Gallery: de dikste custom Rollers van 2016

Auteur: , 17 Reacties

Het merk, waarbij de aanpasmogelijkheden soms oneindig lijken, blikt terug op eigen bijzondere creaties.

De ‘klant is koning’-term komt misschien nog wel het beste tot recht bij Rolls-Royce als het gaat om de relatie tussen klant en autofabrikant. Vorig jaar leverde de Britse autofabrikant 4.011 auto’s af. Meer dan 90 procent van de klanten kiest voor een persoonlijke touch aan zijn of haar Rolls-Royce. De één wat uitbundiger dan de ander.

De aangepast modellen hebben elk een eigen verhaal. Zo was er de Phantom Zenith Collection in 2016. 25 werden ervan gebouwd. Hoogtepunt was het feit dat je direct kon picknicken als je de kofferklep opende. I kid you not.

Daarnaast maakte Rolls-Royce de “Peace and Glory” Phantom. Voor een klant uit het Verre Oosten werd een zevende generatie Phantom EWB aangepakt. Bruin leder in combinatie met veel hout en de huid van een tijger werd nagebootst in het interieur. Geen zorgen: er is geen echte tijger geslacht voor deze custom Phantom.

De ‘Blue Magpie’ Phantom Drophead Coupé is weer iets totaal anders. De auto behoort toe aan een Taiwanese klant. Een blauwe Phantom cabrio met eksters in de stoelen gegraveerd. Fantastisch.

Dan de Pebble Beach Dawn. Voor een Amerikaanse verzamelaar die zijn Roller geleverd kreeg op het meest exclusieve autofeestje van Noord-Amerika. Michael Fux, de eigenaar, liet de auto spuiten in een kleur die hij in samenwerking met het automerk had verzonnen. De kleur kreeg de gepaste naam Fux Blue. Naast de wagen van Fux werd er nog een Dawn gepresenteerd op Pebble Beach. Voor een vrouwelijke eigenaar, die de auto liet uitvoeren in Arctic White met een uniek klokje in het interieur dat mevrouw deed denken aan haar favoriete horloge.

De ‘Dusk until Dawn’ Wraith en Dawn zijn creaties van Rolls-Royce zelf. De twee auto’s werden samengesteld door het bespoke team van de autofabrikant ter gelegenheid van de opening van de Rolls-Royce Summer Studio in Porto Cervo. De in Emerald Green gespoten Dawn wist vast en zeker de aandacht op zich te vestigen.

De laatste aangepakte Rolls-Royce is een Ghost. De order werd geplaatst door een dealer in het Midden-Oosten. Gespoten in een two-tone kleur: wit en monochrome. In het interieur werd veelvuldig gebruik gemaakt van houten materialen.17 reacties

Zijn wel heeeeeel erg op de Lincoln 1977/78/79 toer bij Rolls Royce ..
@lincoln: heerlijk dus
Niet mijn kopje thee
Niet helemaal mijn ding, maar een Dawn is eigenlijk best gaaf.
Heerlijk als je klanten hebt met geld. Even los van of het je eigen smaak is, zorgen dat ze precies krijgen wat ze willen en je alle creativiteit uit de kast moet halen, ongeacht de kosten.
Leuker dan 100 grijze golfjes eruit stampen!
Ergens vind ik het wel leuk dat er mensen zijn die hier niet aan meedoen en een RR kopen uit de folder. Ik zou toch met zo’n besproken ding al snel hebben: goed en wat nu?
Op foto 16. Kunnen die scharnieren niet wat mooier uitgevoerd of weggewerkt worden?
Het is natuurlijk nog steeds gewoon een auto maar je verwachtingen bij zo’n RR zijn toch iets hoger.
Die Dawn zo in het groen ziet er wel heel lekker uit.
@Rick-dos: Dat heb je goed gezien!
Echt classy is het niet meer he, zo’n RR
@87sandyd: nooit geweest ook. Altijd al auto’s geweest waar extravagant op uitgeleefd wordt.
Ik vind die groene wel erg fraai zeg! Overigens hoop ik niet dat meneer Fux geen achterlijke velgen onder zijn blauwe slagschip gooit..
Oe die ene met dat spierwitte interieur. Heel gevaarlijk voor vlekken enzo.
Die eksters zijn denk ik niet gegraveerd. Geborduurd is logischer.
Wat een wakwerk.
Is die meneer Fux niet dezelfde als die bij Ferrari zijn eigen kleurstaaltje heeft?
Die groene Dawn, doet mij watertanden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).