Ex-tourwinnaar Jan Ullrich veroorzaakt alcocrash [Audi RS6]

Auteur: , 33 Reacties

Volgens de berichten blies Ullrich 1,4 promille. Hijzelf bestrijdt dit.

Jan Ullrich veroorzaakt megacrash

Jan Ullrich, de altijd iets te dikke Duitser die het een decennium geleden op de fiets regelmatig moest afleggen tegen een stijf van de dope-staande en vederlichte Lance Armstrong, heeft in het Zwitserse kanton Thurgau met zijn Audi RS6 Avant (C6) een flinke crash veroorzaakt.

Audi RS6 Ullrich

Hij reed vol in op een Citroën C3 die voor een stopbord stond, die op zijn beurt een Alfa 147 te grazen nam. Zoals je ziet was de ravage aanzienlijk. Er vielen 2 gewonden bij de klapper.

Tegenover het Duitse Die Welt verklaart Ullrich echter dat van alcoholgebruik geen sprake was. Hij heeft de schijn wel tegen: geruchten over een drankprobleem doen geruime tijd de ronde, en in 2002 veroorzaakte hij ook al eens een ongeval met een slok op.

Bovendien maakt het officiële politiebericht melding van de positieve blaastest, dus wij durven wel te stellen dat Ullrich uit zijn nek kletst. Wel zegt de TdF-winnaar van ’97 dat het hem heel erg spijt. Daar kopen de slachtoffers echter niets voor, bezopen klootviool.

Er gaan al langer geruchten over alcoholproblemen van Ullrich. De Duitser veroorzaakte in 2002 ook al eens dronken een ongeval. Of hij er ditmaal ook nog een blauwe Mitsubishi in had gegooid is niet duidelijk, waarschijnlijk niet.

Foto: Kantonspolizei Thurgau, grote versie HIER33 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Doodzonde van die alfa! sjonge jonge!
@sjeppie156: Zo zien Alfa’s er altijd uit.
@sjeppie156: Inderdaad, ze geven de geest al snel genoeg uit zichzelf.
Was Ulrich ook niet betrapt op stimulerende middelen?
@asmulders: Voornamelijk op hamburgers.
@asmulders: Het hele peloton – of in ieder geval de top 40 – stond strak van de doping in de hoogtijdagen van Der Jan.
@asmulders: Yep, hij stond in de lijst van Fuentes omschreven als ‘de zoon van Walter’ als in Walter Godefroot, teamlijder van het duitse telekom/t-mobile team.

Hij maakte altijd veel meer de indruk een soort oermens te zijn dan die schriele armstrong, maar IIRC heeft hij alles gebruikt wat er mogelijk was, bloedtransfusies, epo, anabolen etc. En XTC zoals het artikel hint.

Kortom de man heeft kennelijk weinig interesse in een beetje gezond zijn als hij 50 is.
Laten we voor de goede orde ook maar even zeggen dat Ulrich zelf ook strak stond van de EPO.. Is ie zelfs nog voor geschorst…
Wel commitment. Zowel op als naast de fiets aan de dope. Dan heb je hart voor de sponsor. Jammer van die Pluriel. Weer een klein stukje NL ‘workmanship’ naar de knoppen.
@E34M5Touring: Hij deed die eigenaar van die pluriel gewoon een gunst, kan die eindelijk een fatsoenlijke auto kopen :)
Drank, EPO en een blauwe Mitsubishi. Knappe vent hoor.
Ongeluk veroorzaken met zo weinig bloed in je alcohol; dat gaat een dure worden Jan!
Afpakken dat rijbewijs! herhaaldelijk met alcohol achter het stuur en nog ongelukken veroorzaken ook. Zo iemand hoort niet thuis achter het stuur.
In Zwitserland zijn ze niet mals qua strafmaat, maar dat hoef ik jou niet te vertellen denk ik. Zijn rijbewijs is dan ook uiteraard afgenomen door de KaPo.
@gregorius: Ik werd laatst van populistisch gelul beschuldigd toen ik een dergelijk statement maakte, maar ik ben blij dat ik niet de enige ben die er zo over denkt. Als je willens en wetens met zo’n promillage achter het stuur stapt, dan ben je een gevaar voor de samenleving.
Net zoals hij bestreed ooit stimulerende middelen te hebben gebruikt tijdens zijn carrière.
Die blauwe Mitsubishi snap ik.
@heidi: begrijpen is ervaring? Blauwe mitsubishi’s zijn wel de beste Mitsu’s;)
@heidi: niet
2x geruchten in 2002 over een ongeval?
Had hij nou maar dat alcoholvrije bier van de reclame gepakt.
Wel geeft hij toe te hard te hebben gereden, was dan ook een tijdrijder hé…
Ik snap die blauwe Mitsubishi niet.
Is het een of andere verwijzing naar XTC?
@mout: Ah. Wij danken Google voor de heldere uitleg.
Het eronder gelnkt artikel is ook wel een weggevertje :)
Volg de skoda rijder was het toch…
Ik weet zeker dat ullrich, samen met de rest van de wielertop, ook stijf stond van de doping destijds. Doping (anabole steroïden) hoort nu eenmaal bij sport.
Ik heb begrepen dat ze in Zwitserland nogal streng zijn qua snelheidsovertredingen….dat icm met alcohol lijkt me een voltreffer voor deze ex dopingspuiter…
Bloeddoping met een alcoholist als donor.. go figure. Snel geef je arts de schuld
@baasbas: Hahahahaha, zie Ullrich z’n defense al voor me, je moet die Boogert hebben, was zijn bloed…..
Ha! Hier ook al, Petter Northug een bekende skier die vol met alcohol een ongeluk maakte “toevallig” ook een dure 0000…..Typisch…
http://g.api.no/obscura/API/image/r1/escenic/978x1200r/1399268759/archive/05442/Northug_ulykke_5442669a.jpg
Voor een auto met 580pk hebben ze maar brakke remmen dan… (maar dat vond ik in een testrit ook al… 3 keer van 130 naar 0 en ze faden al alsof je in een 1999 metsubsidie EVO rijdt… ook dat zenuwachtige quattro helpt niet… alle quattro audi’s zijn voorwielaandrijvers met per ongeluk achterwiel aandrijving, in de RS6 hebben ze omgedraaid lijkt wel, dus gas erop = onderstuur, gas eraf = onderstuur en dan vlap aan de overkant omgekeerd tegen de vangrail (of tegenligger) alsof je een Golfje rijdt.
“Bovendien maakt het officiële politiebericht melding van de positieve blaastest,”

Tenzij de politie daar anders werkt dan in België is het toch standaard om na een ongeval een blaastest af te nemen.
Schuimbekje doet wederom z’n naam eer aan. Beetje liegen over wederom een auto die hij bereden heeft….. Neem een vriendin, zal je moeder ook leuk voor je vinden..:)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).