Eerste Tesla Model S afgeleverd in Europa

Auteur: , 33 Reacties

Gisteren was het dan eindelijk zover: de allereerste Europese Tesla Model S werd afgeleverd aan een klant. Een man uit Noorwegen was de geluksvogel. En de keuze voor Noorwegen was niet geheel toevallig.

Eerste Europese Tesla Model S afgeleverd

In december 2012 waren in het koude Noorwegen namelijk al meer dan 1.000 Model S’en verkocht. Concrete cijfers over de situatie in Nederland zijn niet bekend, maar waarschijnlijk gaat het ook hier hard.

Oorspronkelijk wilde Tesla in het tweede kwartaal van dit jaar beginnen met het uitleveren van de Model S in Europa, maar dat heeft dus enigszins vertraging opgelopen. In vergelijking met de Amerikaanse versie zijn enkele verschillen te ontdekken. Zo is het neusje iets anders en beschikt de Europese Model S over parkeersensoren.

De komende maanden zal Tesla beginnen met het verschepen van meer Model S’en naar Europa. Al die auto’s gaan dan in eerste instantie naar Tilburg om afgebouwd te worden en vervolgens worden ze verdeeld over klanten in Europa.

Op dit moment is Tesla druk bezig met het ontwikkelen van een Model S met vierwielaandrijving. Ideaal natuurlijk, voor die twee keer per jaar dat het sneeuwt in Nederland. Prijzen voor de Model S beginnen in Nederland bij €72.600. Als je ‘m nu besteld, kan hij nog dit jaar voor de deur geparkeerd staan. De eerste NL-versies gaan deze maand nog op kenteken, waarvoor in Tilburg, net als in Oslo, een elektrofapfeestje zal worden gehouden.

UPDATE: Tesla zou tot en met juli 2013 hier in Nederland ruim 1.100 exemplaren van de Model S hebben verkocht.33 reacties

‘Ideaal natuurlijk voor die twee keer per jaar dat het sneeuwt’, want vierwielaandrijving duurt natuurlijk enkel en alleen voor als het sneeuwt he…
@julienvdv9: Okay, ook voor op de camping en ijzel.
@julienvdv9: Vergeet niet dat een auto met dit vermogen ook sneller wegsprint (E63 amg vs. E63 amg 4-matic) Daarnaast is de rechtuit stabiliteit van een vierwiel aandrijver vertrouwenwekkender op hogere snelheden, je komt minder snel vast te zitten etc. etc.
Ik woon redelijk dicht bij een dealer maar ik zie er elke dag wel één rijden hier, volgens mij gaan ze het inderdaad goed doen. Net als mijn TSLA stock :).
Ik vind het een zeer mooie wagen, enkel het dashboard vind ik minder..
Leuk dat ze eindelijk worden geleverd hier !
ik vind helemaal mooie ding
@henkspank: wat je vind moet je bij de politie brengen
@bakkertje10: Nee de gevonden voorwerpen worden sinds 1 juli 2012 door de gemeente verzorgd.
@bakkertje10: Vindt. Als je debiel reageert, formuleer dan ten minste goede zinnen en zorg dat je spelling correct is.
@autobart: haha dus je wordt boos omdat ik per ongeluk even een lettertje vergeet neer te zetten? Ik snap zulks zelf ook wel, word volwassen en doe normaal
Heb al meerdere van deze modellen zien rijden. Ook met NL-kenteken. Zijn dit dan allemaal dealerauto’s?? Want een paar weken geleden kwam ik ook nog een Model S op duits kenteken tegen in Gorinchem.
@roberto: dat waren dan blijkbaar demo’s.
@robbie:
Ik had ook al zo’n twijfel momentje, maandag hadden we er eentje met een Duits kenteken in de stoet en dat waren geen handelaren platen.
Wel een mooi ding en zeer rap, zij probeerde hem wel stevig uit.
@roberto: 2 mogelijkheden denk ik: ofwel zijn ze geïmporteerd naar hier ofwel zijn het demo auto’s om het publiek er warm voor te maken
Werd ook wel eens tijd. Het is wel een heel erg mooie auto hoor. Ik heb eens in het performance model gezeten, echt prachtig vond ik hem.
echt een mooie EV.

Jammer dat tegenwoordig alle auto’s uitgerust zijn met die lelijke LED dagrijverlichting.
Met ingebouwde iPad!
Wow, al 10 reacties en geen enkele negatieve over een EV! Een unicum op Autoblog!

Verder super cool, nog ~45 dagen en ik moet de mijne ook hebben.
@widodh: Vet! Welke kleur?
@kickass: Pearl White! Een reguliere 85kWh accu.
Euh, afgelopen maandag stond er 1 in Rotterdam met Duits kenteken
Ding is spotgoedkoop hier in verhouding tot normale auto’s Is dus eigenlijk een auto voor armoedszaaiers.
@norge: zeker met wat KIA, MIA en Vamil regelingetjes erbij….
@Megakix: Met een aankoopsbelasting gebaseerd op uitstoot wordt dit zonder subsidie regeltjes al een goedkope auto. En je mag er op de busbaan mee rijden en je hoeft geen tol te betalen.
Vorig jaar 828 EV’s verkocht in Nederland….dus dat zullen er dan ‘wel’ 1.200 worden in 2013…/kuch. Verrekenen wij even voor het gemak de kosten die overheden zich hebben gemaakt ter promotie (subsidie, reclame etc..), dan is het een kale, dode en nimmer zelfstandig ademende business.

OT: mooie auto, wil er ook wel eentje, snel en goede actiradius.
@Megakix: Dat komt omdat er veel mensen zoals jou denken. En de accu’s van elektrische auto’s zijn nog niet geweldig, het accupakket is zwaar, kan niet in enkele tientallen minuten compleet opgeladen worden en verliest redelijk wat energie bij het op- en ontladen…
Deze zag ik gister rijden in Amsterdam, was helaas op de fiets en was telaat om foto’s te maken :( Maar wat een mooi ding en dat voor een electro autootje :P
Ik dacht dat hij er al was. Ik heb er namelijk een anderhalve maand geleden al gezien in de buurt van wassenaar op nederlands kenteken.
ik zag er laats ook al een in Brussel, volgensmij op Belgisch kenteken, maar dat zal ik wel mis hebben. vond m er in het echt niet echt spectaculair uitzien, maar wel weer eens wat anders!
@huayraforlife: kan perfect hoor. tesla heeft een test centrum in zaventem en daar rijden er wel een paar rond. Zoals hierboven al aangegeven: om mensen warm te maken.
Ben er zelf ook al mee gaan rijden, viel best mee. beetje mondeo gevoel… maar dan met een andere acceleratie …
Zag ‘m van de week in Almere. Een BMW 3 serie serie stond er naast en is toch een flink slag kleiner dan de Tesla. Best wel indrukwekkende auto dus.
De fabriek in tilburg waar aan de auto’s word gewerkt heeft mijn vader een coatvloer aan geleverd en mochten toen een kijkje nemen daar
Mooie auto! Hopelijk is dit een voorproefje voor de toekomst!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).