Dit is de duurste Toyota Starlet van Nederland

Auteur: , 52 Reacties

Deze is voor jou, @mauritsh.

Twee dagen geleden was de coming out van mijn gewaardeerde collega maurtish. Zonder er verder doekjes om te winden spreidde hij zijn liefde voor de Toyota Starlet tentoon. Dapper, want dat is natuurlijk best een dingetje in deze door pk’s gedomineerde wereld. Met deze schitterende Toyota Starlet Turbo S toon ik mijn respect aan mijn medescribent. Je suis mauritsh.

De duurste Starlet van Marktplaats worden is overigens niet heel moeilijk, met een vraagprijs van 8950 euro -onderhandelen over de prijs niet mogelijk- is deze Toyo al snel vijf tot tien keer duurder dan een gemiddeld exemplaar. Dit exemplaar is dan ook allesbehalve gemiddeld. Het betreft een heuse Turbo S Limited uit 1987 met slechts 23.500 km op de klok.

Da’s de allersnelste versie van de Starlet van de P70-generatie. Iets ouder dus dan de grote liefde van mijn medeblogger, maar met een 115 pk sterke 1295cc vierpitter zeker niet minder leuk. En het is niet alleen een feestje onder de motorkap, ook visueel is deze Starlet helemaal goed. Witte putdekseltjes als velgen, een lekkere 80’s bodykit en uiteraard in koeienletters vermeld dat er een turbootje schuil gaat onder de motorkap met power bulge én luchthapper. Rechtsgestuurd want JDM, maar dan weet je in ieder geval zeker dat je buurman er niet ook één heeft.

Het gebakje uit 1987 is in meer dan puike staat en dat komt mede door een professionele poetsbeurt waarvoor de auto half uit elkaar werd gehaald. Persoonlijk word ik altijd een beetje bang van mensen die hun auto zo obsessief wassen, maar het resultaat mag er zijn. De vraagprijs is daar overigens ook naar, maar zeldzaamheid heeft nu eenmaal zijn prijs.52 reacties

Niets om voor te zijn hoor, een mooi gepoetst exemplaar van wat voor merk ook kan ik altijd wel waarderen.
@toniominestrone: geen reactie op tonio, maar zo staat de prijs wat dichter bij het artikel zelf. Wat die ouwe clickbaiter van een schrijver verzuimt te vermelden.

Ze vragen er dus €8.950,- voor.

Scheelt weer doorklikken. Doei Marktplaats.
@skid: edit to myself… beter lezen…
(gaat met schaamrood de afwas doen)
Je suis mauritsh
bang voor te zijn!
In de donkere dagen voor kerst nog even extra aan je collega denken en alle reaguurders weer net even blijer maken.Ik ga er bijna een potje om janken.Bedankt @dizono bedankt voor alles.
Dit vind ik nou gaaf! Jammer dat het zo duur is, maar echt, dit soort wagentjes zijn zo leuk! Liever artikelen over dit soort karretjes dan de zoveelste special editie RR…
@dutchdriftking: Helemaal mee eens. Dit soort obscure wagentjes kan ik zeer waarderen. Die Rolls’en komen mij ondertussen wel de neus. Er is een verschil tussen liefhebbersauto’s en dikke auto’s.
@dutchdriftking:
Duur?
Voor de leeftijd misschien maar absoluut gezien is 9 mille voor een auto natuurlijk niet duur, zeker niet voor een liefhebbersauto als dit.
Ik sluit me graag bij Willem aan en durf de stelling wel aan dat echte liefhebbersauto’s zelden hele dikke auto’s zijn.
Ik vind hem vet! Maar heb toch liever mijn Starlet Glanza V. Zijn ook nog eens goedkoper 😁
@deora: hou em dan 🙈

