.
Ik dacht gelijk…. Doet Jason Statham zijn auto weg 😂
@yipikaye: had ie al ingeruild op een Audi. De sukkel…
Hoeveel standaard deviatie zal dit exemplaar af liggen van het gemiddelde aantal kilometers dat een BMW aflegt voordat hij op de schroot beland? (sorry beetje nerd vraag)
Ik deze gehad maar dan met een V8, de 740i, wat een heerlijke wagen was dat…

Maar een belangrijke opties mist deze auto , dat zijn de befaamde comfortstoelen, niks zit zo lekker en is zo perfect in te stellen. Echt voor mij de allerbelangrijkste optie, al mijn opvolgers (540i, 535d )heb ik gekocht met comfort zetels
Ongelofelijk als je de huidige generatie ziet tegenover deze. Deze straalt elegantie en klasse uit. De nieuwe is een lomp slagschip. Hetzelfde met die Audi S8 van onlangs.
Zou de automaat nog helemaal origineel zijn? Ik heb 301.000 kilometer op de klok van mijn 330d staan en de automaat moet wel echt een revisie hebben binnenkort. Hij hort en stoot dat je er misselijk van wordt. Terwijl die dingen ‘levenslang’ mee zouden moeten gaan. Staat erop, dus dan is het waar, toch? ;-)
@nicolasr:

Misschien haalt het nog iets uit om de automaat te spoelen, kost de wereld niet en er is best kans dat ie weer beter gaat schakelen.
@monsieurleloure: ga ik maar eens laten doen, denk ik
@nicolasr: helaas paste BMW automaten van GM toe in de 30d modellen van e46,e38 en e39. Deze kunnen het koppel niet huisvesten. In de 5 en 7 minder last van door de langere eindoverbrenging meen ik, maar toch schandalig eigenlijk…
@e39540itouring: ik heb een E91, wel een van de eersten, uit eind 2005. Wat voor automaat zit daarin?
@nicolasr: Voordat je de automaat laat reviseren zou ik eerst eens bij een goede BMW-specialist langsgaan. Wellicht is een totale revisie van de automaat nog niet nodig. Sowieso eerst de olie na laten kijken, wellicht staat het peil wat laag en dat kan al voor behoorlijk wat kuren zorgen. Flushen van de automaat werkt eigenlijk alleen maar preventief, en zal eventuele problemen hooguit kortstondig verhelpen.

Maar een goede BMW-specialist kan je daar vast alles over vertellen. En kan zonodig ook een deelrevisie doen. Bij mijn Jag was het kort na aankoop al raak met de automaat en heeft een Jaguarspecialist het alleen het ‘brein’ gereviseerd. Daar waren simpelweg wat veertjes versleten die de kogeltjes die de oliekanaaltjes afsluiten dan wel openzetten. Voor een fractie van de prijs van een totale revisie… Met als resultaat een automaat die weer smooth opschakelt bij rustig rijden en bij het gas er stevig op perfekt getimed opschakelt. Inmiddels 30.000 km gereden na de reparatie en nooit meer problemen met de bak gehad.
Je betaalt de meer dan helft van de aankoopwaarde aan wegenbelasting per jaar.
190euro p/m.
Je kunt er zelf cassettebandjes in afdraaien. Ik denk dat de jeugd nog niet eens meer weet wat dat is die stoppen hun iPod in dat gat.
Mijn 735i is bijna op de helft. 311.000 km.
het is en bijft een mooie auto.. maar met deze kmstand worden de onderhoudskosten echt heel hoog.. wegenbelasting etc… Een jaartje mee rijden je bent platzak en je hebt een auto die echt niets meer waard is…
Het is een mooi model maar ik zou toch voor een iets jongere zoeken met minder km’s.
Ziet er nog frisser uit dan me zweed met 460dkm op de tellert.
Mooiste bmw ooit, samen met de 507-z8.. maar ik zou voor een verse boterham gaan ipv ….
En hoe ver zal het klokje nog zijn teruggedraaid?
Maat van mij heeft een 320 e36 op benzine met 598.000 km er op..kwestie van onderhouden..zelf ook al een hoop benzine autos over de 4 ton gereden.
Mijn e46 318i Touring rijdt nog steeds geweldig! Vorige week nog Genève bezocht met de Touring.. Bijna 340.000 km ;)
@dizono: Het betreft hier een 184pk versie en geen 193pk zoals jij beschrijft.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).