Ferrari F12berlinetta met FI-uitlaat klinkt hemels

Auteur: , 44 Reacties

De majestueuze twaalfcilinder uit de F12berlinetta is een beest. Met genoeg power om zelfs een geoefende autotester misselijk te krijgen. Maar mocht je het geluid niet indrukwekkend genoeg vinden, dan hebben we een uitlatenboer voor je gevonden die dit graag voor je fikst.

Frequency Intelligent Exhaust voorziet de 740 pk sterke F12berlinetta van een buizenstelsel met daarin een aangestuurde klep. Die zit netjes dicht als je rustig rijdt, maar naarmate het toerental stijgt steeds verder open komt te staan. De klep met één druk op de knop (afstandbediening) in een keer helemaal openzetten kan natuurlijk ook.

PP Performance heeft er onlangs een zwarte F12berlinetta mee uitgerust, en kwam erachter dat het vermogen aan de wielen ook meteen toenam. Maar dat is niet het indrukwekkendste, dat is vooral de pleurisherrie (the good kind) uit de nieuwe uitlaattrompet. F1-achtig zelfs. Hoe dat klinkt check je HIER.

Ferrari F12berlinetta met Frequency Intelligent Exhaust klinkt hemels44 reacties

Ik ben serieus over een F12 na aan het denken maar vind het misschien teveel een GT, te groot, heeft teveel snelheid nodig. Een Speciale trekt me meer maar wordt bijna opgevolgd. Iemand een serieuze reactie?
@mnmg: Een potentiële klant gaat toch gewoon bij de dealert langs voor een proefrit?
@Jochempie: dat heb ik gedaan. Zijn twee totaal verschillende auto’s. Is zo’n groot bedrag en lastige keuze dat ik benieuwd ben hoe andere autoliefhebbers er over denken
@mnmg: Simpel, wacht 2 – 3 jaar en koop een F12 voor de Helft vd prijs, vaak met mooie opties. 1) Doet minder pijn aan de portemonnee

2) Je voelt jezelf niet zo genaaid dan wanneer je een nieuwe koopt (ze naaien je daar wel in Maranello met hun, we bouwen maximaal 7000d auto’s per jaar targets)

3) Je koopt dan nog een mooie atmosferische V12 Motor waarvan ik vermoed, dat die in sterk in waarde zal stijgen zodra Ferrari alleen nog maar Hybride V12 combinaties gaat bouwen.

4) Koop dus 2 gebruikte! 1 als investering, die andere om te gebruiken (;
@mnmg: Veel mensen hier kunnen nog niet eens een Golf betalen. Als u werkelijk van plan bent om een Ferrari aan te schaffen, kunt u beter ergens anders advies inwinnen.
@mnmg: Als je er serieus over nadenkt is het eigenlijk geen vergelijking. Een 458 Speciale is een uitgeklede 458: minder comfort en maximale thrills. Houdt er wel rekening mee dat de dB’s die de Speciale produceert te hoog zijn voor de meeste circuits (als je trackdays wilt gaan doen, en met een Speciale zou ik dat zeker doen.
De F12 is inderdaad meer een GT, wellicht de laatste in zijn soort. Maar bizar snel, je moet sowieso voor beide auto’s een behoorlijke bestuurder zijn om ook maar in de buurt te komen van wat de auto’s kunnen.
Als je toch een Ferrari koopt, zou ik de gewone 458 nemen: schitterende auto waar eigenlijk vrij weinig mis mee is.

Maar als jij eens wist dat je de nieuwe Focus en Mondeo NU bij de dealert kunt bewonderen zou ik toch echt daar naar toe gaan ;-)
@gtwillem: grappig dat dat je advies is. Die heb ik nog niet gereden maar is als spider zeker een optie. En minder kostbaar want gebruikt goed te koop
@mnmg: Dan zou ik een 458 Spider doen: fantastisch geluid dat je nog beter hoort dan bij de Italia. En het voordeel van een Spider is dat die al bij lage snelheden leuk is. Een F12 is leuk is als je topman bent bij Pirelli en naast een circuit woont.

In duitsland heb je vanaff 200.000 prima opties (in Nederland zijn staan er alleen een rode of een witte…)

http://www.autoscout24.nl/Details.aspx?id=257368069&asrc=fa|as

Of toch naar de Ford dealer?
@mnmg: misschien kopen en dan bij novitec langs gaan om hem te laten ‘ombouwen’ voor een N-Largo? Kwestie van smaak natuurlijk. Of als je niet per see een Ferrari wilt, is een Aventador misschien een optie? Als je hem hebt verwacht ik minstens een paar foto’s ;) hoop dat ik zelf ook een keer voor zo’n keuze kom te staan….
@mnmg: Bij deze nog een reactie van een internetheld: van alle filmpjes die ik gezien heb van de F12 is mijn conclusie dat het een fout is om hem ‘af te doen’ als ‘een GT’. Verschillende reviewers van aanzien beweren dat hij te snel is en te extreem. Zelfs Chris Harris: in some respects, it’s too much…

