Ferrari F40 GTE: snelste picknicktafel ter wereld?

Auteur: , 21 Reacties

Ja je ziet het goed, sommige mensen zijn gek genoeg om de spoiler van deze zeldzame en kostbare racer als tafel te gebruiken.

Van deze special op basis van de toch al bijzondere F40 bestaan ongeveer 45 exemplaren als je de aangepaste straatauto’s en de ‘echte’ door Michelotto gebouwde auto’s bij elkaar optelt. Met zo’n 700 pk (478 pk voor de standaardversie) en een topsnelheid van boven de 360 km/u gaat het bovendien om een serieus snelle wagen. Reden genoeg om er voorzichtig mee om te springen zou je denken, maar kennelijk went ook de aanblik van zo’n bijzonder beestje na een tijdje.

Op de foto’s is nog veel meer moois te spotten. Een hele dikke Porsche 993 (GT2?) in Gulf-kleuren staat schouder aan schouder naast de Italiaan en op de brug staan moderne Porsches die een mooi contrast vormen met de youngtimers in de hoek. Ze zullen wellicht sneller zijn op het circuit, maar wat betreft charme mogen ze de veters van hun voorgangers nog niet strikken.

Met dank aan Gerben voor de foto’s!

Update: we werden er op gewezen dat dit geen LM, maar een F40 GTE betreft. We stand corrected.21 reacties

Jezus lekker boeiend dat iemand z’n lunch op de spoiltert zet, ik zou dat ding gewoon buiten zetten, veel te weinig ruimte daarbinnen
@rijbewijzer: Om ruimte te creëren zou ik toch eerder de Porsches op de 993 in Gulf weg doen.
@viezefreddyw: Correctie: Op de 993 Gulf na dan.
Die mag dus echt niet weg!
@viezefreddyw: jij bent vies, Freddy..
@reggie-boy_rood: Je loopt rood aan Reggie.
@viezefreddyw: touche
via Android app
Die 993 gt2 is echt super dik. Staat er een te koop voor 8ton.
@991gt3rs: Volgens mij is het een 993rs aan de spoiler te zien (foto 4). Dat zie je aan de zijkant. Neemt niet weg dat deze ook heel dik is.
Volgens mij is 8 ton voor een gt2 overdreven heb er laatst een voor 4 ton gezien (ook al veel).
via Android app
Inderdaad een 993 RS, een Gt2 is iets dikker en een stuk zeldzamer. 4 ton voor een originele 993 Gt2? Laatst is er een originele 993 gt2 voor €880.000 verkocht. Zijn er ook maar 200 van gemaakt. Dus als je er een vind voor minder dan 5 ton laat dan maar even weten. @porsche993:
@991gt3rs: Gaat het nu over de straat of de raceversie? De straatversie is zeldzamer en daar zijn maar 57 van gemaakt.
Eén/twee jaar geleden zag ik er een staan voor 4/5 ton staan (straatversie). Zijn deze zo snel omhoog gegaan in waarde? Snap het wel, het is mijn favoriete auto, maar bijna een verdubbeling in zo’n korte tijd?
via Android app
@porsche993: ja in totaal 202 gemaakt waarvan 50 straat legaal dus nog zeldzamer. Ik heb het over de straatversie ja. De meeste gewilde Porsches die stijgen enorm in waarde. Abnormaal als je het mij vraagt. Kijk ook maar even voor de grap wat de 996 Gt3 Rs nu kost of een 993 turbo.
Iemand die ik ken heeft ook een Ferrari als ik me niet vergis een 308 gts en daar liggen de hamers, verfblikken en paardrijspullen op…. Wel zonde maar zo kun je de Mercedes 190e 2.5 evo 2 op de vleugel ook heel goed een biertje drinken!
Als ik 1 droomauto heb is het de F40LM wel. Ooit eens het genoegen gehad om een rondje mee te rijden op een trackday. Wat een beest, dat gecombineerd met jeugdsentiment is dikke WIN
Boeiend.
Als het een schroevendraaier en een oude lap was geweest hadden we niemand gehoord.
Ik verbaas me ook over krik die achteloos onder de ongetwijfeld onbetaalbare frontsplitter is geschoven.

Het lakwerk van de F40 is trouwens niet zo mooi, ding is zo dun mogelijk gespoten ivm gewicht en je ziet de weave van het carbon er dwars doorheen. Al is die achterspoiler zo te zien helemaal niet gespoten.
Dat is geen LM maar een GTE, gebouwd voor de bpr raceklasse. En die 993 is geen gt2 kijk maar naar de achtervleugel deze is toch echt van een 993 rs clubsport. Is toch wel DE auto die f40 GTE…
@ferrarif40fan: Je was me voor en niet zo’n beetje ook. Komt ervan als je niet meteen alle reacties leest :p
Als je zulke wagens hebt zou je toch zeggen dat je ook gewoon geld hebt voor een eettafel
Past goed bij die blauwe Audi S2 barbecue.
OMG! 2 plastic bakjes op een spoiler! :O …
Blijven door de neerwaardse druk ook nog bij 300 kmph staan

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).