OT: hele leuke auto! Staat jammer genoeg al lange tijd te koop. Stond ook lange tijd een 4WD EP95 te koop met dik 400 pk (gebouwd/geforged blok) die ook rond deze prijs was (staat wel nog op marktplaats onder “glanza”). Verder rij ik zelf ook maar al te graag in mijn Starletje Glanza V, elke keer weer een feest (en dat als daily!)
Uiteraard marktplaats
Aan zo’n rhd-model heb je net niets. Wel heel bijzonder hoe roestvrij ie is. Er zijn toch heel wat leeftijdsgenoten die je wel uit elkaar, maar nooit meer in elkaar krijgt vanwege allerlei krokante zaken.
@roppp: wat is er mis met rhd, behalve in je hoofd/gedachten? Deze is ook nog eens automaat, dus schakelen hoeft ook al niet. Verder is schakelen met links een gewenning van 5 minuten en de knipperlichten (ja die zitten bij Japanse auto’s ook andersom) net iets langer. Verder zit de drempel om rhd te rijden in je hoofd!
@larsdbs9: ik snap best dat je er prima mee kunt rijden. Het rijdt alleen niet fijn, omdat je op bepaalde momenten het overzicht mist (weet ik van een Engelse vriend die regelmatig op het continent rijdt met zijn eigen auto).
@roppp: gelukkig dat je het van iemand anders weet en niet uit eigen ervaring ;)

Uit eigen ervaring kan ik dan weer zeggen dat je inderdaad op sommige momenten minder overzicht hebt. Maar daarentegen natuurlijk in andere situaties weer meer.

Zoals @larsdbs9 zegt is het leren van schakelen met links een kwestie van nog geen 5 minuten en richting misschien net 5. Het enige waar je echt ff een knop voor om moet zetten in je hoofd is je weg positie. Want als je op de middenlijn focust zit je te ver naar links. Enkel even omschakelen naar op de rechter lijn letten.

Ook al rij ik soms weken niet met mijn RHD auto, ik hoef niet meer om te schakelen, alles gaat vanzelf al nu. net zo’n 2nd nature als in mijn LHD auto rijden.

On topic: Heerlijke kleine bommetjes op wielen zijn het :)
@Texhnolith: je vergeet het in en uitstappen want als je hier uirstapt sta je meteen midden op de weg inplaats van op de stoep bovendien is ook nogal erg wennen met instappen je gaat uit automatisme regelmatig op de bijrijdesstoel zitten om er dan achter te komen dat er geen stuur in zit
@cthijs: een beetje in non argument natuurlijk ;) ligt er aan aan welke kant je van de weg parkeert.

En ik maak de instap fout eigenlijk alleen heel af en toe als ik terug naar mn BMW ga. Nooit naar mn Silvia eigenlijk..
@Texhnolith: links parkeren ,dus met de neus tegen de rijrichting in is zowel in belgie alsook in duitsland verboden maar ik meen dat dit in nederland ook niet toegestaan is ,dit komt omdat je dan geen zicht op de rijbaan hebt waardoor een gevaarlijke situatie ontstaat.
@roppp: kom een keer langs zou ik zeggen. Maak maar een ritje in mn Glanza. Dan zal je zien dat et puur gewenning is en een drempel in je hoofd! Ja met inhalen is het soms vervelend, maar in sommige bochten is het overzicht juist beter. Daarnaast kan een RHD auto stukke minder kosten dan een LHD auto met dezelfde uitvoering. Scheelt je ook weer in de portomonnee 😉
@larsdbs9: Alles is verkeerd om een RHD ‘snelle’ auto te hebben in NL. Ik rij zelf vaak in de UK met m’n “sneller-als-rechtuit” sedan en kan de nadelen dan niet af doen als ‘niet belangrijk’. Dat jouw enthousiasme/liefde voor je eigen RHD auto je verblind siert je op dat vlak. Maar veilig/normaal rijden is anders. Lekker als je op een redelijk drukke provinciale weg achter een tractor zit te hangen. Dus graag niet een ander voor ‘gek’ verslijten als men het niet met jou eens is. Persoonlijk hoeft ik zeker geen RHD auto. Hoe mooi ik sommige (b.v. een Skyline R34)ook vind.
Iemand op autoblog zit nu naar een wit ondoorzichtbaar beeldschermte kijken.. Hoewel ik niet van de aziaten ben en dus ook niet van de starlet is dit wel gaaf om te zien.
@henkhupelschoten: je suis mauritsh
Leuk, 115pk en fijne opsmuk, maar in het interieur zie ik toch een fun-verpestende stengel van de automaat!
In zo’n kek wagentje wil je toch zélf schakelen?
@123bat: Valt mij nu opeens ook op. Wat zonde!!!
@123bat: heeft waarschijnlijk te maken met de Japanse afkomst. In Japan moet je volgens mij ook een extra rij-examen doen om een handbak te mogen rijden. Maar je hebt eigenlijk wel gelijk.
@accobra: Leuk feit, die kende ik nog niet! :)
Er is daar ook zo’n super strenge horror-APK toch?
@123bat: daar heb ik idd ook ooit iets over gelezen, Shaken test oid. Dacht ook gelezen te hebben dat de Japanners bij die Shaken goed keuring ook meteen hun wegenbelasting en WA verzekering mee moeten betalen voor 2 jaar, dat is dus wel wat anders dan een APK voor 2 tientjes.
@accobra: Klopt, precies de reden waarom redelijk jonge tweedehandsjes voor erg weinig weg gaan daar.
Weet nog wel een mooiere p7 met 4efte er in
Je suis mauritsh. Ik heb nog altijd spijt dat ik mijn ’98 1.3 GTSi heb weggedaan met toen amper 60.000 op de klok…
De duurste van marktplaats de goedkoopste van marktplaats de dikste van marktplaats de dunste van marktplaats de lelijkste van marktplaats de mooiste van marktplaats, marktplaats, marktplaats, marktplaats. Wat een vreselijk goedkope manier van marketing zeg, getver.
‘niet omdat ’t moet, maar omdat ’t kan’ @centric:
@centric: Kijk maar uit…

