Ferrari trekt een blik apart gekleurde paarden open

Auteur: , 17 Reacties

Prima Tailor Made knollen met mooie namen. Waarschijnlijk is de prijs daar ook naar.

In de wereld van Anky van Grunsven krijgen peerden vaak een mooie naam zoals Bonfire of Eurocommerce London. Ferrari dacht kennelijk dat deze praktijk wel een goed idee is voor de edele viervoeters in hun eigen stal. Ze kwamen dan ook naar Parijs met een paar bijzondere rossen uit hun speciale stal, om de 70ste verjaardag luister bij te zetten.

Ten eerste is daar ‘The Stirling’. Dit is een F12Berlinetta geïnspireerd op de 250 GT Berlinetta SWB, winnaar van de Tourist Trophy in 1961 met Stirling Moss achter het stuur. De auto is uitgevoerd in een Blu Scuro race-livery met de horizontale witte streep inclusief cirkel voor het racenummer op de kap.

De tweede speciale Fezza is ‘The Schumacher’. Deze 488 GTB is een eerbetoon aan de F2003-GA F1-bolide waarmee Ferrari en Michael Schumacher wereldkampioen werden in 2003. Schumacher won dat jaar zes keer in de op haar beurt naar Gianni Agnelli vernoemde racer.

Vervolgens gaan we door met ‘The Steve McQueen’. Dit is een exemplaar van Ferrari’s minst begeerlijke model geïnspireerd op het meest begeerlijke model wat ze ooit gebouwd hebben: de 250 GT Berlinetta lusso uit 1963. Steve McQueen had zo’n ‘Lusso’ uitgevoerd in bruin. Het was een cadeau van zijn vrouw Neile Adams. De California T is uiteraard ook uitgevoerd in bruin, in combinatie met donkerbeige leder.

Tenslotte is er ook nog ‘The Green Jewel’. Deze 488 Spider heeft dezelfde lichtgroene livery als de 365 P2 die het Britse David Piper Racing inzette in de jaren ’60. Piper won met de privateer-Ferrari onder andere de Negen uursrace van Kyalami in 1965 en 1966. In 1966 schreef hij bovendien ook de op Clermont-Ferrand verreden Trophée d’Auvergne op zijn naam.

NB: Er zijn in totaal 70 Tailor Made jubileumuitvoeringen, waarvan er 4 in Parijs staan. Er zijn er dus nóg 66. Van deze uitvoeringen is er voor alle vijf modellen binnen de Ferrari range (California T, 488 GTB, 488 Spider, F12berlinetta en GTC4Lusso) 1 beschikbaar, in totaal gaat het dus om 350 unieke uitvoeringen (70 x 5).17 reacties

Ziet er wel erg goed uit hoor, en dan met name de F12Berlinetta en de California T. Prachtige kleur op de California T.

@ Team Autoblog: Klopt het dat er in totaal 70 verschillende livery’s beschikbaar worden gesteld voor in totaal 350 auto’s en daarmee dus per livery 5 modellen hiermee worden uitgerust?
@viezefreddyw: Dat zou wel eens kunnen. Als je de F12 in de ‘groepsfoto’ vergelijkt met de volgende foto van de F12, zie je dat de witte streep op de motorkap anders is. De ene loopt door de lampen heen, de andere niet.
@supreem: waarmee ik dus bedoel dat er al minstens 2 verschillende F12 ‘The Stirling” zijn.
@viezefreddyw: Ik ben geen Team Autoblog maar ik weet inmiddels wel dat het antwoord ja is. Ik heb na jouw comment van gisteren even zitten googlen en kwam toen op een overzichtspagina van Ferrari uit waar je de andere 65 ook kunt bekijken. http://auto.ferrari.com/en_EN/70-anniversary/
@edge: Heerlijk kijkvoer. Staan echt heel mooi uitgevoerde auto’s tussen. Vooral #10 The Grand Tourer, #32 The McQueen en #58 The Agnelli vind ik erg fraai.
@edge: Aah, je was me al voor! Niet genoeg naar beneden gescrollt haha
@viezefreddyw: Op de site van Ferrari staan alle versies die komen! Sommige zijn echt geweldig! http://auto.ferrari.com/en_EN/70-anniversary/
Ik ga voor The Schumacher.
Die groene 488 is wel serieus gaaf.
Bij de 488 staat ‘First V8-turbo 4-seat Ferrari’. Slordigheid of mis ik iets?
@henk123456: En erboven staat GT4C Lusso ;)
@osmo: Foei, dat moet natuurlijk GTC4 Lusso zijn
Die rode 488 is nice!!!
Deze marketing onzin zou de naam tailor made niet mogen dragen….andere kleurtje, stickertje erop…tadaaaaa….tailor made…laat mij niet lachen…
Kleurtjes en stickertjes, exclusiever wordt het niet bij Ferrari……
Ik vind het eigenlijk schandalig dat een merk met zo’n historie zulke actiemodelletjes durft neer te zetten. Als er een merk is dat de exclusieve Italiaanse carrosseriebouwers cultuur leven in zou kunnen en moeten blazen dan is het Ferrari. Denk aan een Boano…
Bruin staat eigenlijk best wel goed zo..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).