Ferrari scheurt door Breda, met 200+ km/h

Auteur: , 68 Reacties

Vroaar.

Fezza-Breda

Racing home for Christmas…I can’t wait to see those faces…I take look at the driver next to me…He’s from the police…from the police…Oh, I got red lights all around…

Een Nederlandse Ferrari-rijder in de buurt van Breda heeft zichzelf verzekerd van een memorabele kerst. Zo’n Fezza (rijtest) nodigt natuurlijk natuurlijk uit om het gaspedaal flink in te trappen en de scheurneus gebruikte zijn auto dan ook waar deze voor bedoeld is. Als je een beetje een goede flitswaarschuwer in je auto hebt kan dat immers ook best op ’s lands wegen vandaag, want het is relatief warm (yay CO2) en alleen diehards zijn nog aan het werk.

458

Helaas voor de Ferrari-bestuurder geldt dat laatste ook voor enkele lieden van de lange arm. Hun werkdag werd wat leuker gemaakt toen ze de achtervolging in mochten zetten op de 458 Italia, die hen doodleuk voorbij kwam razen op de A16. Gewapend met hun dikke Volvo wisten de dienstkloppers de rode Italiaan ondanks pk-verschil toch aan de kant te zetten. Wie heeft een Audi A6 diesel nodig? Het rijbewijs van de bestuurder van de Ferrari is ingevorderd. Taking a bus home for Christmas…

Dank Deniz voor de tip!
Image-Credit: Team Verkeer Zeeland-West-Brabant via Twitter68 reacties

Op de A16… door Breda?
@cavin: kadastraal gezien is de Ferrari dòòr Breda gereden, immers de A16 loopt door de gemeente Breda. Hij is alleen niet door de BEBOUWDE KOM van Breda gereden …
@erik2907: CLICKBAIT ALERT !!!!!!!!!!!!!!!
@dawwg:

Vrede op aarde, God zij met u!
@erik2907: Dank u mijn zoon, dat vreugde & welvaart u en uwer naasten mag gezellen dit jaar !
@dawwg:

Zoon? U gaat er zomaar vanuit dat een nickname de waarheid weerspiegelt?