Straks zet Autoblog jou nog op Marktplaats…

“Gratis af te halen, zgan Autoblogger. Piept soms een klein beetje, maar doet het verder goed”
Dank dank @dizono, de crowdfunding wordt as we speak op poten gezet.
via Android app
Mmmm daar bloeit iets op de redactie. Wel een kek karretje
via Android app
en wat is er mis met een beetje extra liefde en zorg voor je voiture?
@991gt3rs: autoliefde is hetzelfde als liefde voor honden. Zo lang je je broek aan houdt is het prima ;-).
Mooi ding hoor..Toyota, altijd goed.
Voor de bezoekers van Autoblog, en dus niet Marktplaats…..

De vraagprijs is € 8.950,-

Scheelt dat ook weer doorklikken. (Mompelt iets van clickbait..numnumnum….ziel verkocht……)
@skid: prijs staat gewoon in artikel… (mompelt iets van poep tussen oogleden…)
@davelepeef: D’oh! Jup, ga ik nu schoonmaken met terpentine.
Wat jammer van de automaat..zeker bij oudere auto’s doet dat toch vaak afbreuk aan het rijplezier in mijn beleving. En RHD is wat mij betreft totaal geen optie. Ik vind inhalen op onze wegen een uitdaging met RHD. parkeergarages inrijden is lastig en last but not least; steeds achteruit door de mcdrive gaat ook vervelen.
Heerlijk! Meer jappenlove op AB! T mag dan wel ‘de duurste Starlet’ zijn. Maar dan krijg je wel een geweldige ragbak die je altijd een lach zal geven tijdens het rijden.

Stiekem hoopte ik dat ik een ad zag voor een Glanza Starlet. Maar dit is ook zeker niet verkeerd. Hopelijk komt het bij iemand terecht die een echte jappenfanboi is: into het land, into het cultuur, etc etc. Koop het en gooi en smijt erin, met op de achtergrond een mopje knallende Jappenrock.
Denk niet dat de eigenaar echt een liefhebber is, of hij is er snel op uitgekeken. Ding staat pas op kenteken aan de platen te zien, dus het lijkt mij meer een handelsobject.
Zo is het wel mooi geweest met die misselijke starlet
Lang geleden nog met zo’n 1000cc’tje gereden! Oh, nostalgie☺️
Nog zo’n leuk en onbekend scheurijzertje
http://www.japaneseusedcar.ca/ucar/1989MarchSuperTurbo.htm
De onderdelen (skirts, grill, motorklep) alleen al kosten een goede 1000-2000 euro (ALS JE ZE VINDT…)

Ik heb al even lopen staren naar deze bak op marktplaats, maar toch geconcludeerd dat een gewone P7 kopen en swappen net wat goedkoper is dan dit.

Natuurlijk heb je dan geen zeldzaam exemplaar, maar goed. Evenveel fun ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).