‘Geruchten over herstel Michael Schumacher zijn niet waar’

Auteur: , 46 Reacties

'Er kan wieder gehen, kopte het Duitse magazine Bunte eerdaags. 'Valse hoop voor de fans,' aldus manager Sabine Kehm.

29 december is het alweer twee jaar geleden dat Michael Schumacher een ski-ongeluk kreeg en daarbij levensgevaarlijk gewond raakte. Sindsdien is er nauwelijk nieuws naar buiten gekomen over de toestand van de zevenvoudig wereldkampioen en dat wakkert speculaties aan. Zo bracht een Duits weekblad eerdaags naar buiten dat Schumi zijn armen zelfstandig kon bewegen en hij met hulp van verplegers zelfs al enige stappen zou kunnen lopen.

‘Helaas is dat niet waar,’ aldus zijn manager Sabine Kehm in Bild. ‘Dit soort berichten geeft fans alleen maar valse hoop,’ vervolgt ze. De familie is zeer terughoudend met het naar buiten brengen van nieuws over het herstel van Schumacher, maar vandaag wordt ook meer dan eens duidelijk hoe tergend langzaam dat herstel is, als daar al enige sprake van is.46 reacties

:(
-edit: oooooops, is inmiddels gefixt-
Zal wel niks meer worden, helaas!
Jammer, want het zou mooi geweest zijn als het waar was. Maar dat het onzin is komt natuurlijk niet als een verrassing. Sabine Kehm heeft het vaak genoeg aangegeven: Komt het nieuws over Michael niet uit haar mond, dan is het in 99 van de 100 gevallen niet waar en pure speculatie.
Erg jammer. Ik hoop zo van harte dat de man weer de oude wordt. Maar ik denk dat die kans best klein is.

-fixed!-
Kon ieder normaal denkend mens bedenken. De grote schumi is een plantje geworden. Vraag blijft waarom ze hem in leven houden. Dan zou hij toch wel iets moeten kunnen?
@rolov: hoop voor de naasten…zolang er maar ‘iets’ van hoop is durven ze de knoop niet door te hakken voor iets wat onomkeerbaar is.
Daarbij kan in dit geval de persoon zelf geen beslissing nemen, anders had ie dat misschien al gedaan. Als iemand zelf de beslissing kan nemen is het een stuk makkelijker…
@rolov: dat heeft net als met Friso naar mijn idee puur met de geldkraan te maken.
@citroen4life: citroengetalife
@citroen4life: Jup, normaal mens was al lang richting hemel gegaan. hard maar waar.
@citroen4life: ja dat snap ik. Maar waarom iemand 2 jaar lang al in bed neerleggen terwijl hij helemaal niks meer kan? Hij zou toch wel een teken van leven moeten geven dan? Anders is het gewoon mishandeling. Schumi die zo actief was gevangen in zijn eigen lichaam. Ik geloof nooit dt hij dat zou willen.
@citroen4life: Door het geld zijn er wel meer opties ja.
Maar volgens mij waren er wel berichten die bevestigd waren dat Micheal kon communiceren. Niet over de methode en het niveau.
Volgens mij is Friso nooit meer bijgekomen.
@gregorius: Ja dat heb ik ook gelezen/gehoord/meegekregen, net hoe je het wilt noemen. Hij is wel bij en kan wel communiceren d.m.v. oogbewegingen.

Of hij ooit de oude wordt.. ga er maar 100% vanuit van niet. Het is een medisch bewezen feit dat hoe langer een conditie duurt hoe moeilijker het is om er uit te komen. Coma, spasmes, met als gevolg vergroeiingen, etc. Bovendien is hij ook geen 15 meer. Het helend vermogen van het lichaam gaat boven de 21 al hard achteruit. Je bouwt op tot 21 of zo.. daarna ga je al verouderen, Michael hobbelt al naar de 50 (46)..

Maar: Als Michael wel goed van geest is en “wakker” is hoeft dat slechte lichaam geen belemmering te zijn. Denk aan Steven Hawkins. Kan niet bewegen, kan wel “gewoon” praten, door met zijn ogen via een computerprogramma woorden te selecteren. De computer spreekt dit dan uit. Zoiets zou misschien voor Michael ook kunnen.

Als Michael zelf wil is er leven. En door zijn vele vele miljoenen kunnen ze hem het zo makkelijk mogelijk maken. Hij kan lekker in zijn bed op een beamer in dolby surround de F1 volgen.

Ik hoop dat we ooit wel een teken van leven krijgen. Dat hij in de TV show van Ivo komt of zo. Maar goed. Michael sterkte.
De geruchten zijn niet waar.
Damn.. Je kon al vrijwel nergens van uit gaan en nu is dat ook al niet waar!
Ik weet het niet meer.

