Enschedese huisarts koopt Hyundai voor patiënt in nood

Auteur: , 47 Reacties

Feel-goodvoer uit het oosten des lands: een moeder van 3 zoons met een specifieke conditie werd uit de brand geholpen door haar huisarts. Hij was dermate aangedaan door haar gebrek aan vervoer, dat hij uit eigen zak een occasion voor haar kocht.

Hyundai Atos

Met deze tearjerker kopt TC Tubantia deze zonnige zaterdagochtend. De 38-jarige Shirley heeft zorg over 3 zoons, met aandoeningen die variëren van autisme tot ADHD. Onlangs kocht ze een tweedehands Matiz, maar dit bleek een Koreaanse kat in de zak die inmiddels slooprijp is.

Haar situatie ging haar huisarts kennelijk dusdanig aan het hart dat deze besloot een net tweedehandsje voor haar te regelen, een Hyundai Atos die hij helemaal zelf financiert. Bovendien heeft het ding een jaar garantie, wat de kans dat Shirley haar kinderen alsnog op een brommertje door de sneeuw (als die deze winter wél valt) naar school hoeft te brengen aardig reduceert.

Moeilijke vragen als ‘krijgen zoons met een speciefieke diagnose dan geen taxivervoer naar school’ laten we maar even achterwege, koester dit mooie nieuws, mensen. En laat Freddy Memecury maar achterwege.47 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
Faith in humanity restored
@dmk94: smoke zegt hem achterwege te laten, maar in de eerste post staat ie dan alsnog….
@dmk94: Zou de moeder in kwestie gewoon niet een ontzettend hotte MILF zijn? Met het aanschaffen van een voertuig heeft ze waarschijnlijk sneller de koters afgezet, dacht de doc. Zodoende heeft ze meer tijd om op de huisartsenpraktijk te kunnen zijn. Kan de doc eens goed een diagnose stellen door haar zowel rectaal, anaal als via de anus te penetreren. Wat is die doc toch een aardige meneer!
@drugsrunner: anaal als via de anus…… Hier is een specialist aan het woord.
@roppp: Rectaal niet te vergeten… drie benamingen voor sodomie.
mooi gebaar. Zal wel het één en ander thuis mogen uitleggen aan zn vrouw denk ik zo
@breakingpoint: Er zijn heus nog mensen met echte goede zuivere bedoelingen, en deze meneer is er een van volgens mij. Hulde voor deze man!
@bofkont: ah, ik maakte clichématig een grapje. Natuurlijk heeft ie goede bedoelingen, had ie andere bedoelingen gaf hij haar wel een Audi of BMW me dunkt! (wink wink)
@breakingpoint: Of hij zou thuis wat uit hebben te leggen als hij die familie niet had geholpen.
Waarom laat hij in dit in godsnaam in de krant zetten?
Hij had ook gewoon 1500 euro aan die vrouw kunnen geven en verder de publiciteit op hoeven zoeken.
@z0ef: Waar lees jij lees dat hij dit in godsnaam in de krant heeft laten zetten?
Dat zal door een enthousiaste buur of familielid aan de krant zijn verteld, neem ik aan.
@mout: En waar baseer je die aanname op?
@z0ef: het is soms beter om spullen te geven aan mensen ipv geld te geven.
@z0ef: denk dat ze met de auto beter af is dan die 1500€. Straks koopt ze misschien weer een kat in de zak en is de huisarts z’n geld aan niks kwijt, nu weet hij tenminste dat de 1500€ goed besteed is, even logisch nadenken kan soms geen kwaad…
verder ‘niet’ de publiciteit opzoeken bedoel ik
@z0ef: wie zegt dat hij zelf de publiciteit opgezocht heeft? Dat is een aanname
Maar dan blijf je nog steeds met de terugkerende kosten zitten, die naar 1 jaar tijd waarschijnlijk meer gaan kosten dan dit koekblik.
@bsxc2: Het gaat om het gebaar, het gaat erom dat ze weer kan rondrijden.
Kom je idd niet vaak tegen, een huisarts die service kent.
Waar woont deze dokter? Ik voel een griepje op komen..
Nou, bedankt dat mijn afwijking een ‘aandoening’ wordt genoemd :(

