Gespot: prachtige Ferrari Dino 246 GT in Blaricum

Auteur: , 23 Reacties

In een tijd waarin Ferrari nog garant stond voor twaalfpitters, vulde dit juweeltje de behoefte in minder cilinders. Als eerbetoon aan Enzo's overleden zoon.

Gespot: Ferrari Dino 246 GT

Aanvankelijk moest Dino (een liefdesbaby van Ferrari en Fiat) een merk op zich worden, maar zover kwam het niet. Gelukkig voor ons werden de auto’s die Fiat en Ferrari voor ogen hadden wél werkelijkheid.

De Dino 246 GT was een logisch gevolg op de 206 GT: men wilde meer kracht. Onder de kap heeft zich een 2.4 liter V6 met drie Webers genesteld, goed voor 195+ pk bij 7600 tpm. De carrosserie, ontworpen door -hoe kan het ook anders- Pininfarina woog zo’n 1080 kg, want gemaakt van staal om kosten te besparen.

Er werden tussen ’72 en ’74 2.295 GT’s en 1.274 GTS’s (de Spider-variant) gebouwd, met in totaal drie verschillende versies die vooral verschilden in velgen en motorkoeling. De wielmoer van bovenstaand exemplaar doet vermoeden dat het om een Series 1 gaat, die deelde namelijk de bevestigingsmoer met de 206. Maar dat hoeft niet veel te zeggen.

Deze Dino, gespot door autospotterqvs mag wat ons betreft vaker een wijntje gaan drinken in Blaricum, de compacte instap-Ferrari staat er strak bij in een fantastisch kleurtje.

Check meer foto’s op Dinojunk.nl.
Update: bonusplaten, van ricardo95, HIERRR.23 reacties

Prachtige wagen, foto’s, kleur, hmm hier kan ik de hele dag naar kijken
Prachtig. Helaas -voor niet eigenaars- zijn de prijzen er ook naar tegenwoordig.
Best.looking.car.ever! Een knappe doet inmiddels bijna 3 ton, helaas. En dat terwijl beursbengels in de jaren zeventig hier een paar jaar mee rondreden, waarna ze voor een (relatieve) appel en een ei te koop waren. Anyway, I just had an orgasm.
3 ton ,echt niet!
@cthijs:

Echt wel. Op mobile.de staan er 3: 279000, 329000 en 330000.
@topless: een jaar of 10 geleden kreeg je nog een nette voor €30.000
@cthijs: Pas gelden bij chasing classic car .. Over een super net exemplaar 3 ton idd. Was een goede investering geweeet
St 10 jaar geleden.
Das is nou handig, een autospotter die oog heeft voor mooie auto’s en die ook nog kan fotograferen.
@mashell:
Bedankt! ;)
Beauty!!
Genieten. Strak in de lak, mooi gepoetst, eigenaar moet echte lifhebber zijn.

Grappig detail vind ik altijd de banden. Hoog en dik, i.p.v. de huidge trent: laag en dun.

Ik hou wel van die banden.
Staat eigenlijk spotiever dan die platte dingen van tegenwoordig.
Bedankt Autoblog voor dit leuke artikel!

Meer te vinden op https://www.facebook.com/QVSphotography ! :)
Spammer @autospotterqvs:
@MARS: Haha hoezo?
Prachtige wagen
Ja mooi natuurlijk maar zoals zovelen hierboven al aangeven geexplodeerd in prijs de laatste jaren.

Ik heb laatst een theorie gehoord dat wanneer de geslaagde oude zakenmannen van nu die vroeger droomden van de auto’s uit deze tijdperiode en er nu enorme bedragen voor neerleggen…euhm…er niet meer zijn dat dit soort auto’s weer wat goedkoper kunnen worden. Dit naar aanleiding van het feit dat alle pre war meesterwerkjes die niemand heeft meegemaakt niet in waarde stijgen of zelfs dalen (denk Duesenberg en dat soort werk).

A man can hope…
Mooie auto en wat een fantastische kleur.
Bellissimo!! In het rood of geel is hij nog mooier!
Waar moet het toch naartoe als er voor zo’n auto al 3 ton betaald gaat worden.ik kan me nog herinneren dat niemand zo’n ding wou hebben omdat je dan voor de gek werd gehouden dat je in een fiatje reed. En als je zei dat het geen fiatje was dan dachten ze dat het een kitcar was.was een jaartje of 40 geleden ongeveer 30000 waard
De Dino. I just had an erection om een grootspreker aan te halen. Dit is een droom op 4 wielen. Bedankt lieve spotter dat je deze heerlijke auto porno met ons deelt.

Genieten!
Ontzettend elegante auto. Ik heb er in Zwitserland is een gespot in het blauw met een donkerbruin interieur. Prachtig model. Deze kleurencombi is ook erg fraai trouwens!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).