LEGO neemt deze Catherham Super Seven in productie

Auteur: , 27 Reacties

Waarschijnlijk al eind van het jaar bij een speelgoedwinkel bij jou in de buurt.

De Caterham Seven in Lego-uitvoering

Terwijl uw blogger afgelopen week driftig een Volkswagen Transporter heeft gebouwd -je bent immers nooit te oud voor dit bazenspeeldgoed- kondigt LEGO alweer de volgende waarheidsgetrouwe bouwdoos aan. Na de eerder genoemde VW Camper, Mini Cooper en Ferrari F40 de vierde in de serie. En het leuke is, deze Caterham is niet door LEGO zelf ontworpen, maar door een gebruiker van hun eigen crowdfundplatform. Deze bricktrix_Carl wist binnen no-time 10.000 backers te verzamelen, een vereiste om je project in de goedkeuringsfase van Lego te krijgen.

Terwijl in die fase veel van de gebackte projecten afvallen, heeft de grootste bandenfabrikant ter wereld (in aantallen, ja echt!) aangekondigd dat de Caterham Super Seven eind van dit jaar in de winkels moet liggen. Carl’s project bestaat overigens uit twee auto’s, een Super Seven met voorruit en een spartaansere uitvoering zonder, maar het lijkt niet logisch dat LEGO ze beide gaat maken. Ik verwacht eerder dat ze de auto zo maken dat je eenvoudig je Caterham kunt ombouwen. Ik kan niet wachten, eerlijk gezegd ziet deze er beter uit dan de F40, die wel erg veel stickers nodig heeft om hem te laten lijken.

Caterham interieur27 reacties

Super gaaf! Nu die Porsche Martini collectie nog.
Heel vet.
Het maakt mij niet uit dat ik eigenlijk te oud ben. Deze wil ik hebben!
Vet! Lego word met de dag mooier, al was het vroeger al cool! Een huis met 100 kleuren enzo
@theyoungsaablover: och, tandenknarsend moest ik als kind toezien hoe sommige vriendjes huizen bouwenden met allerlei kleuren blokjes door elkaar heen. Dat kon echt niet. Als je dan al verschillende kleuren gebruikte, dan per laagje.
@Dizono: O C D
@Dizono: haha jeugd trauma’s ;)
@Dizono: Ha! Herkenbaar! Hetzelfde als dat leeftijdsgenoten met verschillende modelschalen tegelijk speelden. Bijvoorbeeld met een 1:18 auto en een 1:43 tegelijk…
@danone: oh daar kon ik zo niet tegen. Verschrikkelijk
@Dizono: had ook een hekel aan mede koters die vaste steentjes los probeerde te maken door er simpelweg op te bijten.. gadver…
@henkhupelschoten: diens ouders waren dan te karig om dit te kopen: http://media.peeron.com/pics/inv/custpics/6007.jpg
@e1000bmw523i: Werkt goed, behalve:

http://i.imgur.com/HQvqPL3.jpg

Zou bij moeten staan: “waarschuwing, dit is een eenmalige en niet terugkeerbare actie”
@mercedesclk350: dan zoek je de dichtstbijzijnde vrouw in huis (waarschijnlijk ergens nabij de keuken) en laat je die er haar nagel tussen zetten.

Of je hebt zelf schijt aan anderen, en laat een nagel wat langer groeien voor je lego blokjes. Maar dat is geen goede keus als je populair wilt zijn op school, kan ik je vertellen…
Hoop dat ze voor de groene kleur gaab
Vroeger was alles beter, toen waren was bijna alles van blokjes die je ook ergens anders voor kon gebruiken. Tegenwoordig is de helft speciaal voor dit product gevormd.

Voor de rest wel een leuk karretje hoor.
@lekbak: ik vond dat met de Volkswagen Transporter Camper heel erg meevallen! Er zaten zelfs van die kwart ronde steentjes bij die in de Lego-doos bij mijn oma op zolder zaten.
@Dizono: Die heb ik ook nog staan, altijd leuk dat nostalgisch effect :)

Mijn neef doet ook aan LEGO (alleen digitaal, nooit echt op ingegaan waarom), en heeft dus niet de kracht om alles zelf aan te passen aan zijn modellen, misschien wel eens leuk om te kijken :)
https://www.flickr.com/photos/loek1990/

P.S. ik ben niet verantwoordelijk voor eventuele sluikreclame ;)
Kunnen ze geen Spyker bouwen met Victor?
@draadloos: Tja, dan kunnen ze er maar vijftig bouwen.
@Dizono: En de nodige uitbreidingssets met alleen steentjes voor een andere achterkant.
Hebben! Een Caterham hoor je zelf in elkaar te zetten.
Zag de LEGO Seven al langskomen op BlatChat, maar had niet gedacht dat ze em ook daadwerkelijk in productie gaan nemen, heel erg gaaf.
-edit: kunnen we daar nu asjeblieft een keer mee kappen?-
Mooi ontwerp, maar het uiteindelijke Lego ontwerp is altijd afhankelijk van het kostplaatje. Met andere woorden, ze wijken in de doos vaak flink af van de Crowdfunding ontwerpen.

De F40 heeft overigens helemaal niet veel stickers nodig om te lijken op echte. Ik heb in het verleden veel F40 bouwdozen door mijn vingers zien gaan en heb de Lego F40 ook gebouwd. Het viel me juist op hoe natuurgetrouw (voor zover mogelijk) Lego het chassis heeft gereproduceerd. Alleen de stickers bij de B/C stijlen zijn een schippering, maar ook zonder die stickers is over het geheel bekeken de vorm zeer goed gelukt.
Heb nog immer de bijna complete bouwsels van de 911 targa (politieporschemodel) en Triumph Spitfire met openende voorkant/motorkap en motor. Helemaal van normale steentjes. “vering” van 8/2 plankjes en “technisch Lego” dikke banden.
Ik wacht op een 159…
Nice!

Heb deze op LEGO ideas ook nog mijn stem gegeven. Als ik er tegen die tijd aan denk zou ik ‘m nog kopen ook.
Laatst toevallig een docu gezien over Lego. Volgden ze een man die van Lego vogels maakte. Vonden ze een goed idee daar in Denemarken en boden de beste man een contract aan met een percentage per verkocht Lego pakket. Percentage viel de bedenker een beetje tegen, tot hij enkele weken later zijn eerste bijschrijving op de rekening kreeg. Bedrag werd niet genoemd, maar meneer kon een auto’tje kopen …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).