Er staat een gloednieuwe Opel Manta te koop in Nederland

Auteur: , 92 Reacties

Buitenkansje.

Een Mantaatje vinden voor een zacht prijsje, dat is niet moeilijk. Een tweedehands exemplaar vinden zonder enige vorm van roest, dat wordt al een heel ander verhaal. Een roesvrije Manta GSI 2.0 die ook nog eens nagenoeg ongebruikt is, dat zouden we op voorhand eigenlijk al uitsluiten: die bestaan niet.

Toch viel de Opel-fanboy van de AB-redactie (naam bij de redactie bekend) vandaag over dit oranje exemplaar. Uitgerust met een 2.0 viercilinder (101 pk) en met een schamele 96 kilometer op de klok. Hij is wel voorzien een Nederlands kenteken, maar nog nooit op naam gezet. Dit ding is de straat simpelweg nog niet op geweest. Het ultieme bewijs daarvan: een foto van een schone, onbeschadigde en getectyleerde onderkant.

Misschien dat dit exemplaar na een kwart eeuw stilstand een nieuwe klepdeksel- en carterpanpakking kan gebruiken. Verse klepseals zijn waarschijnlijk ook geen overbodige luxe. En als je toch bezig bent: gooi er meteen nieuwe koelvloeistofslangen op. Met ieder poreus rubbertje uit de weg heb je vervolgens een perfect exemplaar in handen.

Er staat een gloednieuwe Opel Manta te koop in Nederland

Downer op de feestvreugde: de vraagprijs, die op maar liefst €41.950 is gezet. Mocht je het er voor over hebben: je kunt hem oppikken in Schijndel, op steenworpafstand van de plek waar de Manta in de afgelopen jaren aan de Nederlandse jeugd werd geherintroduceerd: Maaskantje.92 reacties

Blijf het een smakeloze sjonniebak vinden……
@nvn1993: Tja wat weet een snotneus uit 1993 nu ook van auto’s.
Je moet hem in het juiste tijdsbeeld plaatsen, ach verstand komt met jaren zullen we maar hopen met jou ;)
@bofkont: tja, smaken verschillen nou eenmaal denk persoonlijk dat ouderdom daar geen verandering in zal brengen. En ik denk dat de auto in een juist tijdsbeeld plaatsen ook niet veel verandering zal brengen want dan kun je ook gaan beweren dat een golf 2 geen sjonnie auto.
@nvn1993: helaas, een originele is allesbehalve sjonnie. Een smaakvolle aangepaste overigens ook niet, zolang er geen tupperware en lelijke vleugels op geplaatst worden kan het best mooi zijn. Je moet hem gewoon in het juiste tijdsbeeld plaatsen, zoals eerder genoemd. Dan is het opeens nog best redelijk. Een E36 kan ook sjonnie zijn, maar een mooie originele is gewoon heel mooi.
@nvn1993: Klopt een golf 2 is geen sjonnie wagen mits volledig origineel en in nette staat.
Een golf 2 gti wolfsburg edition is toch wel heel erg mooi :):)
@bofkont: het is voor mij niet perse de auto die het “sjonnie” maakt maar meer het maatschappelijke imago. Ik snap dat (zeker met een aantal extra paarden) zon oud golfje heel leuk is en fantastisch rijdt Maar door het imago laten dit soort autos mij compleet koud :p
@nvn1993:

Een leuke auto is precies dat: een leuke auto.
Wat een ander daar voor imago bij bedenkt zou nog niet op de kleinste schaal belangrijk mogen zijn.
@nvn1993:

Was jij niet die dude met 700+ pk onder de kont of zoiets?
Vermogen is leuk, maar auto’s zoals deze leren je rijden.
Laag gewicht, neutraal weggedrag, achterwielaandrijving, precies voldoende vermogen en geen elektronische regelneven die het allemaal wel even oplossen voor je.

Sjonnie of niet, Manta mannen, Capri knakkers, Celica snikkels en Bimmer boys van den ouden stempel weten wat écht autorijden is.
@carmasterr: haha nee geen 700 maar wel 420 pk en 830 nm :p

