Fred Teeven crasht Peugeot 205: droeg hij wel een gordel?

Auteur: , 98 Reacties

Gistermiddag klapte ex-stas Fred Teeven, die thans weer Kamerlid is, in Wassenaar achterin een Audi A6. Het wapen van keuze van de man die € 135.000 per jaar toucheert? Een gammele oude Peugeot 205 zonder ABS.

Fred Teeven Peugeot

Overigens was dit niet de eigen auto van de crimefighter, maar de voiture van zijn vrouw. Het ongeluk gebeurde op de drukke N44, ter hoogte van het huis van Ross & Iba landgoed De Horsten. De A6 die onzachtzinnig werd aangeduwd zit zelf ook licht tegen een aanhanger, zoals we op de foto’s kunnen zien. Bij de aanvaring liep Teeven volgens de Tellygraaf een flinke wond aan zijn hoofd op, en moest hij met een ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht.

Dat Teeven te weinig afstand heeft gehouden danwel te langzaam heeft gereageerd is duidelijk, maar als iemand een voorruit kopt, heeft hij dan wel een gordel gedragen? We laten dit even in het midden, het kan ook aan de Franse degelijkheid liggen natuurlijk…

Plusjesjagers kunnen hun bonnetjesgrappen in de comments deponeren.98 reacties

Wat een armoe. Ben je staatssecretaris, rij je in een Peugeot….
@terazino:
Weet je hoeveel mensen lopen te klagen wanneer politici in een grotere auto rijden? Dan zijn het ineens graaiers. Ik kan goed begrijpen dat de echt geniale mensen met een voorkeur voor leidinggeven niet de politiek gaan. De media vreet je op wanneer je ook maar een halve steek laat vallen.
@Original_Arnoud: En zo is het.
@Original_Arnoud: maakt niet uit in wat je rijdt comentaar krijg je altijd
@leroyrs5: volvo v40/60, skoda octavia, vw golf, citroën ds4. Lijken mij best acceptabele wagens voor politici.
@Thijsj: Meen je dat? Dat zijn toch geen auto’s waar je lekker en comfortabel op de achterbank even je stukken doorneemt voor de volgende vergadering… Daarbij vind ik het prima dat men in een grote luxe auto wordt gereden want men verdient voor hetgeen ze doen ook al belachelijk weinig. Dat is een keuze dat weet ik hadden ze maar bij Shell, Philips of een grote bank moeten gaan werken, maar toch.
@potjak: koop je lekker een VW Passat of Skoda Superb.
@jzaero: kopen doen ze niet… En waarom moet het zo saai en sober? Om het beeld van soberheid (omdat we nog steeds uit het dal van recessie moeten komen… Recessie is er niet en zit enkel nog tussen de oren!) in stand te houden. Gewoon een S-klasse, Bmw 7, Audi A8, iets van Lexus of om mijn part een Amerikaan. Ze worden gezien als leiders van ons land maar mogen niet in een leiderswagen rijden. Hoe hypocriet zijn we dan… Omdat wij het niet hebben of kunnen betalen mag een ander ook niet… Als je zo denk dan zeg ik: Niet klagen en ga je best doen en wees slim en ga op je gevoel af…
@potjak: van mij mogen ze alles kopen hoor, een VW of Skoda is gewoon politiek neutraal. Een dikke Duitser geeft een signaal af, evenals een dikke sportwagen o.i.d. Doet me verder niks, ik riep alleen wat gewoon saai, politiek correct en een onopvallende keuze kan zijn
@Original_Arnoud: Ik vind het opzich wel een bazen actie. Lekker met een 205 scheuren en voor het weekend een hele dikke bak in de garage hebben staan.
@Original_Arnoud: dus dit deed hij expres..?:D
@terazino: Wat een armoe.Heb je de kans om een gefundeerde mening te geven, doe je het niet.
@terazino: de Peugeot 205 is toch een geniale auto. “Dik”, “snel”, “luxe” of voor sommigen “mooi” is anders, maar persoonlijk vind ik het een prachtbak met (mits in goede staat) een hoog collectorsgehalte. Dit wordt een oldtimer.
@krokant: eens, en ze rijden geweldig. Kan je echt ontzettend veel lol mee hebben.
@yupyup: Ik hoop ooit nog eens een mooie 1,9 GTI te bemachtigen. In het wit, met een mooie rode rand op de bumpers.
@krokant: ja, zo’n 1.9 gti is natuurlijk helemaal geweldig. Goede exemplaren worden steeds zeldzamer. Dat geldt ook voor zijn grotere broer, de 309 gti, die ik juist door zijn niet sportieve uiterlijk ook wel grappig vind.

