Exclusief: de eerste Vanquish Zagato Volante op NL kenteken

Auteur: , 60 Reacties

De Nederlandse eigenaar heeft momenteel iets heel bijzonders in handen.

Wow, wow, wow! Vandaag mocht de Aston Martin dealer in Eindhoven een hele bijzondere levering doen. Wat je ziet is de eerste Aston Martin Vanquish Zagato Volante van Nederland. Sterker nog, het is de eerste van Continentaal Europa. Buiten het Verenigd Koninkrijk hebben er nog geen leveringen plaatsgevonden van deze auto.

Van de Vanquish Zagato Volante worden slechts 99 exemplaren gebouwd. Het is de tweede Vanquish Zagato in Nederland. Vorig jaar werd door dezelfde dealer een grijze coupé afgeleverd. Technisch is de auto gebaseerd op de Vanquish S. Dit betekent een atmosferische 5.9 V12 met 600 trappelende paarden.

De Nederlandse Volante heeft chassisnummer 9 van de 99. Met een prijs van 820.668 euro is deze Vanquish Zagato Volante een stukje prijziger in vergelijking met de coupé. Van dat bedrag is 76.713 euro de BPM: kenteken RR-914-T.

Naast een coupé en Volante komen er nog twee varianten op basis van de Vanquish. Het gaat hier om een Speedster en een Shooting Brake. Meer info over deze modellen lees je hier.60 reacties

Wow. Hoop echt dat hij gekocht is om mee te rijden en niet als investering. Nogmaals Wow.
@dell: Ik weet dat autoblog graag wil dat er positieve comments komen van mij… Maar ik kan alleen maar hopen dat deze creatie zo ver mogelijk weggestopt blijft. Er is werkelijk (in mijn mening) niet een mooi aspect aan deze auto. Fijn dat de eigenaar er blij mee is. Maar ik men net zo blij dat er maar een op kenteken staat.
@airc: Balen, komen er nog minimaal 2 van deze op NL kenteken.
@dell: leuk om zulke autos eens op de weg te zien, maar dit wordt echt teveel gehypet op Autoblog.

T maakt me eerlijk gezegd vrij weinig uit wat de eigenaar ermee doet. Ik ga toch ook niet tegen de buurvrouw zeggen dat ze met de twingo boodschappen moet doen i.p.v. de fiets “omdat ie daarvoor bedoeld is”
@dell: Ik heb ‘m toevallig afgelopen donderdag zien rijden, dus hij wordt echt gebruikt. De eigenaar was er met z’n vrouw in aan het rijden. Heb er een tijdje achter gehangen om ‘m goed te bekijken, wat een mooie (en bijzondere) auto! De foto’s doen de kleur trouwens geen eer aan, die is in het echt veel mooier.
Is het niet de eerste Roadster? Want die coupe staat al een jaar op kenteken?
@thvmh: Een Roadster zal er nooit komen, dat betreft de Speedster en die heeft geen dakconstructie. De Volante daarentegen wel, en dit is de eerste daarvan. Eerst alle coupe’s gebouwd, nu rollen de eerste volantes van de band. Speedster en SB volgen daarna.
Holy shit. Het is al bizar genoeg dat er een naar Nederland komt en dan ook nog eens een van de eerste exemplaren. Zou in de toekomst wel graag andere velgen zien.
@hugoe: Ik zou vooral in de toekomst een bankrekening zien die toereikend is om op een blauwe maandag zo’n aankoop te doen en geen neuks te geven daarmee.
@hugoe: dan koop jij hem toch gewoon met andere velgen? Wat houdt je tegen?
Wow erg fraai! Ziek bedrag maar nogmaals, erg fraai!
Dat interieur! Precies een Ford Ka. Neen dank je. Voor dat geld is er wel wat mooiers te koop.
@dromedaris: wow mag ik weten waar jij je Ka gekocht heb. Met zo’n interieur wil ik m ook…
@dromedaris: zeer achterhaald interieur ja
@peke: Ook jammer van die Ford gril.
@dromedaris: Die auto is om te kwijlen, maar dat interieur…. Stuur van een DB9, Middenconsole deels omgesmolten van een Vantage/DB9 en de rest inderdaad uit een Ka.
@joostgrn: ach man, lul toch niet. Als je ooit in zo’n ding hebt gezeten piep je wel anders. En het stuur komt uit de One-77, niet de DB9, hoewel het wel een optie was in de DB9 en Vanquish.
@jules713: Ik zit regelmatig in een DB9 en dat interieur vind ik prachtig, ik vind het interieur van deze Vanquish gewoon gedateerd overkomen, kan er niks aan doen, dat is mijn mening! Ik zou er overigens prima mee kunnen leven hoor ;)
@joostgrn: Dat komt vooral door de kleurencombinatie denk ik, die heeft inderdaad een hoog Ford-gehalte. Maar ik denk ook dat als je het in het echt ziet en voelt, het veel beter overkomt.
@jules713: reageer toch eens normaal, man!
@dromedaris: Haha, daar gaat het juist niet om. De prijs van dit soort auto’s doet er niet toe.
@dromedaris: die stoelen zien eruit alsof ze bij west coast customs vandaan komen
En nieuw jaar en alle dikke nieuwe auto’s worden op kenteken gezet.
Echt een prachtige auto. Het enige wat ik anders had willen zien waren de velgen en twee in plaats van vier uitlaatpijpen.