Nee klopt wel. Ik had eerst een sportieve hand geschakelde bmw daar heb ik wel wat teucjes mee geleerd hehe. Maar met mijn bentley kun je helaas niet “echt” rijden.
@nvn1993: je bent 21 en je rijd een bentley? En een bentley op diesel?
@dodge-hemi: idd. Hoe krijgt je dat voor elkaar ;)
@chimaera: waar zie jij diesel staan dan?
@dodge-hemi: hoe kom je erbij dat ik beweer dat het diesel is? Was het maar zon feest dan was ik een stuk gelukkiger bij de pomp.
@nvn1993: uhm een auto met 2x zoveel koppel als pk moet haast wel een diesel zijn.. of je moet turbo’s en een belachelijk grote motor inhoudt hebben maar dan is het weer raar dat je weinig pk hebt..
@dodge-hemi: ja zit wel wat in. Ik vind t ook vreemd maar t is echt 410 pk en 830nm. Het is ook een 6.75v8 tubo motor!
@nvn1993: ja sorry was het net al aan het opzoeken.. nu is het blok uitgevoerdet 2 turbo’s en heb me 507pk en 1000nm.
@dodge-hemi: ja klopt dat is de black label. Die is helemaal bizar! Ik moet het doen met red label :p
@nvn1993: Is die bentley van jou toevallig een matzwarte die van aan het KNG staat in Utrecht? Gruwelijke bak
@notoir: haha ja klopt. Ik ben sinds kort commissielid bij Urios dus vandaar dat ik er zo nu en dan ben :p
@bofkont: Het tijdsbeeld heeft er weinig mee te maken. Een opel manta heeft een sjonnie imago omdat het in nederland een populaire auto was onder de “simpele” landgenoten. Het is niet voor niets dat er in New Kids een manta word gebruikt, het is een auto met een imago.
Persoonlijk vind ik het een lelijk ding, maar ik gok dat er best een sjonnie is die lekker heeft verdiend met zijn aannemersbedrijf en graag deze manta koopt omdat papa er vroeger ook een had. Niets mis mee, maar zo zijn er zat auto’s met een imago.
@bofkont:
Ik ben een snotneus van 44 en ik heb het ook in het toenmalige tijdsbeeld altijd een sjonniebak gevonden. Net als de Capri. Er reden in ons dorp alleen maar foute types in.
@sabrerator: Snotneus! ;)
@sabrerator: tja wat een lul is voor een hoer is de opel voor een boer…
@bofkont:

Snotneus van 1993 hier, ben opgevoed met oude Slopels en heb leren rijden in een ’77 CommodoreB 2.8 GS. Toen een directiewagen, nu blijkbaar een sjonniebak. En toch draaien alle nekken als ie voorbij komt, heb je overal aanspraak, en krijg je niets dan positieve reacties.

Maar nee, lelijke, gehate pauperbakken zijn het. Geen enkel fatsoenlijk mens waagt zich er aan. Ze zijn puur en alleen bedoeld voor steuntrekkers en ander schimmig aso-tuig…
@carmasterr: een manta staat hoog op mijn lijstje van auto’s ooit nog te bezitten. En toch ben ik een hard werkende, goed verdienende en volgens mij nette Nederlander. Klopt dus toch niet helemaal ;)
@lekbak:

Internet sarcasm’s a bitch.
Dat laatste was dus niet gemeend. ;)
@carmasterr: ik zag het al. Voortaan misschien eerst alle reacties lezen voor ik reageer ;)
@carmasterr: ik hoor het al: ongekende klasse als je voorbij rijdt!
@nvn1993:

Zeker! Doet niet onder voor de Bentley.
@carmasterr: ik moet eerlijk toegeven dat ik hem toch wel redelijk vind. Toch wel een hele toffe wagen om te hebben!
@nvn1993:

My work here is done!
@bofkont: 98e like!
@nvn1993: deze heeft ’t niet. Als je dan toch een Manta wil, neem dan een 400.
Haast voor niks € 41.950,= maar het blijft een gaaf ding!
Alleen die prijs. Anders kom maar.
Als ik het geld niet ergens voor nodig zou hebben…
Sjonnie of niet het is gewoon een leuke bak.
Oranje exemplaar. Ik zie ’n rode…
Ik blijf dit een gave wagen vinden! 40.000 is veel maar een goede voor 14000 zou ik wel willen! En al helemaal de manta400
En dan felgroen spuiten. NEW KIDS JONGE!!!
@reinoutgtr: Dat ie ook nog eens in Schijndel te koop is haast ook tè toevallig.
@weem: En om dat even toe te lichten: https://www.youtube.com/watch?v=jw5K2cx8oV8
@weem: haha ja echt he! Wel grappig
@reinoutgtr:

Da’s net zo afgezaagd als een Charger oranje spuiten, of een ledbalkje vastsjorren aan je Firebird. Laat maar lekker rood, best nog een fijne kleur ook.
Vind de prijs echt zot. Vind de helft nog veel. Staat er 22 op autoscout, voor de prijs van deze koop je 3 nette low mileage Manta’s van dit type. Best een leuk model en je kan er best lol mee hebben maar dat gaat niemand doen die zoveel voor zo’n ding heeft betaald. Die gaat de volgende garage in. Doe mij dan maar een nette voor 10k, dan durf je hem nog is dwars te gooien.
@E34M5Touring: die hebben dan wel weer 1000x zoveel gelopen….
@mcshine: Dit lijkt wel leuk, zo’n auto die nooit gelopen heeft maar je kan dat ding volledig nalopen voor je er een meter mee kan rijden. Alle rubbers moeten waarschijnlijk vervangen worden etc. Doe mij maar een auto die een paar km’s op de klok heeft. Want dit geld krijg je alleen als de km stand gelijk blijft. Ik koop auto’s niet om naar te kijken maar om in te rijden.
@E34M5Touring: ach ja, enige tijd geleden stond er een ex-demo RS4 te koop bij Bourguignon in Leeuwarden, was ook niet goedkoop en was ook redelijk snel verkocht. Wat ik bedoel te zeggen is: Er is altijd wel iemand die er warm voor loopt ongeacht de prijs.
Wat een Spartaan!
@p993:

