Mercedes C-Klasse L: voor lange Chinezen

Auteur: , 19 Reacties

Om in te spelen op de groeiende markt in China, presenteert Mercedes exclusief en alleen voor Chinezen een verlengde C-Klasse. Want: hoe groter, hoe beter.

De C-Klasse Long Wheelbase is zo’n 80 millimeter langer dan de reguliere C, wat vooral terugkomt in meer beenruimte achterin en langere achterdeuren. Nu is het interieur sowieso het belangrijkste verkoopargument voor deze C-Klasse L. Rugpijn zul je in deze Benz niet snel krijgen en voor gebruik van cheap plastic hoef je ook niet bang te zijn.

Achterin zit je op een 2,5 centimeter langere achterbank, waarvan de zetels elektrisch te verstellen zijn. Privacy ensured dankzij zijruiten met gordijnen en privacy glass.

De hier afgebeelde C260L (een motoruitvoering dat we in Europa niet kennen) wordt exclusief gebouwd in en voor China en komt in twee smaken. De normale sedan met een klassieke grille en ster op de motorkap. De sport sedan leent hier en daar wat van AMG met wat body-elementen en een sportief grilletje.19 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Nu net als BMW op basis van de lange versie een GT maken voor de europese markt!
Daar was toch al iets voor? een E-klasse.
@paulaner: daar zal nu dus ook wel een langere versie van komen…

@chipmunk: die is er al.
@paulaner: In china kan je voor de het prijsverschil tussen een E en C in chauffeur inhuren die je overal naartoe rijdt. Als je zelf rijdt in je e heb je geen zak aan de beenruimte achterin!
@lambo4all: Als je zelf rijdt is beenruimte achterin inderdaad niet belangrijk. Maar heb je passagiers, dan tellen die paar cm meer wel degelijk. Klim maar eens in een E-klasse taxi. Krappe bedoening. Chinezen gebruiken misschien het verkeerde argument maar ze hebben wel gelijk.
@lambo4all: Nou aan de oostkust wordt er toch heel veel geld verdiend. Anyway. Ik snap het allemaal niet zo goed dat verlengen van wagens. Rare statussymbolen daar.
Lange Chinezen?
@gop1: ja! Een heel bekende Chinese pianist is zelfs Lang Lang.
Ik vind de c-klasse (en ook de 3-serie) door zo’n verlenging een stuk mooier in verhouding
Ik denk dat de verlenging van de carrosserie puur een praktisch gevolg is van die achterbank verlenging. De beentjes van die Chinezen kunnen nu niet buigen en met de kortere carrosserie prikken ze met hun schoenen tegen de chauffeur of voorpassagier. Dat is zo opgelost!

@carmiggelt: een motoruitvoering die* (het is een de-woord, ‘dat’ verwijst naar een het-woord)
Ooh kijk. Blauw :/
china via iPad app
Niet meer dan een logische zet, aangezien Audi ook al vanaf de A4 en BMW vanaf de 3-serie, langere lokale versies aanbieden.

Dit is hoogstwaarschijnlijk de meest Ultieme C-Klasse voor Chinese zakenvrouwen en Chinese zangeressen . . .
De nieuwe C klasse is al te lang en nu nog langer dus! jippie…
Die S600 is wel heel erg netjes hoor.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).