Ferrari viert 70ste verjaardag met 350 speciaaltjes

Auteur: , 31 Reacties

Vroeger kregen we gewoon een F40 of F50, maar nu gaat Ferrari het helemaal anders doen.

En hier dan de klapkoplampen van de 308 op

Ferrari heeft namelijk aangekondigd dat het 350 extra speciale auto’s gaat maken ter ere van haar 70ste levensjaar. Het gaat daarbij niet om een nieuw model dat in een oplage van 350 stuks wordt gemaakt, maar om speciale varianten van de reeds bestaande modellijnen. Normaal gesproken maakt Ferrari om het lustrum een supercar, maar aangezien de LaFerrari nog niet zo heel lang rondrijdt, hebben ze dat idee maar laten varen.

Dit nieuws werd bekend gemaakt tijdens een persoonlijk feestje van 100 Ferrari-eigenaren op de Ferrari Cavalcade in Venetië, vorig weekend.

Hoe gaat Ferrari dat aanpakken, hoor ik jullie vragen? Nou, let op, ik zal het zeggen. Ieder model wat de Italianen nu in de prijslijst hebben staan, wordt aangepast met een vleugje Ferrari-uit-het-verleden erin. Dan kun je dus denken aan een 488 GTB met de vleugel van een F40, een F12 met de koelsleuven van een Testarossa en een op de Mondial gebaseerde GTC4Lusso. Of iets in die richting. Aangezien er momenteel vijf modellen bij Ferrari worden gemaakt, betekent dit dat er gemiddeld 70 special editions komen van elke auto.

De prijzen zijn nog niet bekend, maar in Maranello hanteren ze het credo “Als je moet vragen wat hij kost, dan kun je hem niet betalen”. Ga er voor het gemak vanuit dat het, ongeacht de prijs, een goede investering zal zijn. Specials van het merk met het steigerende paard verdubbelen haast om de dag in waarde, en dat zal met deze ongetwijfeld hetzelfde zijn. Voor de gefortuneerde liefhebber heb ik dan ook 1 advies; Spaar ze allemaal!! (via autocar.co.uk)31 reacties

Zitten misschien wel mooie trapbakkies bij
Waarom zoveel!??
@f40racer: Niet omdat het moet…
@f40racer: voor elk jaar dat ze bestaan 1 (per model dan).
Zou leuk zijn als ze daar op inspelen, 70 verschillende modellen, elk met een “eigen” jaar en details van modellen/racers uit dat jaar
@f40racer: maar omdat het kan!
Zou wel gaaf zijn als ze een 488 GTB maken met stijlelementen van een 308 of een 288 GTO. Gewoon een ingetogen auto, historisch verantwoord. Niet met allerlei spoilers en gouden velgen.
@granlusso: ik hoop geen peugeot 308 ;)
@arashrsf: dat is een leeuw, geen paard
Ben benieuwd. Zal er wel apart uit zien met die vleugeldeuren
Ik wil dakrails. Moet m’n Thüle toch érgens aan vast kunnen maken he.
beetje jammer dat Ferrari op deze tour gaat….die zogenaamde “tailermade” modellen, “wow, een racestriping over de motorkap…gaaaaap”….allemaal marketing helaas…
@maarten020: ja en meer dab 10.000 euro betalen voor 3 streepjes..
@JamesBond007 wat een gek er blijkbaar voor geeft
Een Ferrari die in de fik staat. Ook zo’n klassiekertje uit die stal…
@Rick-dos: maar goed dat die uit de stal is. Dan staat die er tenminste nog voor de volgende ferrari?
Jammer dat ze dit idee niet hadden bij 100 jaar Maserati!
Ik zeg de VandenBrink GTO alleen dan op basis van de F12 :O
@roberto: best een mooi concept, maar Ferrari kennende zullen ze zich niet verlagen door een luchtkasteel van een of andere ambitieuze designer te gebruiken. En al helemaal niet ter gelegenheid van hun 70 jarige bestaan. Iets met Italiaanse ego. Als ze het wat vonden hadden ze er allang wat mee gedaan.
@marstr: Als Enzo Ferrari eens wist hoe het design van zijn pareltjes in de 21ste eeuw veranderde, draaide hij zich om in zijn graf ;)
Die 100 man.. woont er 1 van in Nederland? Weet iemand dat?
Het is dat ik het geld niet heb, anders zou ik het wel weten…

Dan kocht ik de rode La Ferrari edizione Magnum PI waar je een in gelimiteerde oplage geproduceerde RayBan Shooters zonnebril, een op maat gemaakt Hawaii-overhemd en een tailor made plaksnor bij krijgt.
F12 met details van een 250 GTO?
Klinkt als een leuk plan! Sowieso was het nog wat vroeg om de volgende in de lijn F40-F50-Enzo-LaFerrari op de markt te brengen, dus dan is dit wel een leuk alternatief. Ik ben benieuwd!
Kaching! Ome Sergio doet wat hij beloofd heeft, gewoon keihard voor de knaken gaan. Bestaande modellen aanpassen is goedkoper en de winstmarge op specials is waarschijnlijk gigantisch.
Nieuwe supercar bij 75 jaar oud :)
Gewoon een F40 uitbrengen met de motor van een F12tdf.

Bij nader inzien, wat maakt het uit. We gaan ze toch nooit in het wild spotten….
@cossiekiller: nee dankje, liever de twin turbo V8 er in laten :)
@gieltj: liever de motor van de f50 dan , klinkt gewoon veel beter .
@cossie300: nee dankje, hou t bij de V8TT
Zijn er wel veel, 350.
@pinut187: Valt mee, 300 daarvan gaan nooit aan hun 10.000km komen. Dus heel zeldzaam op de weg.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).