Gestolen 335i van Autoblog-lezer uitgebrand getoond op TV

Auteur: , 72 Reacties

En de politie heeft in de tussentijd niets van zich laten horen.

BMW

Een rewind. In september 2016 kregen we een mailtje van een Autoblog-lezer. Zijn BMW 335i Touring met 400 pk was gestolen in Amsterdam. Een artikel verscheen op onze voorpagina met een oproep om uit te kijken naar de zwarte powerstation. In de maanden daarna was het stil, totdat de auto gisteren opdook in een uitzending van Opsporing Verzocht.

Criminelen hadden de auto gebruikt op 4 december 2016 bij een liquidatiepoging in Rotterdam. Diezelfde avond werd de 335i in brand gestoken aan de Prinsendijk in de Maasstad. Op de BMW zaten valse kentekenplaten. Politiekorpsen werden landelijk ingelicht met dit nieuws, in de hoop om meer informatie naar boven te krijgen. Dat gebeurde ook. De opvallende 3-serie werd eerder gespot door een agent in Landsmeer, toen de auto daar uit een loods reed. De politie ging in februari bij die loods kijken. Daar werden nog eens acht gestolen auto’s, meerdere kentekenplaten en een motorscooter aangetroffen.

Ondanks de valse kentekenplaten wist de politie welke originele platen bij de auto hoorde. De oorspronkelijke eigenaar, in dit geval de Autoblog-lezer, was dus bekend. De 335i-eigenaar werd echter in de tussenliggende tijd niet op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen. Toevallig werd hij getipt door een vriend die meldde dat de zwarte BMW gisteren te zien was bij Opsporing Verzocht. De uitgebrande 335i Touring heeft de afgelopen vier maanden vermoedelijk bij het politiedepot in Rotterdam gestaan. Als deze misdaad niet aan bod kwam in het televisieprogramma had de oorspronkelijke eigenaar vermoedelijk nooit geweten wat er met de BMW is gebeurd, terwijl deze informatie wel gewoon bekend was bij de politie. Het fragment uit Opsporing Verzocht kun je kijken op Autojunk.72 reacties

