Freaky: auto botst bijna met drone op A20

Auteur: , 21 Reacties

Hee. Cool. We leven officieel in de toekomst.

Freaky: auto botst bijna met drone op A20

We hebben hier waarschijnlijk de eerste gedocumenteerde bijna-crash van een drone en een auto in Nederland te pakken. Gisteravond kwam een automobilist op de A20 bij Schiedam in het donker de drone tegen. Vliegend op autohoogte, boven een freakin’ snelweg. Volgens RTV Rijnmond kon de bestuurder hem op het laatste moment ontwijken. Ja, zo’n ding (voorbeeld) wil je inderdaad niet door je voorruit krijgen.

De automobilist reed de snelweg af, waar hij op een parkeerterrein een man zag staan die de drone aan het besturen was. De inmiddels ingeschakelde politie gaf de man een boete.

Leuk en aardig, die hype rondom drones, maar vliegen in de buurt van autowegen, spoorlijnen of bebouwing in het algemeen is voor de hobbyist niet toegestaan. Verder wat Kanye zegt.21 reacties

Pfft dan ben je ook wel een kansloze knuppel.
De man reed de snelweg af en zag de man staan die hem bestuurde.., wel heel toevallig.
@kenner: Indd ja.. broodje aap?
Met dat soort acties verneuk je het gewoon voor een hele groep dronegekkies die zich wel verantwoordelijk voelt. Jammer.
zijn drone had meer propellors dan de bestuurder aan hersencellen had. Wat een idioot, graag de drone door de shredder halen.
Ik zou hem dus echt proberen te raken (ik heb een leasebak).
en ontwijken als de auto van jezelf is 😅
@2fast4you: Ja precies. Rotzak dat ik ben haha
@clarkson: ook met je leaseauto heb je schadevrije jaren, wellicht handig om wat te werken aan de opbouw daarvan, zodat je als autoliefhebber straks wellicht een leuke auto kunt kopen niet leegloopt op je verzekering!
@dutchneon: Het was een grapje….
De drone was op zoek naar een Rode Astra…
Idioot. Zijn gave dingen, maar blijf in godsnaam weg bij wegen en vliegvelden (ook aanvliegroutes). Anders is het voor we ’t weten straks verboden om nog met zulk spul een beetje rond te vliegen.
@trustmeiamanengineer: en blijf ook weg van de bebouwde kom en blijf weg van mensenmassa’s. Kortom je kunt met die dingen eigenlijk, net als met modelvliegtuigen, alleen vliegen boven daartoe aangewezen weilanden.
Dan sta je daar urenlang in de file omdat er een drone heeft gecrasht.. Apart
Hebben we ook beelden van ’t voorval?
@mars: Hoeveel mensen denk je dat er rondrijden met een dashcam? Hele kleine kans dat dit er eentje was.
@metalmike: bij drones ligt het percentage dat met een camera uitgerust is wat hoger.
Maar zo’n iemand zal die beelden niet snel online gooien. Tenminste, dat zou ik niet snel doen als ik van tevoren wist dat ik afgebrand zou worden.
@phaeton: als je al zo (verstandig) denkt zou je waarschijnlijk helemaal niet op het idee zijn gekomen om lekker laag boven een snelweg te gaan vliegen.
Deze eikel verziekt het voor de andere Drone piloten, die zich wel aan de regels houden. Binnenkort mag je alleen nog op aangewezen vliegveldjes vliegen. Lekker hoor bedankt

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).