Ferrari 458 is de Audi A3 van de jetset [gespot]

Auteur: , 33 Reacties

Veel autoliefhebbers klagen graag steen en been over het grijze, eentonige beeld van het Nederlandse wagenpark, met de dominante 14% bijtellers. Zouden ze in de rijkenenclaves op aarde hetzelfde zeggen over rode Ferrari 458'jes?

Ferrari's! Ferrari's everywhere!

Wie ooit wel eens een dagje in een plaats als Monaco heeft rondgelopen, kan het beamen: bepaalde supercars vliegen je er om de oren. Een 458 zie ik in mijn eigen woonplaats zelden tot nooit, maar als je in Monaco (of Dubai) je tiende exemplaar spot, geloof je het wel. Gaap, next.

Op 2 uurtjes rijden van Maranello, in Milaan, rijden ook aardig wat Ferrari’s van het type 458 rond, en zo kan het zijn dat je er ineens drie op een rij voor je lens hebt. De S-Klasse ervoor fungeert als c-c-c-c-combo breaker.

Maar de achterste 458 is wel heel anders, echt. Er zit namelijk een tricolore-streepje (optie van 6.870 euro) op de carrosserie geplakt. Oh, en de voorste schijnt een met diamanten ingelegde carbon bekerhouder (153.499 euro op de optielijst) te hebben. Tailor made, je weet zelf.

Begluur dit rode trio, met 1.710 pk gecombineerd, op autojunk!



33 reacties

VW Golf… :))
Nog lang niet zo onorigineel als een 911. Kijk alleen al naar Nederland, een dagje op de snelweg zie je misschien 1 hooguit 2 Ferrari’s maar als je een beetje pech ( of geluk het is maar hoe je het bekijkt ) hebt vliegen ze je elke minuut om de oren. Niet om onder te doen aan een 911 hoor, super auto maar in Nederland hebben toch iets té veel mensen er 1.
@matje140: alhoewel het geen supercar is heb ik dat met de Audi A5. Een prachtige wagen maar je wordt er echt mee doodgegooid.
@750i: o, die zie ik dan weer bijna nooit!
@750i: ik word juist doodgegooid met de Audi A7
@matje140: zit je nu alweer de 911 te kraken. ;) we hebben niet allemaal doekoes voor een boxster.
@azenomei: nu je het zegt, die Boxster is natuurlijk wel origineler je ziet ‘m veel minder vaak. ;P
@matje140: ik wil er nog steeds geen een ;)
Je zou bijna een Fiat 500 kopen om op te vallen
@potver7: maar dan wel het oude type!
Mooie spot! Zag gisteren nog treintje f12, ff en 458 hier in zwitserland. Maar was te laat voor foto helaas. Zo naar Italië. En dus ook naar maranello. Nooit ferrari’s genoeg!
Het meest opvallende is niet dat er drie ferrari’s staan, of dat het hetzelfde type is, maar het feit dat ze dezelfde kleur hebben. Rood om precies te zijn. Er zullen toch wel meer kleuren leverbaar zijn? Zoals Pininfarina zelf al zei, toen hij in een interview vertelde over de ferrari die zijn vader ooit had: “Rood is voor de meeste ferrari’s niet de beste kleur “.
@Dino2400: Voor dit model vind ik het wel de mooiste kleur. Hij komt gewoon lekker uit zo, als je op deze auto een andere kleur plakt vind ik dat niet zo. Maar dat zal wel persoonlijk zijn, of aan het rijtje te zien, toch niet? ;)
@Dino2400: dat was blauw idd
Wat?! Was alleen de bekerhouder €150k?
ben deze zomer in monaco, st tropez en milaan geweest, vond het in milaan wel meevallen met de 458’s maar in de andere twee plaatsen wordt je er mee dood gegooit. Denk dat ze de 1ste plaats wel moeten delen met de bentley GT, die zie je ook bizar veel.
”de A3 van de Jetset ”’ , weet Audiblog wel dat de andere besprokene ”een Fiat is ” ?
Geen idee, vraag het ze eens zou ik zeggen.
@sir_smokalot: dank , ondertussen vroegen ze zich af waarom jullie het laatste bod op de URL nou onacceptabel vonden , ”we waren zo dichtbij elkaar gekomen”.
@sir_smokalot:

Ik klikte op je link en schrok me dood :D
@bempi: Ik ook, weer een scherm verpest :(
I got these dimonds in my ferrari men…
Ruitje tikken en je hebt een diamanten bekerhoudertje.

In londen 2x gespot. Heerlijk geluid. Een reed een km of twee voor ons. Man ze doen ook niks anders dan aandacht trekken bij stoplichten.
Vind dit toch maar een goedkoop uitziend kleurtje rood. Deze variant is, imho, veel mooier.

http://farm3.staticflickr.com/2822/9440680725_c596ac3226.jpg
@Vincegail: is dat niet de originele kleur van de oude Ferrari’s vroeger? Ik vind het zelf ook mooier, dit Bordeaux rood.
@matje140: Zou zo maar kunnen, maar ik durf het niet te zeggen.
@Vincegail: dat is inderdaad wel een sjiek kleurtje ja!
@Vincegail: mooiste kleur voor een Ferrari. Prachtig!
De 458 mag dan wel de beste supercar zijn van dit moment, ik zou er geen kopen zelfs al mocht ik het geld hebben. Geef mij maar een duo McLaren MP4-12C en een Wiesmann GT MF5.
In Londen maken ze het helemaal bont. Daar zie je Rolls Royces zo vaak langsrijden en geparkeerd staan waar door ze niet eens meer opvallen.

Dat is in NL wel anders!
In Monaco en Cannes verdrink je zowat in de 458’s, California’s en Continental GT’s.
Nou zie ik dit liever dan een rijtje Audi’s…
Blijft een mooi auto om te zien, een Ferrari 458 Italia. Toch zou ik zelf niet gaan voor het Ferrari-rood dat is zo algemeen, liever een zwarte of witte met mooie, bijpassende accenten !!
Dan noem je ook een locatie op ja. Een Bentley Continental is daar ook net zo normaal als een Ford Focus hier. Dat is geen nieuws meer.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).