Gallery: Is dit de ultieme Lamborghini Diablo VT roadster?

Auteur: , 43 Reacties

De Lamborghini Diablo VT op z'n allerbest. Volgens TopCar ziet dat er zo uit.

De Lamborghini Diablo is een lastige auto. Veel mensen komen bij het merk Lamborghini of bij een oude Lambo zoals de klassieke Miura uit, of bij een nieuwere zoals de brute Aventador of Huracan. Ook al heeft hij trouwe liefhebbers, de Diablo wordt snel vergeten en volgens TopCar is dit doodzonde.

Geen woorden maar daden, dus TopCar heeft een Lamborghini Diablo VT Roadster als uitgangspunt genomen (niet de minste), en deze volledig naar eigen smaak aangepast. Het uiterlijk is redelijk onaangetast gebleven maar het interieur daarentegen… Een aantal koeien hebben het nu redelijk koud.

De prestaties zijn hetzelfde gebleven, maar in 3,9 seconden naar de 100 en die magistrale V12 stellen nooit teleur. Alleen als ie niet start misschien. Oordeel zelf of hij er op vooruit is gegaan met de gallery hieronder.43 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ziet er heel netjes uit.
De ultieme weet ik niet maar de Diablo is voor mij altijd wel de meest speciale Lambo ooit gebleven.
@michaelcorleone: jeugdsentiment ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š
@michaelcorleone: poster boven mijn bed gehad, een gele Diablo!
@michaelcorleone: maar dan wel met klapkoplampen
@beefcake: http://ndl.mgccw.com/mu3/wallpaper/20140507/08/1399430578256/3409×2198-3850700487_20f4dd29bc_o.jpg
http://i.imgur.com/YtBHY.jpg

Voor mij ook met koplampen graag zoals @awesome en @dutchdriftking al zeggen is dit jeugdsentiment. Tijdloos gewoon..
@michaelcorleone: da’s een beste op die foto’s! Voor mij is de Countach meer jeugdsentiment, maar de Diablo blijft een dikke bak.
Een schitterende kleur!
wow… wordt niet snel zo hebberig, goed gelukt dus!
Ja als het geen roadster was en offtopic hoe de F komt de schrijver aan die naam? Wat laten vallen op het toetsenbord en je vond het goed?
@rs6issnel: shj zijn z’n voorletters “de” het tussenvoegsel en jee is de beginletter van z’n achternaam maar dan semi grappig met 2 e’s. Zoiets ;).