Goed stukje communicatie van de politie…
@E34M5Touring: Ik denk dat de politie de eigenaar eigenlijk niet te veel pijn wilde doen met het nieuws wat er met de auto is gebeurd. Maar ja, via het tv programma is dat nieuws toch ter oren gekomen. #defaalpolitiedepartment
@venividivici: de eigenaar heeft gewoon het recht om te weten dat zijn auto terecht is, en dat die stuk is.
@lekbak: Wellicht weet de eigenaar dat ook best. De eigenaar zal namelijk de verzekeringsmaatschappij zijn.
Het gaat hier om de voormalige eigenaar. Een belletje naar hem zou weinig nut hebben, maar puur ter info zijn.
@lekbak: Als de verzekering uitgekeerd heeft is de auto niet meer van hem though…
@venividivici: de politie moet elke dag aanbellen bij ouders, partners of kinderen met de melding dat ze hun familielid gevonden hebben. Al dan niet gestorven. Dus de eigenaar geen ‘pijn’ willen doen met het nieuws van een uitgebrande wagen is onzin. Dikke onzin.
@E34M5Touring: Soms wacht met de communicatie om redenen. Daarnaast heb je uiterlijk na 2 maanden je geld van de verzekeraar gehad (mits verzekerd) als de auto is gestolen. Ook als de politie deze binnen 2 maanden terug had gevonden maar nog vast houdt voor langere tijd is dat het geval en is de auto feitelijk niet meer van de eigenaar maar van de verzekeraar. Hoewel de communicatie dan beter kan, hoeft de politie niet perse de eigenaar te informeren in zo’n geval. Al levert dat wel meer waardering van het werk op.
@ghost: Het is toch niet meer dan normaal dat je op de hoogte wordt gehouden over de stand van zaken. 1 belletje, joh, superklote maar we hebben je wagen teruggevonden. Ik heb veel respect voor politie en het werk wat zij moeten doen. Maar dit soort dingen is zo simpel te voorkomen. Dat je dan je eigen auto terugziet op Opsporing verzocht zonder zelf op de hoogte te zijn gebracht vind ik echt heel slordig. Ook al heeft de verzekering uitgekeerd, je bent hoe dan ook betrokken bij die zaak. Een beetje pro actieve communicatie kan dan best. Dat kan ook best zonder crusiale info uit het onderzoek te verstrekken.
@E34M5Touring: dat zeg ik toch ook in m’n bericht. Politie is het alleen niet verplicht. Het zou alleen wel meer respect opleveren.
@E34M5Touring: Ik dacht even dat ik op autoblog.BE zat, bij ons in het zuiden is zo’n communicatie schering en inslag
@E34M5Touring: het zijn net mensen he, die agenten…
@87sandyd: Ik zeg nog, ik heb veel respect voor politie en het werk wat zij moeten doen. Maar dit zijn simpele dingen die enorm veel ergenis voorkomen. Let daar dan een beetje op denk ik dan.
@87sandyd: klopt fouten zijn menselijk daar is dit 1 van hoe lullig ook
@E34M5Touring: zullen een rede voor zijn. Ze nog niks hebben laten horen. Kan te maken hebben met het lopende onderzoek. Omdat er meerdere strafbare feiten zijn gepleegd.
@raym: Maar je kan toch bellen met de eigenaar en zeggen dat de auto uitgebrand teruggevonden is. Zonder aan te geven hoe, waar of waarom. Als ze gewoon zeggen dat ze in het kader van het onderzoek daar geen uitspraken over doen ben je klaar. Ik kan me best voorstellen dat er tijdens de eerste weken van het onderzoek geen prioriteit aan wordt gegeven. Maar als het al op Opsporing Verzocht komt ben je wel laat vind ik.
Lekker gewerkt, pik!
Jezus, wat een verhaal.

De Politie is je beste vriend zeggen ze dan. Bullshit dus, aangezien die vriend het hem wel verteld en de politie niet.
“Criminelen hadden de auto gebruikt op 4 december 2016 bij een liquidatiepoging in Rotterdam.”

Laat dat ff bezinken….

En dan gaan wij hier een beetje zitten zeiken over het feit dat een AB lezer niet of niet goed door de politie is geïnformeerd.

