Gespot: driewieler van BMW

Auteur: , 7 Reacties

Ach, na elektrische auto's, driecilinders en voorwielaandrijving kon dit er ook nog wel bij.

Grinnall driewieler

Mensen die van schrik van hun stoel gevallen zijn kunnen we gerust stellen, ondanks dat dit gevaarte over een BMW badge beschikt is het geen BMW. Wat we hier zien is een Grinnall Scorpion III.

Een driewieler die wordt gemaakt in Engeland en beschikt over een motorblok van een BMW motorfiets. Uiteraard wordt het achterwiel aangedreven en niet de voorwielen.

Deze creaties wegen zo’n 400 kilo en hebben een vermogen dat uiteen kan lopen van 100 pk tot 180 pk. Dit exemplaar met Brits kenteken werd gespot door wokkelz in de buurt van Roosendaal. Er is in Nederland ook een exemplaar bekend op Nederlands kenteken.

Bekijk alle foto’s van dit bijzondere ding op Autojunk.7 reacties

Ik heb een keer zo’n apparaat in het wild gezien. Na de verwondering was het eigenlijk niet zo speciaal meer om te zien. Zal wel tof rijden ongetwijfeld, maar qua uiterlijk was het maar zo-zo.
@Vincegail:
Qua uiterlijk gaat het model al bijna 25 jaar mee en is inmiddels wel over de houdbaarheidsdatum. Toen hij uitkwam vond ik het een erg gaaf apparaat.
Nu deel ik je mening en zou ik eerder voor een Canam gaan denk.
Tuurlijk! Waarom niet!
Ja heerlijk ding, maar niet de beste geometrie. Voor rechtuit stabiliteit moet het zwaartepunt bij een dergelijke driewieler in het voorste 1/3e deel van het voertuig zitten. Kom je daarbuiten, dan kun je een slingering krijgen (vergelijkbaar met een aanhanger of caravan met het zwaartepunt teveel naar achteren). Dat betekent dat de tractie van het achterwiel slecht is. Beter is het om de motor voorin te hebben met voorwielaandrijving. Dan heb je vrijwel dezelfde dynamica als een vierwielige auto, alleen dan wel veel lichter en aerodynamischer natuurlijk. 1 op 25 rijden worden dan een eitje.
Liever een T Rex. Vind ik persoonlijk wat mooier.
Gaaf ding, en met dat gewicht wil zoiets erg hard lijkt me :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).