Sterkte Michael.
Ik vind het erg vervelend voor Schumacher en de fans, maar waarom word er zo lang over gezeurd? De wereld is vol met mensen die dit soort aandoeningen hebben, maar omdat we allemaal Michael kennen, en hem zo graag zien rijden is het ineens zo erg. Natuurlijk hoop ik dat hij er bovenop komt, maar moeten we 2 jaar naar dato ons daar nog druk om gaan maken?
@dutchdriftking: Het gaat er, wat mij betreft, om dat deze man een levende legende is. Iemand waarvan de records nog een tijd in de boeken zullen staan verwacht ik. Het wrange is gewoon dat hij door zo’n stom ongeluk in deze situatie terecht is gekomen. Gewoon domme pech, dat had iedereen kunnen overkomen, maar nu is het Der Michael overkomen. Het blijkt dat deze legende ook maar gewoon een mens is. En dat is “raar” voor fans, zoals ik. En om je tweede vraag te beantwoorden: Ja! Ik maak me zeer druk over het feit dat hem zoiets is overkomen.
@str8six: Levende legende? Het is gewoon een mens zoals jij en ik.En een stom ongeluk? Had ie gewoon op de piste gebleven was er niets gebeurt.Maar nee, iedereen die maar een beetje kan skiën moet altijd en overal off piste.En daar komen ongelukken van.
@sydney: antwoord op vraag 1: Dat zei ik al in m’n betoog. Antwoord op vraag 2: als je geld verdiend met racen en altijd op de max presteren is dit inderdaad een stom ongeluk. Net als off-piste gaan. Overigens stelde dat stukje off-piste niets voor en is het een stuk van 30 meter binnen de normale, geprepareerde piste hoorde ik van een maat van me die in Grenoble woont en daar regelmatig skiet. Maar je ziet wat voor ellende daar van komt.
Komt nooit never meer goed, net als bij Friso..
Normaal mens was al lang richting hemel gegaan maja..

Sterkte Der Michael!
@Mika_Hakkinen: klopt maar een normaal mens heeft geen honderden miljoenen.
@rolov: Dat bedoelde ik ook.. Als hij niet ontzettend veel geld had, dan was hij er niet meer geweest. hard maar waar
@Mika_Hakkinen: je zegt het wel erg hard maar de waarheid is immer zo. Helaas..
Blijft erg dit. Stel je voor dat hij bij een grand prix volgend jaar in een Ferrari F1 aan komt rijden, met helm op uiteraard, dan legt hij een paar burnouts neer, gaat op zijn wagen staan. En wanneer hij zijn helm afdoet vallen mensen flauw en begint het publiek luid te applaudisseren. Sorry, ik liet mijn fantasie even de vrije loop, maar wat zou t mooi zijn;(
Ik wil iedereen bedanken die hem sterkte wenst met een reactie op dit artikel…
@mikkeloentje: ik wil iedereen bedanken met een écht AB-kroontje…
@dizono: ik niet
@dizono: t zou verboden moeten worden 😉
@dizono: Graag gedaan! ;-)
Schandalig dat er mensen over de rug van anderen op deze manier vlug aan willen verdienen.
@gtwillem: dat is Duitsland. Neem Sabia. Zij heeft nog nooit iets anders gedaan dan met de benen wijdt liggen voor een paar voetballers en toch staan er dagelijks een aantal fotograven voor haar huis om te kijken wat ze gaat doen die dag……..
@roppp: Geen probleem in dat geval. Daar is Sabia harstikke blij mee. Op het moment dat er geen fotograaf in haar vuilnisbak staat te wachten, weet ze absoluut niet wat ze moet doen.

In het geval van Schumacher: bek houden en een beetje respect graag. Gewoon laten gaan. Als een persoon zelf niet kan reageren en de familie het er zwaar mee heeft, optieften. Ook al heb je een hekel aan Schumacher, gewoon iets anders doen. Geen loze kreten en valse hoop creeren om maar wat extra omzet te draaien. Niet kies.
@roppp: als een vrouw met haar benen ‘wijdt’ vraag ik me af wat er gebeurt en begrijp ik heel goed waarom een fotograaf of fotografen dat willen vast leggen.
Wat bezielt zo’n blad om zo iets te beweren. Geen enkele scrupule.
Hij had beter direct kunne overlijden, beter voor iedereen. Als het na twee jaar nog niet significant beter is zal het ook nooit meer wat worden.
@560pkferrari: Jouw bericht is niet veel beter als de gene die dit bericht heeft verzonnen. Hoe haal je het in je hoofd om zoiets te zeggen?!
@clarkson: aan die valse hoop dat het beter wordt heeft ook niemand wat. Als het na twee jaar nog niet veel beter is dan wordt het ook niks meer. Ik ben ook fan van Schumacher, maar dit gun je niemand.
@560pkferrari: Ik neem aan dat ze hem niet voor niets in leven houden. Misschien kan hij straks nog van zijn gezin genieten. Belachelijk hoe iedereen kan beslissen wat beter is voor hem.
@clarkson: niemand weet wat hij kan. Dat is het hele ding hier . Als hij niks meer kan had hij beter dood kunnen zijn. Als hij nog iets kan snappen we waarom ze hem in leven houden. Maar ze melden niks . Als ze zeggen hij kan met een ooglid nog een heel boek dicteren dan zeg ik ok. ik snap het . Maar als hij alleen naar het plafond kan staren….
@clarkson: Confronterende dingen mogen ook gewoon gezegd worden!
@clarkson: Het is hard maar waar. Dat het niet veel meer wordt als NU is wel duidelijk. Maar als zijn geest sterk is en hij er BIJ wil zijn dan zal hij er zijn. Maar lopen of wat dan ook .. nee. Hij weegt nog maar 42 kilo of zo dacht ik. Logisch. De spieren eutrofiëren. Daar is niets meer van over.
Kan iemand de gene die dit verhaal heeft verzonnen een vrezelijk harde tik op zijn achterhoofd geven?? Verschrikkelijk slecht ben je dan zeg..
1 woord….
STERKTE
Het klinkt misschien bot, maar als je na 2 jaar nog niks vooruit bent gegaan dan wat hersensingaaltjes. Hadden ze beter de stekker eruit kunnen trekken, hoe triest het ook is!!
Bik had het als fabrikant van die skihelmpjes toch wel effe benauwt gekregen. Wat een prulding was dat
Edit: eerste foto (achter het tijdschrift) is Rubens Barrichello, niet der Michael.
Is gewoon triest, een oneerbare manier om te eindigen voor iemand als hij!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).