Dat de auto van AB lezer is gestolen en dat er niet goed gecommuniceerd is door de politie is lullig en verdient misschien geen schoonheidsprijs van de politie (ik hou een slag om de arm aangezien ik niet de ins en outs weet). Maar om er dan een zeik stuk op de politie aan te wijden terwijl je weet dat de auto in een liquidatiepoging te gebruiken vind ik dan weer discutabel van AB…
@rick-dos: te gebruiken = is gebruikt
@rick-dos: Toch nog iemand die zijn gezond verstand gebruikt. Ook al is het pijnlijk om er op deze manier achter te komen.
@rick-dos: Ben ik wel met je eens. Maar een telefoontje naar de eigenaar lijkt me niet al te veel werk. Kun je een newbie fresh uit de academie prima laten afhandelen. Een setje foto’s met een bevestiging van de sterke arm der wet dat het zijn auto betreft en dan kan dat worden doorgespeeld naar de verzekering. Hij hoeft de auto toch niet terug te hebben.
@Rick-dos: ja dus, zal wel gevalletje onderwereld zijn geweest zal ik geen traan om laten. Is erger van de auto en communicatie inderdaad…
@rick-dos: Hoezo?
DIt is toch gewoon een misser van de politie?
Natuurlijk heeft het de hoogste prioriteit om de crimineel op te pakken. Als we de politie moeten geloven is het belangrijk om goed naar de details te kijken; zeker in dit soort tijden zijn foutjes snel te maken nu iedereen een camera heeft en constant een ‘gps tracker’ in zn broekzak heeft.
Dan is het toch juist dom van de politie om dit detail over het hoofd te zien? Dit item is niet in 1 dag gemaakt voor opsporing verzocht, en ook niet gisteren. Genoeg tijd om de oude eigenaar in te lichten. Kost weinig tijd en het kan alleen maar voor je werken. Nu echter, is er weer een voorbeeld van waar de politie niet handig bezig is. En de politie kan elke vorm van positieve publiciteit gebruiken.
@rick-dos: vind t wel een kapitale blunder van de police. We hebben t niet over iemand z’n gestolen Gazelle uit het jaar kroepoek, maar wel iets wat iemand z’n leven helemaal op z’n kop kan zetten
@krauwbak: nja, als je leven helemaal overkop is als je auto wordt gestolen, dan heb je dringend wat perspectief nodig, er is veel erger wat kan gebeuren in een mensenleven. En een goede diefstalverzekering uiteraard, als je er zoveel waarde aan hecht.
@Onehp: als iets groots en waardevols (een auto is vaak het op één na duurste bezit) gejat wordt heeft dat hoe dan ook impact op je veiligheidgevoel. Dat is nou eenmaal de realiteit.
@lekbak: Nee… in afrika hebben ze geen 335i’s, dus jij mag gewoon niet janken.. nooit, nergens om.. :)
@rick-dos: Laten we dan maar het positieve eruit halen, het betrof een liquidatiepoging. Zo wat ik uit het verhaal opmaak is het dus geen gelukte liquidatie en is er behalve de BMW niemand aan zijn eind gekomen.
@Edge: er is helaas ook een grijze clio aan een vroegtijdig eind gekomen
@Rick-dos: vergeet die liquidatiepoging in deze maar. Het zijn twee totaal verschillende dingen. De auto is gevonden en de eigenaar wist dat niet. De auto komt zelfs op tv zonder dat de eigenaar enig idee heeft dat de auto terecht is.

Die kwestie staat volledig los van wat er verder met die auto uitgespookt is. In dit geval is zeiken op de politie dan ook volledig terecht.

Zo, dan kunnen we nu weer verder met het respect hebben van de politie omdat ze proberen die liquidatiepoging op te lossen…
@lekbak: Klopt. De één heet hoofdzaak en de ander bijzaak. Hoofdzaak zijnde dat mijn auto gestolen is en bijzaak zijnde dat je auto is teruggevonden maar dat je niet geïnformeerd bent. Ik persoonlijk zou meer geshockeerd zijn van het feit dat mijn auto gebruikt is voor een liquidatiepoging dan dat de politie mij niet geïnformeerd heeft over het feit dat het weer gevonden is. Boo fucking hoo…

Daarnaast is het de vraag of de politie de eigenaar moet informeren want zoals hier beneden terecht is opgemerkt als de verzekering heeft uitbetaald zijn zij formeel de eigenaar als de auto terug is gevonden. Zou wel lekker zijn als je je geld hebt gehad en je ook nog he auto terug zou krijgen.
Los van enig stijlloos commentaar (want, ja, zeer slordig, maar ’t zijn soms ook net mensen daar bij de Politie)..

Kan dan wel weer lachen om onderstaande stukje, wat destijds onder het artikel staat:

“Foto’s van de dikke BMW check je hierboven. Mocht je ‘m ergens gezien hebben neem dan even contact op met de Hermandat en/of stuur een mailtje naar [email protected] zodat we die informatie kunnen doorspelen aan de eigenaar.”