#fakenews
Dus niet door maar langs Breda…..
@205zonderdak: nogal een verschil of je 200 rijd op een weg waar je 130 mag of 50
@cavin: ja dat bedoel ik ook. Zo suggereert de tekst dat het in Breda gebeurde.
@cavin: beetje hoog clickbait gehalte idd die titel
@205zonderdak: de A16 loopt door de gemeente Breda. Dus feitelijk klopt de titel.
Da’ s pech rijbewijs weg. wel balen van je auto
Pfff, 200+ op de snelweg telt niet….
Probeer het eens écht door Breda.
@alcantara: over de graaf Engelbertlaan: een 50/70km weg waar je makkelijk de 200 kan aantikken!
Tja daar heb je zo’n auto toch voor..
Tja, als je een vervelend onnodig linksrijdend persoon eindelijk rechts heb ingehaald en 2 seconden het gas in trapt dan ga je ook al 200 km/h met dit gebakje.
Haha – dan verdien je t ook – het was geeneens een ‘stille’ controle Auto, maar een met zwaailichten en strepen – hahaha – mss moeten ze de beste bestuurder ook maar een ogentest afnemen
@panam1: met 200 heb je niet veel tijd om ook nog te gaan kijken wat er in op de auto staat. Had hij gas bij gegeven betwijfel ik of ze hem überhaupt nog terug hadden gezien.
@peug206: Bij 200? Dat valt ook wel mee. Genoeg tijd om af te remmen naar 150
@phaeton: met een onopvallende volvo zoals hieronder gezegd wordt? Nah, dat zie je niet…
@peug206: het was geen onopvallende auto – je ziet de foto toch inclusief agenten in outfit. Agenten in onopvallende wagens hebben altijd ‘burgerkleding’ aan…..
@panam1: lees eens wat @fabian1978 zegt hieronder… de opvallende is er later bij gekomen…
@peug206: dan moet jij je inderdaad niet boven de 120 begeven. Ik woon in Duitsland – en niet om stoer te doen maar ik rij altijd hard (waar toegestaan) en zie alle snorren op afstand. Auto rijden is namelijk vooruit kijken, als je dat niet begrijpt moet je lekker met t OV gaan. Meneer in zn Ferrari verdient t om zn rijbewijs kwijt te raken, net zoals jij een OV-kaart verdient met je goedpratende opmerking.
@panam1: ik denk dat ik minstens 75% van de tijd te hard rijd. Ik heb nog niet 1 boete in de 5 jaar dat ik mn rijbewijs heb. Opvallende auto’s en flitsers zie ik ook zeker staan. Maar een onopvallende volvo? En hard rijden waar toegestaan? Badass…
1000 euro en je bent weer klaar. Wel altijd even voor de rechter laten komen met een of andere smoes. Dat werkt soms heb ik gezien bij Voor de Rechter.
Wie heeft daar nog nooit de 200 aangetikt??..
@kennone: Ik heb een viltstift gekregen voor kerst zodat ik overal een 2 neer kan zetten in plaats van een 1 op mijn snelheidsmeter.
@daihatsucuore: ik doe aan schaalverkleining
@toyotaprius: gebruik dan de viltstift voor de borden langs de snelweg, maak er 230 van…
@erik2907: eigenlijk ook wel een goed idee!
@kennone: ben er nog nooit geweest, maar als ik iemand zijn Ferrari mag lenen, wil ik gerust een poging doen.
@marinepower: dan kan ook wel in een andere auto.
Bij die koddebeiers had de Kerstgedachte ‘lief zijn voor elkaar’ kennelijk geen post gevat.
Wat zullen deze ridders een zalige kerst hebben.. 🙄
@str8six: zeiksnor
@str8six: Die Ferrari rijder ook hoor. Die boete interesseert h’m geen reet en heeft een lachwekkend tof verhaal bij de champagne van de week.
@venividivici: je begrijpt dat ik met ridders de popo bedoel?
Een voorbeeld van foutieve verbindingen in de hersenen wellicht?
Meh, op de snelweg, zal ook wel rustig zijn geweest. Who cares wie heeft het niet gedaan. Wordt nu alleen uitvergroot omdat het een Ferarri is
@janmetdelangeachternaam: Jan met de pet in z’n Aygo heeft dat nooit gedaan hoor haha
Ik begrijp niet hoe je door gemarkeerde politieauto staande gehouden kan worden. Je ziet ‘m toch van ver aankomen? Bij mij gaan er al alarmbellen rinkelen als er een recente ongemarkeerde Volvo of BMW station achter mij rijdt.
@e550: of Ford, Audi of Mercedes-Benz
@risl: wat voor ongemarkeerde Benzes en Ford gebruikt de verkeerspolitie? Voor zover ik weet zijn het vooral Volvo’s, 3-serie, Passat (ook Golf GTI/R?) en Audi A6 (en A4?)?
@e550: Ben vorig jaar aangehouden door twee agenten in een zwarte Mondeo station, compleet met stopbordjes e.d. uitgevoerd. En begin deze maand zag ik twee agenten mijn voorligger een stopteken geven vanuit een C-klasse station (W204).