De velgen hadden wel wat chiquer gemogen. Voor de rest een schitterend ding.
@viezefreddyw: Helemaal eens! Aston Martin kan zo perfect zijn… bruut maar ingetogen en daar past dit niet bij. Typisch Zagato, daarom ben ik daar niet zo’n fan van.
@viezefreddyw: Ik vind het ook jammer dat de uitlaten eruit zien alsof ze 5 winters niet zijn schoongemaakt.
@berlinetta: Haha is een optie blijkbaar, chroom of mat zwart. Mat zwart was zoals launch model van deze zagato, net als het hele interieur (spicy red + obsidian black) en buitenklaar (lava red).
Ook een van de eerste db11 op Nederlandse grond
Ik vind de reguliere Vanquish een veel mooiere auto, geldt in mijn beleving overigens voor alle Zagato creaties op basis van Aston’s: het wordt er veelal niet mooier op.
Cabrio vind ik niet echt mooi bergeleken met de coupe maar wel tof dat er eentje nu in Nederland is.
Een kenteken aan de voorkant is ook zó 2017…
Exterieur is lekker strak, heel gaaf! Maaarrr…….Interieur is nog saaier dan VAG (dat stuur…) en die wielen lijken wel aftermarket….
Bizar apparaat, maar wat een geld. Ik hoop niet dat het een investering wordt in een verwarmde garage
Het is bijna knap dat je 30 foto’s ziet met eigenlijk niets erop op een paar na
@shalomleon: Precies wat ik ook dacht. Alleen maar detailfoto’s (op een paar na), waardoor je na het kijken van de foto’s eigenlijk nog steeds geen idee hebt hoe het ding er uit ziet…
@henrie: Ze houden het blijkbaar spannend, deste gaver als je hem dan in het echt ziet ;)
@robbie1204: Jep, vorige week in ’t wild gezien, ik vind ’t toch bijzonderder om deze te zien dan bijvoorbeeld een Ferrari.
@palingenco: Stond toevallig naast een Ferrari FF afgelopen week bij het MECC in Maastricht, beide twee speciale kleuren rood, erg gaaf!
Holy shit wat mooi. Heel veel plezier gewenst voor de gelukkige eigenaar
Heel bijzonder ding, maar m.i. absoluut de meerprijs tov het origineel niet waard. Daarbij vind ik het origineel veel (VEEL) mooier.
Pure pooorrrrnnooooo, zoals Wouter zou zeggen.
de z van nissan en de plestic grillllll van een civic ,en dan die achterlichten .,mn kever is mooier!
Belacheljk veel geld voor een jaguar f type roadster ( 2 druppels water – 7 ton goedkoper), wordt vast afgevoerd met een trailer om ergens in de collectie te verdwijnen. Over 6 jaar duikt dit bij sotheby’s op…vraag me af of je ook het volvo logo ontdekt wanneer je het AM Logo van je sleutel los laat.
@sjeemsbond: Nop, eigenaar is er van plan (veel) mee te gaan rijden. Zal ook mee rijden in aankomend event van Wheels of Thrill, samen met een Duitse One-77! (daar komt het stuur uit deze Zagato ook vandaan trouwens, haters gonna hate)
Ontzettend gave auto. Andere velgen eronder en hij is perfect
Ongelofelijk mooie wagen. Maar dat interieur is echt belachelijk lelijk.
Prachtig, interieur vind ik wat aan de saaie kant en de auto doet me iets te veel aan een F-Type denken, is niet erg maar had wel wat eigenzinniger gemogen. Achterlichten zijn echt kunst!
gewoon een dom ding
De coupé staat gewoon voor de deur.. 👨vanlaarhovenzelf
@super007: Is een DB11, geen Vanquish Zagato. Kijk velgen maar.
@robbie1204: die wel.. maar van laarhoven rijdt zelf de coupe en staat er vaak
@super007: stond er niet vandaag, wordt momenteel behandeld met soort transparante wrap voor steenslag.
@super007: denk trouwens niet dat eigenaren het waarderen als je namen gaat noemen van hun exclusieve auto’s… Wordt niemand wijzer van namelijk!
@robbie1204: het is gewoon een demo… alles wat binnenstaat is van hem
@super007: de zagato coupe is geen demo, is wel degelijk verkocht. Dat die vaak voor de deur staat heeft een andere reden…
Wat een narigheid. Dit heeft niks met emotie of liefhebberij te maken maar met heel veel geld voor gebakken lucht.

De afwerking is om te huilen. Het interieur. Die kiernaden … dat ze dat op de foto durven te zetten .. zo zie je maar, smaak is niet te koop.

@prop: ooit geprobeerd lucht te bakken? Kostbaarder dan je denkt! Smaak valt niet over te twisten, maar misschien is een renault twingo eco line met smalle kiernaden en effen grijs stoffen interieur voor een meeneemprijs juist wel helemaal jouw smaak. Kortom, vast iemand is er heel erg blij mee!
Wat een front!!
Mooie kleurcombinatie, zeer smaakvol.
Nou daar heeft Zagato een makkie aan gehad. Zonder vast dak hebben ze niet eens een zwevend dakje, double bubble en kekke c-stijl hoeven ontwerpen. Oh nee, die halen ze gewoon van de plank, zoals bij elke andere Zagato van de afgelopen 10 jaar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).