Gallery: 2 x Lamborghini Veneno Roadster in Hong Kong

Auteur: , 41 Reacties

Daar worden twee Chinezen even heel erg blij...

Toen Lamborghini in 2013 de Veneno LP750-4 liet zien vond de één hem geweldig en de ander walgde er van. Feit was in ieder geval dat er maar drie gebouwd zouden worden en dat ze 3 miljoen euro zouden kosten. Per stuk.

Deze waren al verkocht voordat de autoshow in Genève van start ging, waar ze voor het eerst in het echt te zien zouden zijn. Dus wat deed Lamborghini? Juist, een andere variant uitbrengen. Dit was de Lamborghini Veneno LP750-4 Roadster, eentje zonder dak dus. Hier zouden er negen van beschikbaar komen voor klanten, allemaal voor het luttele bedrag van 3,3 miljoen euro zonder belastingen.

Daar staan er nu twee van in Hong Kong, die afgeleverd gaan worden aan klanten aldaar. U kijkt naar een zwarte en naar een witte die samen dus meer dan 20% van de totale productie in beslag nemen. Nog even voor de duidelijkheid: ze mogen dan allebei een andere kleur hebben, even snel zijn ze wel. En dat is erg snel. 750 pk naar alle wielen, 0-100 in 2,9 seconden en een topsnelheid van 355 kilometer per uur. En dat zonder dak. Wat is jouw favoriet? (foto’s: Lamborghini Hong Kong)41 reacties

6,6 miljoen… Daar moeten de kindertjes heel veel kleding voor maken.
@awesome: 6.6 miljoen is maar ex taxes in Hong Kong… Tel dit er maar bij ;)

Private Car Taxable Value:
(a) on the first $150,000       40%
(b) on the next $150,000        75%
(c) on the next $200,000       100%
(d) on the remainder           115%
@scooper:
Are you serious? Dan zou er nog eens € 3.592.500,- bovenop die € 3.300.000,- komen. En dat voor een auto waarvan ik de achterkant nog lelijker vind dan de kont van een baviaan.
@9000cse: Mmmmaar hij gaat wel harder dan een baviaan.
@davelepeef:
Klopt! Maar ze n**ken wel vaker……
@9000cse: yup, found out the hard way… Tijdens mijn tijd daar op een pijnlijke manier erachter gekomen haha
@scooper:
En wij maar klagen over zoiets als BPM.

Oh…..Euhhhh…..Sorry AB-ers ;-) Ik had dit nooit mogen zeggen!
Nee, @scooper ! Wij in Nederland hebben er toch echt zwaarder onder te lijden!!!!!! Inkomensverschillen, accijns op brandstof, koopkracht, zorgpremie, inkomstenbelasting, ORB, BTW-tarief op toiletpapier, te hoge bijstandsuitkeringen, vluchtelingen, enz.,enz., enz.
Waren wij maar Hong-Kongers! Of zeg ik nu weer iets verkeerds?…… Sorry, die Lambo’s werken ook zo verwarrend.Komt zeker door die achterkant…….
2030 belde, wacht hier nog maar even mee…
@Senne: 2040 belde: of 2016 even wat meer kotszakken kan produceren vanwege een te verwachten schrijnend tekort hieraan in 2040.
Wat een absurde apparaten, horen alle Lamborghini’s er niet zo uit te zien? Ik vind die witte overigens mooier, beter contrast met de carbon en andere ongespoten delen.
…de Roadster graag!
Ik vind het design heel apart, ik weet nou niet zeker of ik hem mooi moet vinden of niet…
Laat ik het zo zeggen: Het is een mooi idee dat de techniek van de Aventador met een hoop carbon en goodies erbij 9 ton meer waard is. Ik gun Lambo de omzet, de mensen bij Lambo de leuke werkplekken die het oplevert, en hoop dat de klanten er oprecht gelukkig van worden.
Tenslotte lijkt het me ook lollig er eentje tegen te komen.
Maar een Peugeot 107 vind ik eigenlijk al fraaier.
Ik heb geen favoriet. Voor dat geld koop ik een wel een Cayman GT4 voor de trackdays en een fijne S-klasse voor de luxe. Koop er een fijn huisje bij en ga leven als een koning.
@viezefreddyw: dat doen deze mensen wss ook al allemaal anders koop je geen auto van 3 miljoen
Mijn favoriet is niet te vinden op de foto’s….
6.6 miljoen… Had er iets anders mee gedaan. Rare lui die Chinezen.
@henkhupelschoten: En wat nou als je die andere dingen al gedaan heb, in de garage al vol heb staan met jouw droomautos. Dan is een ruimte schip als dit toch gaaf.
@carfreakjim: Als je alle dingen al hebt dan hoef je toch niet per se meer auto’s te kopen om maar iets te kopen? Je kan je geld ook uitgeven aan nuttigere dingen denk ik dan. Bewaar het voor je nabestaanden bijvoorbeeld. Geef het aan een goed doel. Investeer het. Oke vooruit, dure auto’s kopen kun je tegenwoordig zien als een investering, maar toch.
@carfreakjim: dan koop ik een grote boot! Saint-Tropez, Monaco here we come!
@henkhupelschoten: met een boot van zo’n kostprijs kom je daar niet eens de haven in :)
@davelepeef: Riva Mythos 122, ben ik helaas wel wat meer kwijt voor dan 6.6 miljoen… neeh ik neem genoegen met een Riva Aquarama. Mooi sloepje voor lago di lugano, huis in Campione d’Italia (geen belasting!!!) en een paar mooie klassiekers voor de deur, mijn leven is compleet.
@henkhupelschoten: Nja, dit is geen auto waarvoor je spaart, dit is geld dat je zowieso over hebt.

