Vanquish Zagato straks ook als Speedster & Shooting Brake

Auteur: , 20 Reacties

Er komen twee nieuwe modellen van Zagato aan.

De Vanquish Zagato-lijn bestaat momenteel uit de coupƩ en Volante. Aston Martin en Zagato hebben aangekondigd dat er nog twee modellen bijkomen. Het gaat hier om de Vanquish Zagato Speedster en een indrukwekkende Vanquish Zagato Shooting Brake.

Van de Zagato Speedster worden slechts 28 exemplaren gebouwd. Van de Zagato Shooting Brake worden 99 stuks gemaakt. Tel je de vier modellen bij elkaar op dan bestaat de Vanquish Zagato-lijn qua productie uit slechts 325 auto’s. Alle modellen zullen in 2018 aan klanten worden geleverd. De auto’s zijn technisch gebaseerd op de Aston Martin Vanquish S.

Aston Martin en Zagato hebben enkele plaatjes van de Speedster vrijgegeven. Het doek blijft nog even over de Shooting Brake. Wel is een render vrijgegeven van een concept. Deze check je hieronder.

Zagato Shooting Brake

UPDATE: de shooting brake is ook officieel, hier meer info!20 reacties

@RubenPriest: joh! Volgens mij is een klassieke shooting break juist een 2-zitter en niet een people en kasten mover. Een auto waar een gentleman zijn jachtgeweren netjes in kwijt kon samen met hooguit een picknick mandje en wat flesjes sjampoepel.
@pomoek: Ferrari FF/GTC4Lusso worden ook omschreven als een ‘Shooting Brake’. Zijn tevens 2+2’s. En dan hebben we Merc die het label hangt aan de CLS en CLA, kun je ook vier mensen in kwijt. Het is dus een breed begrip.
@rubenpriest: klopt. Knarsetandend moet ik toegeven dat een 2+2 ook onder de definitie valt, omdat ik anders mijn geliefde 1800es geen shooting brake mag noemen. Maar dat Mercedes zijn 4 deurs estate een shooting brake noemt vind ik pure marketing. Een shooting brake heeft 2 deuren. 4 deuren is een estate.
@pomoek: Dat ben ik met je eens! Toch omschrijf ik het in het artikel, aangezien sommige merken (zoals bijv Merc) de termen door elkaar gooit, voor de duidelijkheid.
@RubenPriest: die CLS en CLA zijn helemaal geen shooting brakes. Hooguit marketinggelul om de volgende krampachtige niche te duiden met een klinkende naam uit het verleden. De definitie die @pomoek geeft is de klassieke definitie en wat mij betreft de correcte. Zagato zet hiermee wat mij betreft een zuivere shooting brake neer.
Die Shooting Brake ziet er verdomde goed uit! Zou de Ferrari ervoor laten staan, dan maar geen 4 zitplaatsen!
Nondejus mooie wagens!
Ook een manier om je modellen gamma uit te breiden, maar wel een erg stijlvolle. @Mercedes en @BMW: kijk met mooie auto’s kun je ook je gamma uitbreiden. ;-)
Die shooting brake is pure porno. Geniaal dat het zo goed uitgevoerd wordt
Van mij mag Zagato van elke Engelse auto wel een versie maken, F-Type Zagato ofzo, lijkt me prachtig!
Man man man, wat een prachtig spul šŸ¤¤
Pr0n zo vroeg in de ochtend! Woow
Lekker hoor
Die shooting break is echt tof
Misschien een hele stomme vraag, maar wat is het verschil tussen een volante en een speedster? Kan het dak van de speedster niet dicht? Of is het puur die zwarte balken achter de stoelen?
@pieterpoes: Ik zat met de zelfde vraag, maar ik ben er achter! De speedster heeft geen achterbank (of bagage bankje). Deze is dan misschien ook korter dan de Volante?!
@jorden: Aha dat verklaart het wellicht. @Edge Net als de boxster spyder dus. Bedankt voor jullie antwoorden!
@jorden: Lengte blijft hetzelfde, maar inderdaad geen achterbank/bagagebank. Speedster is ook alleen maar open, heeft geen dak constructie zoals de volante.
@pieterpoes: Bij de Speedster zal het dak inderdaad niet dicht kunnen, en als het dat wel kan is het zo’n lullig stukje tentzeil dat je eroverheen moet spannen. De Volante heeft een normale elektrische softtop.
@Edge: is een speedster per definitie niet dakloos?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).