Gaan Red Bull en Adrian Newey straatauto’s bouwen?

Auteur: , 13 Reacties

Eén ding is zeker: als die auto er komt, krijgt-ie vleugels. Hele grote vleugels.

Gaan Red Bull en Adrian Newey straatauto's bouwen?

Adrian Newey wordt over het algemeen beschouwd als hét ontwerpgenie binnen de F1. De man wist over de afgelopen twintig jaar bijzonder veel winnende auto’s te ontwerpen, maar wellicht maakt Newey binnenkort een exotisch uitstapje naar straatauto’s.

Kunnen we ons voorstellen, want na een vloot aan winnende racers kan een nieuwe uitdaging best verfrissend zijn. Bovendien is het ontwerpen van een straatauto op veel fronten een stukje ingewikkelder, omdat ontwerpers veel meer compromissen zullen moeten sluiten dan bij het ontwerpen van een racer die alleen maar zo snel mogelijk van A naar B moet komen.

Deze straatauto zou onder de vlag van Red Bull worden geproduceerd en helaas/gelukkig is een samenwerking met Infiniti dan ook een logische stap. Aan de andere kant loopt de F1-verbintenis met het aan Infiniti gelieerde Renault na 2016 af, dus wie weet komen de Oostenrijkers wel met een ander merk op de proppen.

Eerder stapte de vrij geniale Gordon Murray al over van Formule 1 naar straatauto’s. De man houdt zich tegenwoordig bezig met weinig sexy stadsautootjes, maar heeft in een grijs verleden ook de legendarische McLaren F1 ontworpen. We zijn dan ook benieuwd waar Newey en Red Bull over een tijdje mogelijk mee op de proppen komen. (via: Autocar)13 reacties

Nee.
Newey doet tegenwoordig toch iets met zeilboten ofzo?
F1 racers gaan niet van A naar B. Maar van A naar A, en dat keer 50 ongeveer.
Aaaah de redbull mini, rijden altijd lekkere dames in haha
Gaat ie daarvoor ook weer spioneren bij Ferrari?
@harrie: Jij durft, om Newey daarvan te beschuldigen. Je haalt vast namen door elkaar.
Newey heeft zulke gave en succesvolle F1 auto’s ontworpen enig smetje op z’n cv is de 1994 FW16 Senna Williams.
@smokey: als je dat denkt dan zou ik maar niet aan montoya vragen wat hij van zijn 2005 mclaren vond.. Het schijnt dat hij na de eerste instal-lap weer de pits in reed en gelijk uitstapte omdat hij dacht dat er iets bij de ophanging gebroken was, hoorde zo blijkbaar.. Was gewoon hoe de wagen zich gedroeg.
@lambo4all: Kijk anders even op wiki als je nog meer foute feitjes erbij haalt. Begin 2005 was al het moment dat Newey bij RedBull had getekend en bij McLaren een niet actieve rol had.. Maar deze man is oa verantwoordelijk voor 10 coureurs titels met auto’s die oppermachtig waren en dat bij diverse teams. Een technicus van niveau Ross Brawn, Colin Chapman etc.
De beste man tekent nog steeds met potlood en papier op z’n tekentafel en laat al zijn e-mails uitprinten om ze te lezen. Dus ik ben benieuwd…
@trustmeiamanengineer: dat kan alleen maar goed zijn! Beter dan allemaal van die electrische ondersteunende meuk
Waarom ook niet?
Ik ben benieuwd wat dat gaat worden!
Zou het dan een sportauto moeten worden of gewoon een betaalbare middenklasser?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).