Bovendien bestaat de kans dat ze in waarde stijgen, hoewel dat moeilijk gecompenseerd wordt in hong kong als ik @scooper mag geloven
Tering, dat is niet bepaald fijn wakker worden met de kopfoto
Zien er nog steeds uit alsof een foute tjoener er met zijn poten aan heeft gezeten.
Dit is wild doen om het wild doen design, waar Lambo meestal wel een mooie balans tussen wild en stijlvol Italiaans weet te creëren.
Die Egoista is ook zo’n dinky toy uit dezelfde josti categorie.
De zwarte graag. Mooi is ie niet, maar wat een dikkert!
Ik vind het een gewaagd ontwerp en dat kan ik wel waarderen. Lamborghini is wat mij betreft toch een beetje de vreemde eend in de bijt bij ontwerpend autoland.
Sommige foto’s zien er meer uit als plaatjes uit Gran Turismo ofzo. Eigenlijk allemaal, op foto 2 na.
Buitenaardse coole wagens!
Als je 3,3 netto aan Lamborghini geeft, dan wil je dat die pizzabakkers hem even met voorrang maken in plaats van de jaarlijkse 2.000 Aventadors. Dat deze nu pas worden afgeleverd… Ik vind het nieuwe er al van af tbh.
Zit er in die 3.3 miljoen ook een fatsoenlijke brandbeveiliging? Of anders een privé brandweerteam dat 24/7 in de buurt blijft van je auto (lachen als je een dagje het circuit op gaat!)
Doe mij maar een ”gewone” aventador. Deze vind ik over the top
De Cadillac eldorado of Pontiac transam van deze tijd. Ik laat even in het midden wat ik er persoonlijk van vind. Een ding wel, ze gaan heel erg een bepaalde tijd aanduiden en zeker niet overstijgen.
Overtreffende trap van overdrijving! Hier durft barmannen zich zelfs niet in te vertonen…
batman dus.
En iedereen maar roepen dat VAG saai is….
@potjak: True. We voegen er “lelijk” aan toe.
Jongens wat een treurige auto’s….
Voor mensen die vinden dat Lamborghini’s perse spoilers MOETEN hebben….

Ik denk dat ze zich bij Lamborghini stiekem doodschamen voor deze dingen.
Ter afsluiting:
http://momentcar.com/images/lamborghini-countach-1974-7.jpg
Pure wansmaak. Een aventador met een tjernobyl meets halfords bodykit die om onduidelijke redenen heel veel waard is
Foto 3 is wel bizar zeg… Lijkt welhaast iets buitenaards. Bizarre auto, mooi van lelijkheid
Chaotisch uiterlijk maar wel gaaf

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).