@e550: De popo rijdt helemaal geen BMW stations ?
@dawwg: echt wel, in het noorden rijden er o.a. A4 3.0 tdi’s, 330d’s, Passat 2.0BiTdi’s en nog wat van zulk spul rond.
@f31bmw320d: Die BMWs zijn in mijn beleving vooral sedans … en ik woon in het Noorden …
@dawwg: dat doen ze wel
@e550: elk persoon die ik inhaal die aan lijkt te haken is verdacht. helaas hebben veel mensen de neiging om aan te klampen, slechts bepaalde merken als Alfa Romeo zijn mi “veilig”.
@niex: En helemaal als er 2 mannen in zitten.
@kareljansen: want er werken geen vrouwen bij de politie.
@e550: misschien zat ie te appen of te bellen en kon hij nog net zijn tel opbergen zodat hij daar geen boete voor kreeg 🤪🤪🤪
Ik weet nog wel een goede advocate voor hem, been there done that
Tijd om de wetgeving maar eens aan te passen. Met dergelijk auto’s is 200 niets bijzonders en als de omstandigheden het toelaten niets mis mee. Zijn ze voor gemaakt. Gevaarlijker zijn de schade Susuki Wagon R+ auto’s zonder uitlijning die 100 rijden op de linker baan op de snelweg.
@daiko: dus wat is je voorstel? Dat elke persoon met de juiste hoeveelheid knaken een vrijwaring kan aanschaffen en legaal 200 mag gaan rijden. Wellicht dat er plekken dat het zou kunnen maar goed, ben het er verder niet mee eens. Dat op alle snelwegen in Nederland de 100km/u limiet naar 130km/u mag vind ik dan wel weer interessant.
@ghost: Heeft nog geeneens zoveel met knaken te maken. Bijtellingsvriendelijk rijdend Nederland heeft genoeg modellen in het programma die ten eerste de 200 kunnen halen en ten tweede technisch gewoon tiptop in orde zijn. Waar het om gaat is dat het verschil tussen 170 en 200 op een vrijwel lege snelweg niet dusdanig is dat justitie er ineens een gigantisch drama van hoeft te maken. De techniek gaat vooruit, de maximum snelheid terug naar 1987. De niet spiegelende rijdende chicanes zijn tegenwoordig gevaarlijker. Zet die eens iets vaker in de krant.
@daiko: ik snap wat je zegt, maar dit heeft juist alles met de knaken te maken. Hogere snelheid betekent minder makkelijk mensen op de bon slingeren. Never gonna happen.
Ik heb ze zien staan vanmorgen, dit is onderaan afslag Rijsbergen. Hij is staande gehouden door een undercover auto. De Volvo is er later bijgekomen verwacht ik.
Ach, ik heb ook een keer met een gehuurde Lamborghini Galardo op de A35 bij Enschede de 220 aangetikt. Met dit soort auto’s heb je het nieteens door. Alsof je 80 gaat in je aygo.
Dat hij zich laat pakken, malloot
Het is allemaal heel traumatisch voor iedereen. Sla nu 2e kerstdag over aub, ongepast om te doen of er niets gebeurd is.
Ik kan mij nog beelden herinneren van een F430 Scuderia die ergens voorbij komt langs een undercover wagen met 300+ km/u. De Jantjes matrozen zetten toen ook de achtervolging in maar konden de man slechts aanspreken op zn snelheid maar geen meting doen. Kortom deze reed niet hard genoeg.
@ghost: lol! That’s the way..
Is dit dezelfde Ferrari die een jaar geleden ook te hard reed op de n270. Met ruim 200+. Maar werd wel aangehouden.
200 km/h rijden en dan niet in de gaten hebben dat je gevolgd wordt door een KLPD politie auto. Dan ben je best een blinde oliebol hoor! Maar phoe phoe 200 km/h op de rechte 3 baans A16 waar 130 is toegestaan… dan had ik mijn rijbewijs ook al 100 keer mogen inleveren alleen ik kijk/let wel in/op m’n achteruitkijkspiegel :-) (en Flitsmeister natuurlijk).
@venividivici: vanaf dat ik sneller dan 15 te snel ga en er blijft een auto achter me rijden, dan zak k af naar een legale snelheid, of trager, dat ie me inhaalt. Dat heeft me zo toch n keer een flonke boete bespaard. Zelfs niet tegengehouden toen. Zelf ben k dan ook wel weer iemand die, als een auto snel voor me rijdt, ik die “volg” (op veilige afstand). Ook dan zie je vaak dat de voorligger vaak veel vertraagd.
In België kan 200 op een 70kmh dan weer wel:

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20181130_04001582
@xjs678qr: het kan in NL ook hoor.. geen enkel probleem. Maar ja zorg dat je t doet op de juiste momenten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).