Vergis je niet, de F12 is een halve seconde sneller dan de 458 Speciale op Fiorano…..
Dat geeft te denken.
De FF is een GT… de F12 is een psychopaat in een maatpak.
@baasbas: ben het met je eens hoor. De auto is echt bizar snel en de besturing is echt zó direct, wat dag betreft zeker geen GT. Maar qua zit wel, toch een vrij grote auto, enorme capaciteiten maar (buiten het geluid) pas spannend om te rijden als je echt hoge snelheden rijdt.
@mnmg: En wachten op de M458 T is misschien ook een optie?
@mnmg: Simpel. Het zijn jouw euro’s. Rij ze allebei en ga voor degene die jij het fijnste vind.
@mnmg: Wat het ook wordt, bel Wouter en maak samen een mooie review!
@mnmg: Helaas kan ik je geen advies geven om de volgende reden: ik mag er gewoon geen proefrit in rijden als arme stakker. Buiten dat, de F12 is gewoon té snel voor in NL! Ik zou gewoon een 911 kopen(snel genoeg) en dan bespaar je errug veel en heb je een fantastische auto in je hand! Tjoh als ik het geld had zou ik persoonlijk een g klasse amg kopen..
@888natan: vdakker.nl > prachtige amg te koop voor 189.000 (nieuwprijs 241.000) vorig jaar mei!
@mnmg: zoals vrijwel iedereen hier niet de luxe om er in gereden te hebben. Heb de F12 wel goed van dichtbij kunnen beschouwen omdat familie van de overburen er wel eens eentje voor de deur parkeert wat natuurlijk wel leuk is als je van auto’s houdt. Ik had nog een beetje twijfels na de introductiefoto’s maar de F12 heeft mij wel volledig overtuigd IRL. Mijn hart zou zeggen F12 in een mooie kleur en nooit meer verkopen, ook omdat het toch iets speciaals blijft zo’n Ferrari V12 GT.

Maar goed…mocht je de auto nou wel willen verkopen over een paar jaar en is geld toch een beetje een issue gaat de 458 speciale als je afgaat op wat de 360 CS en 430 Scud hebben gedaan en dat afzet tegen de 550/575/599 wel beter zijn waarde houden op de middelange termijn en het is ongetwijfeld ook een beest van een auto…

Mijn oplossing als ik dat soort geld zou hebben zou zijn een nieuwe F12 en een gebruikte 360 CS erbij :). Die CS schrijft toch niet meer af voorlopig dus ja. En dan maar ergens een schuur erbij kopen als er geen plaats voor is.
@mnmg: ik denk er ook serieus aan. En nu denk ik serieus aan een glas cola. Nu aan mijn vrouw. Hee, nu weer aan zo’n F12. Grappig.

En nee, je denkt er niet serieus aan er een te kopen. Dat is gewoon zo.

Kus
Kloppen die pk cijfers bij hun wel?
@thomcarspotter: Ja, zijn pk’s op de wielen, niet op de krukas. Overigens een serieuze stijging in vermogen.
@gtwillem: oh op die manier, thx
Serieus reactie. Koop je geen ferrari.
Klinkt fabelachtig mooi. Als ik er een F12 had kwam deze uitlaat er zeker onder. En dan de hele dag in zijn I, hooguit II rond rijden.
HET type geluid waar ik gek op ben. De Zonda F is nog steeds mijn favoriet maar deze staat op een goede 2e plek. Heerlijk!
@kaeser: vind zelf de F12 standaard zo vreselijk veel minder mooi klinken dan een standaard 599 GTB: http://m.youtube.com/watch?v=WeOJSCDjg-s
Ook het design van de 599 vind ik veel mooier dan de F12 met zn lelijke, rare kont.
die c klasse die daar staat klinkt nog veel mooier
Heerlijk
Klinkt zeker niet verkeerd.
Blijft echt een droomwagen dit! Helaas zal ik er nooit een bezitten. Ik zal het maar met een leasewagentje moeten doen
@slippie101: zeg nooit nooit
40 pk erbij met alleen de uitlaat. Erg dapper. Geluid is erg nice.
Moet geweldig zijn om met zo’n geluid over de snelweg te jagen!
Beetje jammer van de kwaliteit van de opname maar zeer fraaie sound idd !

Die vermogenswinst lijkt me een tikje overdreven voor alleen een aanpassing aan de uitlaat.
Tuurlijk doen kleine ingrepen bij grote vermogens een boel maar zodanig veel ?
Er zijn zoveel prachtige, heerlijke video’s van supercars op youtube en jullie plaatsen dit?! Wat een belabberd filmpje zeg.
Veel liever een 599 dan een F12. (Design en geluid!!)
Maar niet dan de F12 TRS. Misschien wel de mooiste Ferrari ooit.
Ik kan niet begrijpen dat er mensen zijn die F12 lelijk vinden
@w211bonestock: het gaat om de achterkant.. Echt een verschrikking. Begrijp niet dat jij die wel mooi vindt.
Kunnen ze niet gewoon deze motor in de formule1 auto’s stoppen.? Een beetje tweaken en je hebt net zoveel pk..en weer een geweldig geluid.!
Wie is die lelijke vrouw in die witte jurk ;)
F1-achtig geluid? je bedoelt waarschijnlijk het geluid van VROEGER? want dat ontbreekt volledig bij de huidige zgn. F1=F0
Ik zie zo een gejank niet zitten. Zal zeker fijn rijden maar geef mij maar de sound van een US muscle car of een C63 AMG dat roffelt dieper en zwaarder. Die F12 sound doet mij denken aan die jochies die met hun 2-stroke scooters rondtoeren. Ik hoop hierbij tegen niet teveel schenen geschopt te hebben, want dit was niet mijn bedoeling.
@blag: de C63 heeft totaal geen diep geluid maar meer snerpend. De SLS AMG klinkt zoveel dieper en mooier.
Garantie gone?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).