Maar ook met een 205 1.4 kan je een hele hoop plezier beleven, het liefst heb ik een exemplaar zonder stuurbekrachtiging. Misschien komt er ooit wel weer eens een, maar dan wil ik een net exemplaar die lekker binnen kan slapen. (Vooral dat laatste is nu nog een probleem;))
@krokant: Niet zo moeilijk, kwestie van even 10/12k neerleggen en klaar.
Gaan alleen nog maar duurder worden, zou dus nog wel eens een goede investering kunnen zijn.
@bofkont: Oh wacht, dat heb ik nog wel ergens in een oude sok liggen! (Student met al twee auto’s:/)
@krokant: Ach als student doe je het dan nog niet slecht, wij waren vroeger al blij met een oude fiets :)
@bofkont: Verwacht geen Merc en BMW;) Twee leuke auto’s die voor mij bijzonder zijn:)
@krokant: merk of waarde is ook niet belangrijk, als je er maar plezier aan beleeft.
@bofkont: 10-12k.. onzin! Dan verkoop ik die van mij gelijk.

3-4K zit eerder in de buurt ;)
@FlighTom: Een echt nette originele met een lage kmstand worden al voor die prijzen verkocht, voor 3/4 K heb je maar een heel middelmatig exemplaar.
@bofkont: voor 3 of 4 duizend euro heb je al een hele mooie 205 gti. Natuurlijk is de lak na 20 jaar al wat minder en zul je je bekleding misschien wat moeten oplappen. Maar dit zijn zeker niet de ‘heel middelmatige’ 205jes. De meesten zijn inmiddels schroot en de slechte exemplaren worden vaak in onderdelen verkocht.

In Frankrijk liggen de prijzen stukken hoger. Op het forum is er elke 1 of 2 maanden wel een GTI die terug gaat naar zijn geboorteland. Daar tellen ze er 7-8k voor neer.

Die concours-staat 205jes zijn inderdaad op 12k + getaxeerd, maar dat zijn dan ook vraagprijzen. Bij 6-7k houdt het op dit moment op, maar ze blijven inderdaad stijgen.

Diegenen die nu te koop staan (en dan niet op marktplaats, maar op het liefhebbers-forum) kosten zo’n 3 a 4k, mits ze origineel zijn. De kilometer stand doet er uiteraard ook toe, maar dat zijn dus echt geen middelmatige gti’tjes.
@FlighTom: oke duidelijk Tom, je hebt er duidelijk meer verstand van.
@krokant: Dit exemplaar in ieder geval niet, economisch total kaput.
@smokey: Goh
@terazino: van zijn vrouw.
Je kan dus ook zeggen: dan verdien je meer per maand, dan de meeste mensen per maand verdienen.
Laat je je vrouw in een zeepkistje rijden.
@terazino: Het ergste is nog: het ding is van zijn vrouw.
Ik kan geen beschadiging in de voorruit van de 205 zien. Misschien heeft hij het stuur gekopt? Dat is dan wel weer mogelijk wanneer je een gordel draagt.
@Original_Arnoud: goed kijken, er zit wel degelijk een flinke ster in het ruit
135000 + wat ze nog mogen aftrekken natuurlijk. Dan je vrouw nog in een autootje zonder airbags,ABS,etc laten rijden.Alleen omdat die niet wordt betaald van onze belastingeuro’s?
@Alfarobert:
Zo aan de putdeksels te zien betreft het hier een late 205, waarschijnlijk een Forever of Génération. Die waren ook leverbaar met ABS en ik geloof zelfs ook met airbag.
@Original_Arnoud: Ik heb zelf een Generation gehad, airbag en ABS zijn niet geleverd. Het stuur met groot ‘middendeel’ geeft wel de indruk dat er een airbag in zit, maar het is gewoon een holle ruimte :)
@Original_Arnoud: gezien het kleurtje en de geribbelde kunststof plaat op de achterklep is het er waarschijnlijk ééntje uit begin jaren 90. Dus geen late, want de 205 is tot 98 verkocht in NL. Een airbag is nooit geleverd in de 205. ABS wel, maar alleen op de luxere modellen, zoals de (zeldzame) 205 gentry die overigens bovenaan dit artikel staat afgebeeld. Mn huisgenoot heeft er één, mooie wagen! :)
@wouth: mijn Griffe had ook ABS, maar daar moet je je ook niet al te veel van voorstellen hoor… Werkt alleen op de vooras (met de gewichtsverdeling van een 205 gti is dat geen probleem) en werkt heel basaal
@Alfarobert: Misschien is zijn vrouw wel gek op die auto? Kan ook he? Mijn moeder heeft nog steeds een Corsa uit ’99 en inmiddels staat er 35.000 km op de klok.Dat rijdt die ouwe van ons per jaar, maar die Corsa gaat echt niet weg.
@Alfarobert: Jups en zelf wordt hij meestal gereden gok ik.
@Alfarobert: wellicht omdat ie z’n vrouw niet meer mag…
@Alfarobert: dat is precies wat ik dacht, ik laat mijn vrouw straks echt niet in zo een auto rijden als ik zoveel verdien per jaar.
Tuurlijk kan je je kop beschadigen met gordels om….Daarvoor hebben ze nu luchtzakken in de auto’s …
Zonde van de 205 , kan begrijpen dat meneer daarin rijdt..Blijft leuk .
Fredje dacht natuurlijk zijn oude dienstauto te zien van het ministerie dat hem eruit heeft gewerkt.
t Mag duidelijk zijn hoeveel ie van zijn vrouw houdt, als ie haar in zo’n verouderd ding laat rijden.
@gregorius: het zou natuurlijk ook zo kunnen zijn dat zijn vrouw niet iets anders wil.
Hoe dan ook, die 205 heeft niet direct de meest koets. Het nummer daarentegen…….
@gregorius: Want liefde wordt uitgedrukt in pk… ?
@Esprit_de_Flandre: Zeker!

