Oud-directeur en zoon van Toyota overleden

Auteur: , 14 Reacties

Tatsuro Toyoda was een belangrijke speler in de geschiedenis van het autoconcern.

Oud-directeur en zoon van Toyota overleden

De zoon van de oprichter van automerk Toyota is overleden. Tatsuro Toyoda overleed op 30 december 2017 in de leeftijd van 88 jaar aan de gevolgen van een longonsteking. Toyoda stond van 1992 tot 1995 aan het roer bij de Japanse autofabrikant. Hij volgde destijds zijn inmiddels 92-jarige broer Shoichiro op.

Sinds 2005 is Akio Toyoda president van het automerk. De 61-jarige Akio is de zoon van Shoichiro. Tatsuro Toyoda is na zijn aftreden als president altijd betrokken gebleven bij Toyota. Tot aan zijn dood had de Japanner een topfunctie binnen het bedrijf.

Vandaag maakte Toyota het overlijden bekend. Hij laat zijn vrouw Ayako Toyoda achter. Meer informatie over andere gezinsleden is niet bekendgemaakt.14 reacties

Japanners werken altijd tot aan hun dood. Rip
Ik ben al blij als ik 67 überhaupt haal.
@marc94: geen zorgen, meer sushi vreten!!!
@marc94: als dat zo is heb je waarschijnlijk ook tot aan je dood gewerkt
@eefie: er is wel wat voor te zeggen, werken tot je dood. Het is wetenschappelijk bewezen dat ‘niets doen’ een opening laat voor veel ouderdomsziektes om toe te slaan, alzheimer, hartaandoeningen, etc. Werken stimuleert de geest en lichaam. Ik bedoel dan niet dat je 5 dagen per week moet blijven werken, maar 1 / 2 dagen per week bezigblijven zorgt ervoor dat mensen langer gezond blijven
@panam1: klopt wat je zegt. Werken kan in allerlei vormen, bijv. een paar ochtenden vrijwilligerswerk
@panam1: Wat eefie zegt. Als je maar het gevoel hebt dat je nog wat nuttigs bijdraagt. Dat hoeft geen fulltime baan te zijn.
Hij heeft toch een goede leeftijd behaalt.
En veel mensen zeggen tegenwoordig: ik werk tot dat ik in een kist lig.
Erg jammer dat zo,n belangrijk persoon bij Toyota komt te overlijden. Gecondoleerd.
Een belangrijke speler? En dat terwijl hij maar 3 jaar aan het roer stond?
Rest van het artikel niet gelezen?
En ik maar denken dat er twee mensen waren overleden …
Lekker belangrijk
Is het niet zo dat de naam Toyoda Toyota werd omdat het internationaal beter klonk (of makkelijker uit te spreken was?) OP zich wel een grappige foto. Grappig in die zin dat de man in een LHD auto zit en niet RHD zoals in Japan de standaard is. Maar dat terzijde.
@milan0: Dat, en er waren dan nog maar (uit mn hoofd) 8 streepjes nodig om het logo / de naam in het Japans te schrijven, wat dan weer een geluksgetal is in de Japanse cultuur.
En het is ze eigenlijk heel goed gegaan sinds die verandering :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).