Gespot: klassieke DeSoto met trotse eigenaar

Auteur: , 10 Reacties

Verandering van spijs doet eten, vandaar dat we deze keer over de Atlantische Oceaan kijken, naar een prachtig Bronx-tafereeltje. We zien een oude zwarte DeSoto, met een eigenaar die zo van de set van Goodfellas weggelopen lijkt te zijn.

DeSoto incl eigenaar

Zomaar een dag uit het leven in de Bronx. Het straatbeeld is rustig, en boven het asfalt loopt een van de vele typerende New Yorkse roestige bruggen. Eronder een DeSoto, Chryslers luxemerk dat in 1928 in het leven werd geroepen, en er in 1960 na 2 miljoen geproduceerde auto’s mee uitschee.

Een flink aantal van deze wagens vind je nog op Cuba, maar ook in de VS loop je af en toe een exmplaar tegen het lijf, zoals onze bezoeker stratos deed. Hij maakte bovenstaand sfeertafereel, en zette hem op autojunk. Op de vraag wat voor model dit is moet ik je het antwoord schuldig blijven (een Series S-8 wellicht?), maar wellicht dat er kenners zijn die het wel weten.

Naast de DeSoto (overigens vernoemd naar de Spaanse conquistador Hernando de Soto, die wat nu het zuiden van de VS is verkende) zette stratos meer Amerikaanse autocultuur op de foto, zoals dit bussentrio bijvoorbeeld. Even bladeren door zijn uploads kan HIER.

Update: volgens mopar is het een DeSoto Deluxe uit eind jaren ’40.10 reacties

Series S11
Prachtige wagen met vooruitstrevende techniek. Jammer dat de luxemerken van Chrysler nooit aansloegen, Imperial is ook stilletjes verdwenen.
Gaaf!!
Zoveel meer sfeer in deze plaat dat de maandelijkse verkiezingen van foto van de maand! Gewoon echt. Zonder shoppen en zonder complexe hoeken. Heerlijke sfeer, versterkt door de omgeving met juist die roestige bruggen!
@911GT2: Je hebt helemaal gelijk!
Het grappige was: Toen we bijna voorbij de wagen liepen dacht ik dat er ergens een tuintje in de buurt was met wat kippen en een haan (nogal raar int midden van The Bronx..) maar het bleek dat zijn auto-alarm het gekraai van de haan was..
Trots en er mee showen, want hij kon ook switchen naar andere dierengeluiden..
Only in America…en misschien Rusland.
@sir_smokalot : Het is een 1946 DeSoto Deluxe, kan alleen niet zien of het een sedan of coupe was. Instapmodelletje van het merk, m’n oma had er vroeger een ;)
@mopar: Naja jaartal weet ik niet zeker maar het is wel een Deluxe, kijk maar op google
ok,dan voegen we dat toe. Dank.
Geweldige foto. Ik dacht ook gelijk aan Goodfellas haha!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).