Ik laat mijn vrouw niet rondrijden in een oud en onveilig barrel.
Ok, Uit noodzaak; omdat je t niet kan betalen: dan is een 205 beter dan niks.
Maar dat is niet van toepassing op deze situatie; want FT heeft een hoop kunnen verdienen afgelopen jaren in de kamer.
@gregorius: Een auto is zelden onveilig. Het meest risicovolle onderdeel heeft het stuur vast…

Daarnaast is niet iedereen materialistisch ingesteld. Voor die vrouw is dat wss gewoon “mijn autootje”, en die blijft ze rijden tot de herstellingen te duur worden…
Bonnetjesgrap
Bon, het is me niet om teeven of hij de gordel droeg of niet. Een echte jurist sluit geen compromissen en iemand is pas schuldig als het feit bewezen kan worden. Misschien kan Fred T nog wel een leuke afkoopsom toucheren als iemand hem valselijk beschuldigd en das na lekker op Curaçao gaan wonen ;-)
@w0o0dy: ‘om het teeven’ Hij zo flauw dat ie toch weer leuk is.
Kan gebeuren hé. En logisch dat ie in de auto van moeder de vrouw reed, hij heeft z’n “eigen” auto immers 2 weken geleden moeten inleveren. Kunnen ze nu mooi op zoek naar 2 nieuwe, en misschien wat veiligere exemplaren.
Zal hij het bonnetje nog hebben van de auto voor de verzekering?
Garage: bonnetje mee?
Teeven: nee, ik krijg het toch niet terug van de belasting.
Insert bonnetjesgrap: hij was even afgeleid.. Op zoek naar een verloren bonnetje..
Doodzonde, van de auto! Serieus fijne auto’s
Rijden ze in een dikke bak, dan loopt iedereen te zeuren dat hij te veel geld krijgt. Rijdt hij in een oude peugeot is het weer niet goed!
@991gt3rs: Tussen een dikke bak en dit gebakje zit nog een wereld. Als hij bijvoorbeeld in een Peugeot 208 of 308 had gereden had hij waarschijnlijk geen letsel. Nu zal hij een flinke jaap in z´n kop hebben met als gevolg een litteken op z´n kale grote bol.
@991gt3rs: Als je er voor werkt ipv bonnetjes gemeenschapsgeld te sparen is het inderdaad zwaar ok.
Van plucheplakker tot plusjespakker.
Hoppa! Twee vliegen in één klap: Audi en Teeven in de kreukels.
@e1000bmw523i: wat loop je nou weer te teeven op audi?
Deze dienstreis worden gedeclareerd als dienstreis in Mercedes-bus met 2 chauffeurs denk ik.
@swordfish: 1e dienstreis = rit
Wat een riooljournalistiek zeg. Altijd makkelijk om lekker gal te spuwen op een politicus (want ze doen toch nooooooit wat goed) en meteen maar vanuit gaan dat ie geen gordel droeg, om de publieke opinie te beinvloeden…
@stfu: alles is geoorloofd om naar de clip van Ros&Iba te linken.
De ruit ziet er nog goed uit voor als teeven met zijn dikke kop er tegen geklapt zou zijn. Misschien tegen het stuur aan? Dan had hij dus wel zijn gordel om.
“Jullie weten niet alles, en ik wel”
als hij geen gordel om had, lig je met zon harde klap met zo’n ehm goddelijk lijf :) wel wat verder door de ruit
mooi waggie voor teeven :) maar zonder dollen, er is maar 1 echte gti! en dat is de golf
@bas_bzb: Als je zo gaat redeneren is de term GTI wel heel erg onderhevig aan armoede ;)
@bas_bzb: ik heb er altijd heel veel plezier van als ik weer een Golf GTI zie rijden, in de binnenspiegel van mijn 205. Liefst met een huilend petje erin en een ‘no fear’ sticker op de achter-ruit ;)
Zeg AB, doen jullie het met opzet dat hij Teeven crashte met een Peug 205? Of heeft de NOS ongelijk omdat het om een 206 ging….?
@reobnednab: als je de foto’s in het artikel hierboven bekijkt zou je zien dat het een 205 is, bandenboer.
@reobnednab: er zijn foto’s. Kijk zelf of ab er naast zit. Vergeet niet dat het een autoblog Is…
Weer een nieuwe tacktiek om een nieuwe auto voor de vrouw thuis te kunnen declareren .

