Gaaf veilingvoer! Een ongerestaureerde Ferrari uit ’55

Auteur: , 24 Reacties

Overgerestaureerde oudjes hebben we al vaak genoeg voorbij zien fietsen, tijd voor een tegengeluid.

Gaaf veilingvoer! Een ongerestaureerde Ferrari uit '55

Origineler dan deze kar wordt het haast niet, zelfs de eerste laklaag zit er nog op. Wel is de 1.984 CC viercilinder (à 170+ pk) onder de kap grondig gerestaureerd, dus een voorzichtig ritje moet geen probleem zijn. De bestuurder mag ouderwets roeren dankzij een handmatige vijfbak. Remmerij is dan wel weer een puntje van aandacht, met trommelremmen rondom.

Maar dat hoort erbij. Voor de liefhebber van het moderne spul is het wellicht verrassend dat deze oldtimer het met een bescheiden viercilindertje doet, maar Ferrari heeft in z’n jongere jaren meer knappe doch qua cilinderinhoud vrij bescheiden motoren gebouwd.

Dat stuur...

Deze specifieke 500 Mondial werd in eerste instantie verkocht aan de Fransman Yves Dupont (vandaar de lak in de Franse racekleur blauw, à la Bugatti). Na twee races werd de auto teruggebracht naar de fabriek voor een grondige opknapbeurt. Dupont zou de auto nooit meer oppikken en dus bleef de 500 Mondial zo’n 10 jaar in Maranello.

Vervolgens werd de Ferrari toch weer verkocht en na verschillende eigenaren te hebben gehad, belandde de schoonheid in handen van een Britse verzamelaar die hem nu van de hand doet. RM Auctions doet geen uitspraken over estimates, maar ga maar uit van een miljoentje of wat. Zou je ’t ervoor over hebben?

Patina24 reacties

Ik zou het er zeker voor over hebben, en m inzetten bij de Goodwood Revival etc.
Hoe gaaf : )
Een blauwe viercilinder Ferrari is wel een leuke en bijzondere auto! Puur als verzamelobject misschien wel interessanter dan de obligate F40.

@gtwillem: als je wil investeren koop een spyker.

Oke en iets specifieker koop de rare suv van spyker staat momenteel een te koop in trier.
@dirkiii: en ik maar denken dat er maar 1 gebouwd was. In ieder geval 2 dus, een zwarte en een roomwitte.
@gtwillem: Sowieso interessanter dan de obligate F40 toch? Ik vind de F40 leuk, maar staat niet in de top 10 Ferrari’s voor mij ;)
Nog origineler kan alleen als de oorspronkelijke oliën en vloeistoffen in de auto zitten!
Viercilinder en Ferrari in 1 zin. Vroegah kon dat nog.

Dit is nog eens een mooie wagen!
Remschijven erop en rood spuiten…Zou er een spoiler achterop passen?
@norge: denk het wel. Sowieso andere achterlichten erin want dit is geen porem. En andere velgen, iets van 19 inch minimaal. Afmaken met in hoogte verstelbare dempertjes of airride als je toch al bezig bent
@norge: en een mooie Chevy V8 erin natuurlijk
@norge: @audir8v10 @dondeboer Halloween is al geweest hoor
@norge: vergeet de 20″ Vossen velgen niet en een Momo stuurtje.
@porsche928: als we tovh bezig zijn booskijkers en neonlichten.
Wat een pracht auto in deze staat! Als ik het geld had wist ik het wel
En dat de koper hem in deze staat houdt! Technisch in topstaat, uiterlijk kenmerken van goed gebruik. (Scars are tattoos with better stories)
Wat een gaaf ding!
Een eerdere 500 Mondial (rood) is geveild voor ong $3.500.000. Gezien de geschiedenis van deze zal hij zeker hier in de buurt komen of verder stijgen richting de 5/6 miljoen?
Die Enzo Ferrari was eigenlijk een stront vervelend individu, die vaak de vooruitgang van zijn wagens in de weg stond, 1955, Jaguar maakte furore met schijfremmen, wat heet de hele race wereld keek de schijfrem af van Jaguar en ging de schijfrem gebruiken omdat’ie beter was.

Zelfde gold voor de F1 wagens, Ferrari was één van de allerlaatsten om de motor en aandrijving achter de bestuurder te plaatsen en de befaamde Ferrari sharknose uit 1961 was de eerste moderne Ferrari F1 wagen.

Volgens mij zijn de Maserati’s uit deze periode mooier en beter ! Zoals deze 300S uit 1955 :

http://www.classiccarweekly.net/wp-content/uploads/2013/06/1955-Maserati-300S.jpg
@desjonnies: Om een grote te worden moet je eigenwijs zijn….Wat zeg ik …Stront eigenwijs..
Gaaf dat ze hem nog niet gerestaureerd hebben. Ik hoop ook dat ze dat niet gaan zien. Iets wat oud is mag er ook oud uit zien van mij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).