Een nieuwe Brabus duur? Nou, dat valt nog best mee

Auteur: , 18 Reacties

Als je tenminste voor de nieuwe Smart Brabus gaat!

Genève barst van de wereldprimeurs. De Smart ForTwo Cabrio kenden we al, maar de Brabus Edition nog niet. En die kunnen we het best omschrijven als een rijdende smurf zonder muts. Want de speciale editie wordt alleen geleverd in het matte lichtblauw wat je hierboven ziet. Niet alleen de bodypanelen zijn in die kleur, ook de veiligheidskooi en de grille. Het dakje is grijs, voor de broodnodige afwisseling. Ook in het interieur komt het blauw veelvuldig terug. Op het dashboard, in de deuren en in de stiknaden op de blauw-grijze stoelen.

Maar wat Brabus vaak zo leuk maakt, is de opgepepte motor. Helaas, die zit er bij deze niet in. Hij wordt gewoon aangedreven door de bekende 898 cc driecilinder turbo met 90 pk. Standaard zit er een automatische zesbak in met dubbele koppeling, maar later dit jaar wordt ook een handbak mogelijk. Brabus kennende zullen ze later in de levensfase van de Smart ongetwijfeld nog komen met een model dat wel is gekieteld, maar tot die tijd moet je het hier mee doen.

Wil je overigens wel de Brabus-logootjes en een beetje uitgebouwde wielkastjes enzo, maar niet die blauwe smurf op je stoep? Je kunt voor iedere Smart een Brabus sportpakket bestellen. Mag in elke kleur. Ok, je krijgt geen leren bekleding en ook niet van die stoere velgen, maar hij ziet er wel net iets dikker uit dan de gewone ForTwo. Pakketje kost net geen 2500 euro.

Maar die prijs van de hele Brabus Edition dan? 24.650 euro. In principe best een hoop centen, maar in vergelijking met de Brabus Rocket 900, die ongetwijfeld in de tonnen gaat lopen, zal het vast heel erg meevallen. Het is maar hoe je het bekijkt!18 reacties

Bijna 25000 euro….. Sorry maar ik kan een compleet a4’tje vullen met auto’s die ik dan in plaats daarvan zou kopen. Nieuw óf gebruikt.
@sanderm3: inderdaad, wat een belachelijke prijs voor dit ding dat mijn vrouw pas nog aanzag voor een 45km autootje
@sanderm3: Ik kan zo 159 noemen.
Leco de kappert zal het een eeeenig pakketje vinden me dunkt.
Is dit niet zo’n baby-racer, waar je je kind inzet zodat hij/zij door de huiskamer kan lopen?
Behoorlijke smak geld voor een lafjes geüpgrade stadskruimel
Leuk van buiten saai en goedkoop uitziend van binnen. Even andere kleuren er in leren stoeltjes. Dit word nog wel een brabus bommetje later dit jaar.
Wel leuke versie voor de car2go in Amsterdam. 😂
Ach, 900pk of bijna 900cc. Het scheelt maar twee letters.
Best komisch, en als er een peekaatje van pakweg 130-140 in had gelegen dan was het ook echt een vet ding geweest voor het geld.
Maar zo zonder motor upgrade, nee dank je.
Kun je je voorstellen dat je bij Brabus mag gaan werken. Jij helemaal enthousiast naar je werk op je eerste dag moet je hier aan werken.
@sketcher: Ja dat zou een bak zijn! Haha :)
Ach ja, leuk voor het vrouwtje zullen we maar zeggen.
Stond op het autosalon in Brussel ook al, toen was ik ook ontgoocheld door het vermogen. Dat deden ze vroeger beter
Kek dingetje. Leuke bak vooral de brabus versie. Alleen ben ik meer een voorstander voor de roadster. Toch @norge. Het liefst een coupe
Het is wat een gek ervoor geeft en ze hebben het al eerder bewezen dat die er nog genoeg zijn te vinden voor deze ridicule combo: Smart/Brabus!
De leukste auto die ik hier de afgelopen week gezien heb…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).