OT: Prachtig gebaar, inderdaad. Hopelijk werkt deze wat beter dan haar Matiz.
@dikdraak: Jij noemt het liever afwijking?
@danmar: Ja, want het is een afwijking. Autisten wijken immers af van de ‘normale’ mensen.
@dikdraak: Wat is normaal dan?
@dikdraak: er zijn vele vormen van autisme, dus ook veel bijzondere mensen ;)
@dikdraak:
Wees gerust, elke vent heeft autistische trekjes….
Da’s een heel gebruikelijk containerbegrip met een neutrale connotatie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Aandoening
@dikdraak: ik heb er zelf nooit moeite mee. Officiëel ben ik niet autistisch, maar ik heb wel PDD-nos. Zelf noem ik het altijd een “aandoening” tussen haakjes (ja, terwijl ik het zeg maak ik letterlijk haakjes met mijn vingers). Dat maakt het het makkelijkst vind ik.
@dikdraak: gelukkig zijn er formeel bijna 400 erkende ‘afwijkingen’ waardoor iedereen wel wat heeft.
Iemand doet iets goed in de wereld en er wordt weer over gejankt. Is toch gewoon een mooi gebaar? En als die daar publiciteit mee krijgt is dat mooi meegenomen.

Is al genoeg gezeur in de wereld.
Mooi gebaar van die doc. Jammer weer van de cynische reacties.
Auto heeft ie ook nog met verstand uitgezocht. 5 deuren, maar lekker klein dus lage lasten.
@danmar: dat dacht zij zelf ook: ik koop een Matiz. 5 deuren, maar lekker klein dus lage lasten….
@awesome: alleen zijn die Matiz’jes (typ je dat zo?) regelrechte rampenbakken. Deze Atosjes kun je technisch gezien eigenlijk niet fout mee gaan.
Een Hyundai Atos, nou reuzebedankt dokter.
Waarom niet meteen een 45 km karretje?
@peugeotgti: Ze kon schijnbaar kiezen tussen een Atos of een peugeot gti,ze heeft gelukkig voor de atos gekozen..
@marijn90:
Hahaha +1
Haters gonna hate :)
@peugeotgti: Wauw! Dat is me nog eens een volwassen reactie.Stond je vroeger toen je klein was soms ook meteen te blèren als je iets kreeg wat in jou ogen niet goed genoeg was?
Je zal maar een auto nodig hebben om de redenen die in het stuk genoemd worden, 3 kinderen hebben maar geen geld.Dan ben je als normaal denkend en sociaal functionerend mens er gewoon blij mee.
Maar jij niet blijkbaar.Tot jezelf in zo een situatie terecht komt uiteraard.
@sydney: ooit begon het met: ik moet geen bloemkool, patatjes wil ik! Gewoon een gebrek aan opvoeding en waardering, kan hij niet helpen dat ligt aan z’n ouders en inherent daar aan waardeloze opvoeding…
@850t5r: het ligt niet altijd aan de ouders. Het is ook de tijd waarin ze worden opgevoed. Nu zijn er veel meer prikkels dan in mijn tijd. Daarnaast is er veel meer geld (opa en oma) waardoor ze denken dat iPads in de boom groeien en gratis geplukt kunnen worden. En ga zo maar even door en je hebt dat peusje.
@sydney:
Ja man, toen ik mijn eerste gti kreeg heb ik mijn moeder op d’r bek geslagen. Verkeerde kleur snap je. Werd ze boos, de trut. Snapte duidelijk de trol niet.
@peugeotgti: je bedoelt een peugeot gti??
@peugeotgti:
Note to self:
AB niet geschikt voor zwarte humor.
@peugeotgti: je formuleert verkeerd. Op AB kun je alle vormen van HUMOR kwijt. Zoek jij dan ff op wat HUMOR betekent??????
@roppp:
Mijn formulering is uitstekend. Mijn grap krijgt geen kudos, reacties van moraalridders over mijn opvoeding worden de hemel in geplust. Daaruit trek ik de conclusie dat AB niet het juiste platform is voor dat soort humor. Helaas moet ik constateren dat grappen op de man (vrouw?) het vooral goed doen in de comments. Sarcasme en cynisme is aan de AB bezoekers niet zo besteed. Jammer. Als ik daarbij wijs op de ironie van @roppp die in zijn comment laat zien dat hij zijn punt verkeerd formuleert, heb ik toch aardig wat vormen van humor gecovered.
Zeker een hele mooie gebaar! Mooi verhaal
Wat een zeikreacties weer. Als ik in de situatie van deze vrouw zat zou ik deze man op mijn blote knietjes danken! (no pun intended)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).