Ot: vette kar!
@rs6issnel: Precies, zo ongeveer wel. Net als jij? :)
Een oranje 6.0 VT voldoet meer dan prima.
Het interieur is wel redelijk strak geworden, maar het exterieur is ronduit schitterend! En dat geweldige blok ook, wat een sound. Ik mocht het eens meemaken om de Diablo SV te horen accelereren in Liverpool. Wat een geluid.
Net gegeten maar hier wordt ik toch een partij hongerig van ๐Ÿ˜
Voorbumper origineel, malle achterspoiler eraf en diep metallic blauw. Dan gaat het erop lijken! Maar waar is dat spannende groene knopje tussen de stoelen voor??
@davelepeef: wat is er niet origineel aan de bumper dan? ?
@vt5700: nou, eeh, niets eigenlijk :) Zo’n kenner ben ik niet, hij deed me vreemd aan maar is toch gewoon origineel. Lelijk ding, weg ermee.
@davelepeef: haha en je hebt kijk op autos vind je ? NOT
@eifel_racer: omdat er naar mijn mening mooiere bumpers onder andere typen Diablo zijn geschroefd heb ik geen kijk op auto’s? Vreemde conclusie, zeker aangezien je geen flikker van me weet ;)
@davelepeef: ehmm .. of je er geen flikker van weet, niet van deze dan want de bumper is origineel he .. zoveel flikker weet ik al lolll
@davelepeef: ok je hebt er dus geen verstand van en gaat vervoilgens roepen dat de bumper niet origineel is hahahaha
@vt5700: beter een fout maken in het herkennen van een autobumper dan niet fatsoenlijk Nederlands beheersen. Ik zei “geen kenner”, da’s wat anders dan geen verstand, fanboy…
@davelepeef: “da’s wat anders” haha over goed Nederlands gesproken. .. Ik ben het overigens wel met je eens dat een fout maken in herkennen geen probleem. Ja ben een fanboy en heb zo’n lelijk ‘ding weg ermee’ in de garage lolll
@vt5700: ik bedoel de bumper hรจ! Diablo zelf bevalt me steeds beter. Ik vind dit alleen een erg drukke bumper, zeker die van de SE vind ik erg mooi. . Een roadster op zich vind ik al drukker qua design dan een coupe. Maar als je d’r zelf รฉรฉn hebt, snap ik dat je je aangesproken voelt ;)
@davelepeef: ja over smaak kunnen we idd wel van mening verschillen. Ik ben zelf nog biased zeg maar. Kijk hier eens, http://2.bp.blogspot.com/-aPAn2FV7n5I/TkicfPKiWuI/AAAAAAAACaU/DR81AY3inXI/s1600/Diablo_Roadster_1996_LAMBORGHINI-pictures_1.jpg Overigens is dit een 99 en geen 96. Wat betreft de Diablo in dit topic dat is een ’96 of ’97 … Vind de bumper van de SE irritant hahahah. Wat ik ook mooi vind aan de roadster zijn de grotere luchthappers. En het interieur van de 99 was een al gaaf, die van de 6.0 (2000/2001) is het mooiste interieur dat ik ooit in een auto heb gezien. Pagani ook heel mooi maar het neigt bijna naar kermis. Al is dit puur smaak en bovendien is Pagani waanzinnig mooi afgewerkt. Dat ik er 1 heb is geen probleem om me aangesproken te voelen want iedereen heeft gewoon een andere smaak en er zijn genoeg mensen die mijn Lamborghini een lelijk gedrocht vinden. En dat mag.

Kijk ook eens naar de Cizeta V16T. Die vind ik idioot gaaf.
@vt5700: cizeta vind ik bijzonder maar een Diablo oogt veel beter, qua detail en proporties. Twijfel wel altijd of de 6.0 facelift mooier is dan bijv oude SV… Dash 6.0 doet me denken aan TVR, gek genoeg. Oude interieur vind ik mooier!! Wat Pagani betreft zijn we het eens. Waanzinnig fraai spul, erg mooi gemaakt maar ik vind het net een juwelenkistje ipv een interieur van een sportwagen. Past beter bij een Rolls imho…
Zat deze ook niet in de film Exit Wounds?
PP dit wat een heerlijke wagen zo
@nicksw: tis alleen wel een replica zo te zien
Exit wounds!!! Zon vreselijke dikke bak he. Mijn eerste roadster zag ik live in LA. In 2001 . Nooit meer vergeten ;)
Hebben!!!
Is dit niet gewoon DE ultieme roadster?
๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ
Keurig gedaan, de Diablo aangepakt op zijn zwakke punt (het interieur).
Dus nu heb je een wagen waarin men je geconcentreerde en geforceerde kop kan zien terwijl je allebij je herssencellen en je volledige armspieren nodig hebt om met dat slagschip doorheen de PC te manoevreren?
Enige cabrio’s / roadsters die echt stevig in elkaar zitten hebben een volledig carbon kuip of structuur. dit oude ding zal flexen als een polstok vrees ik….
Zit die groene knop tussen de stoelen nou scheef of niet? Verder heerlijke wagen!
Lijkt wel beetje op een zondag.


Zij ik dat? Ja dat zij ik echt.
@mrrallycross: Doe je dit nou expres?
Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat ik deze Lambo (kan mij niet voorstellen dat er meerdere zilvere roadsters zijn in Rusland) een keer heb gezien eind jaren 90/begin 2000 in st. Petersburg op de drukste straat namelijk Nevskiy Prospect. Toentertijd waren supercars i.t.t vandaag heel erg zeldzaam.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).