THIS. IS. MANTA!
Kom maar door, dr is nog wel ruimte naast de Rekord Coupe en de Commodore GS. Maar dan wel met een nulletje of twee minder svp.
@carmasterr: Voor die prijs krijg je er nog een afgetrapt hok bij!
@toniominestrone:

Fijn! Wat is het?
Damn ik als anti-opel zou die wel willen hebben hoor. Brandspanking New.
@rolov: PRECIES DAT!
Een funkelnagelneuer Opel!
Zeer uniek :):):)
Bijna een ton aan guldens. Wie had dat destijds durven gokken? Waarschijnlijk alleen de huidige eigenaar!
@n0zem: precies, een Opel Manta als speculatie object, totaal onvoorstelbaar en stiekem best wel leuk dat iemand dat doet met en Manta ipv iets exclusiefs.
Het is niet echt mooi meer, een sjonniebak. Ik denk wel dat de auto af en toe de weg is op geweest. De 96 km hebben ze niet door de showroom gereden.
Veel te nieuw. Een klassieker is veel mooier als er een verhaal aan vast hangt en enige sporen van gebruik vertoont. En stel, je koopt dit exemplaar, dan kan je er niet eens regelmatig mee rijden want dan is hij binnen de kortste keren de helft of nog minder waard.
Een betere dwarsdoordebocht auto is er niet..
In geen honderd jaar. Wanstaltige auto
Ik denk dat als je hem nu koopt
Het nog steeds een top investering
Als je hem nog steeds zo netjes laat staan en over 30 jaar hem de opslag weg haalt
Zo natuurlijk is dat ‘veel’ geld voor een Opel, maar deze kan zomaar wel bij iemand in de woonkamer belanden en over 15 jaar het dubbele waard worden.
Pffff als ik rijk was geweest had ik nu een slecht nachtje geslapen :-)
“Wat een lul is voor een hoer, dat is een Opel voor een boer.”
@e1000bmw523i:

Naar mijn ervaring rijden boerenkinkels uitsluitend antieke VAG dozen.
@carmasterr: Hey, het zijn de woorden van Bennie Jolink hè! :P
@e1000bmw523i:

Dan hoef ie nog niet gelijk te hebben.
@carmasterr: het is wel een boer. :P
@e1000bmw523i: Een bron van inkomsten?
Komt waarschijnlijk nog een compleet nieuw brandsofsysteem bij als er ouderwetsche gelode superbenzine in heeft gezeten.

Maar… als ik het geld had (lees niet op een tonnetje hoefde te kijken)…. dan stond ik morgenvroeg in Schijndel.
Altijd leuk een oude auto die origineel is en in nieuwstaat verkeert!
Erg gaaf hoor. Maar een manta hoort niet perfect te zijn dus ik zou liever wat minder betalen voor een minder exemplaar. Maar ooit…
Voor dat geld haal ik liever een GT 86 :)
@PyroZnype: 2 hands en dan er een supercharger bij kopen. Idd een beter plan.
Dan zoek ik liever een e30 M3
Vragen mag altijd maar deze vraagprijs is lachwekkend
lj via iPhone app
Wel fijn dat hij roesvrij wordt geleverd..
De tijd heelt alle wonden.
En nu, misschien of juist door het dubieuze imago, is de Manta een klassieker geworden.
En een auto van deze leeftijd helemaal nieuw, jongens dat is gewoon uniek, als je dit niet begrijpt, wat doe je hier dan.

Ooit werd ik depressief als ik juist als @desjonnies zo’n Manta zag.
Vooral in het wit.
Maar laten we niet vergeten dat dit een behoorlijk succesvolle Groep B rallywagen is geweest als Manta 400.
En dat de tijd de Manta goed heeft gedaan.
We helpen ze tegenwoordig als er wat aan de hand is tijdens een klassieke rally.
En dat zegt al genoeg.
Hetzelfde als dat we allemaal van de zomer stonden te kwijlen toen die Duitser met een Ascona 400 in groep B aan kwam zetten in Daun, alsof die gisteren uit de doos was gehaald.

Dus alle vooroordelen ten spijt : ik begin er zachtjes van te houden, nooit gedacht !

Oh en ik vind deze vraagprijs alleszins redelijk.
Ik mis alleen de “dubbele ronde koplampen” nog als optie nog op deze Boeren-Porsche van weleer.
@Sracerr:

Die waren van Irmscher, Opels huistuner
De meeste Manta’s zijn zonder geleverd.
Ik zou er nog geen 100 euries voor geven, zelfs de flodders willen niet gezien worden in deze proletenbak! Heel Nederland rijdt al in die keurslijf foute opel hokken!
@vandenberg74:

Niemand wil er in gezien worden, maar iedereen rijdt er in.
Fuck logic.
€41.950 voor een Opel Manta?

Oef wat een dilemma voor een Opel liefhebber: deze Manta met 100 trappelende paardjes of een nagelnieuwe Astra GTC met 200 pk en nog zo’n 7000 Euries in de zak houden!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).