oude kapot rijden en dan nieuwe halen en bonnetje lekker declareren.
Als je je kop beschadigd als je achterop rijdt heb je toch wel een gangetje erin hoor.
En getuigen zagen een bloedvlek op voorruit dus dan heb je GEEN gordel om gehad!
@beamer1: Bullshit , heel goed mogelijk met gordel..
@beamer1: naast @norge zijn argument heeft de 205 in veel gevallen niet eens een airbag. Dus zelfs met gordel om klap je vol op dat prachtige stuurtje.
Wat zei Rutte ook alweer? Koop nou toch gewoon die nieuwe auto! …. Had Teeven z’n advies nou maar opgevolgd.
Vind het hem best sieren om in een oud 205 je te kruipen, herr Teeven heeft genoeg inkomen om een dikke wagen te rijden.
@bofkont: Gebeurt niet vaak, maar ben het met je eens…..Even kijken of ik ook roze varkens zie…
@norge: psssst niet door vertellen maar ik stiekem met jou ook nog wel eens :)
De eerste 205 met airbags? Dat het paste ..
Ik vind het maar een sukkel in zo’n gammel ding rijden… echt weer zo truttig Nederlands. Maar ja , hij heeft er weer van geleerd.
Ben ik de enige die die 2 kale agenten zie van Wegmisbruikers?! Zou het op tv komen?….
Teeven zet de boel weer eens aardig Opstelten.
Al dat commentaar op die oude auto snap ik echt niet. Je kunt toch gewoon veel geld verdienen en een 205 een leuke/fijne auto vinden? Ze zijn tamelijk degelijk, rijden fijn.. En het is beter dan al dat gepoch van sommige anderen die veel geld verdienen.

(Oh, en ik ben niet pro-Teeven, politiek gezien. Mij veels te rechts. Bovenstaande is dus niet omdat ik vind dat deze man zulk goed werk doet voor Nederland)
Wat een sympathiek wagentje is het toch zo. Jammer van die gekke kop er naast
Misschien wilde iemand een Aad Kosto’tje met hem uithalen?
Dat is ook het eerste wat ik dacht na het lezen van het nieuwsbericht op de NOS.
Als ik de foto zo zie dan betwijfel ik ten zeerste of hij wel een gordel om had.

Wat nog kan is dat de gordel niet strak getrokken was icm een dikke jos oid.
Schadebedrag van het ongeluk; ik kan me er niks van herinneren…
Goed dat hij zo gewoon blijft in een peugot
Wat leuk dat een parlementariër rondrijdt in (z’n vrouw’s) 205! Hopen dat ze ‘m nog kunnen/gaan opknappen. ’t Zijn zulke leuke karretjes!
Ik vind het echt belachelijk dat zoveel parlementariërs in een auto met chauffeur moeten rijden. Alsof die paar mailtjes vanaf de achterbank opwegen tegen de relatief dure auto’s plus chauffeur. Een gekke gewoonte blijkbaar in die kringen die er in de loop der jaren ingesleten is. Ik werk met veel mensen met een salaris van minimaal anderhalve ton tot een ton of tweeëneenhalf en er er is er niet een met een chauffeur. Ik vraag me wel is af of al die lui in den Haag enig gevoel hebben bij het feit dat alles wat ze doen ten dienste moet zijn van de burgers en door diezelfde burgers worden betaald. Hoe dan ook, deze ambtenaar in een sloopauto is een keer een welkome afwisseling wat mij betreft.
Wat is er mis met een peug 205? (zoalng het geen diesel is) en wat is er mis met een wagen binnen je budget te kopen?
Daar hoort hij in die smeerlap van een Teeven! Met zo’n salaris gunt hij zijn vrouw nog niet eens een jongere auto! Bah, misselijke corrupte Teeven.
Hoop dat teeven flink met zijn rotkop tegen het voorraam is aangeklapt. Goed voor zijn geheugen, misschien weet hij ook weer wat van zijn smerige dealtjes van vroeger………..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).