Met de Hermandat contact opnemen: Don’t call us, we’ll call you, maar dan andersom.
Schandalig dat de arm der wet de eigenaar niet inlicht. En wellicht zullen ze als drogreden hun eeuwige standaardzinnetje gebruiken “om de voortgang van het onderzoek niet te schaden bla bla bla”. Echt schande.
Ach als de verzekering maar uitbetaald, stukken belangrijker.
Een uitgebrande auto kun je toch niets meer mee, wel zuur.
Maar ach elk nadeel heb zijn voordeel, opzoek naar wat nieuws!!
Kan dat niet gewoon zijn ten behoeven van het onderzoek? Ik kan mij voorstellen dat het voor de politie lastig kan zijn als mensen van buitenaf zich er tegenaan gaan zitten bemoeien omdat hun gestolen auto er bij betrokken is. Het is ook niet zo dat de eigenaar zijn auto weer terug kan krijgen want echt rijden zal die BMW niet meer.
Dat de auto op opsporing verzocht dan wel langs komt is natuurlijk zuur.
@robert110: Exact dat. Daarbij, ik neem aan dat hij geen eigenaar meer is van de auto? Want waarschijnlijk is het met zijn verzekering opgelost.
@erce: helemaal correct. Eindelijk nog iemand hier die het snapt. Eigenaar is geen officieel eigenaar meer, dat is de verzekering geworden.
@erce: Precies, de eigenaar is helemaal geen eigenaar meer.
@cazzo046: Ghost is me te snel af…
Ik vraag mij wel af hoe het kan dat de politie zoiets vergeet door te geven. Er moet toch vast wel een medewerker zijn die dat ding ziet staan en denkt “hé, staat die er nou nog steeds”? Maar goed, het kan natuurlijk ook dat het ergens in de bureaucratie is ondergesneeuwd. Erg vervelend als dat gebeurt en je vervolgens via Opsporing Verzocht er achter moet komend hoe je auto aan zijn einde is gekomen.
Als de verzekering heeft uitgekeerd dan is de auto officieel eigendom van de verzekeraar. De politie zal dan contact met hen opnemen ipv met de oorspronkelijke eigenaar.

Helaas twee keer meegemaakt dat mijn auto gestolen is. Eentje vond ik later terug op autoscout. De auto was teruggevonden en door de verzekeraar geveild. Aangezien ik de eigenaar niet meer was heb ik toen ook niks gehoord.
@freeze: inderdaad. Als er iemand schuld treft, dan is het de verzekeraar. Maar die doen waarschijnlijk bewust geen moeite als er toch niks constructiefs uit voort kan vloeien, zoals hier.
@onehp: Verzekeraar is zelf eigenaar van de wagen, moeten ze zichzelf dan informeren met iets wat ze al weten ? ;)
@bofkont: als staat er ;)
Moesten ze onvrijwillig eigenaar worden van een auto in ongeschonden staat, dan kunnen ze hem eventueel nog terug aanbieden aan de originele eigenaar. Maar echt sprake van schuld is er inderdaad niet, er vanuit gaande dat de wagen verzekerd was…
@freeze: kijk, jij snapt het tenminste. Dat Autoblog dit zelf niet door heeft vind ik eigenlijk een beetje jammer. Nu komt dit artikel over als stemmingmakerij en gezien het aantal reacties omtrent het falen van de politie.
Vind de kleur wel gaaf geworden, net nardo-grey
@freshlife: Deze kleur is wel vrij goedkoop te realiseren, goedkoper dan een warp of spuitbeurt :)
Zoals eerder gezegd: als de auto verzekerd was voor diefstal en er is uitgekeerd door die verzekering voor de diefstal, dan heeft de eigenaar afstand gedaan en is de auto van de verzekering. Logisch in zo’n geval dat je niks hoort van de politie. Vind het een onnodig negatief artikel richting de politie.
Innige deelneming :-(
Heel slecht dat dit werd vergeten. Het kan zelfs nog erger. http://www.nu.nl/binnenland/4567287/houdt-man-nadat-dna-match-negen-jaar-blijft-liggen.amp
Het wekelijke portie gezeur op de politie. Iedereen maakt fouten, helaas. Zitten ons hier druk te maken om een stukje twijfelachtige communicatie terwijl iemand een liquidatiepoging heeft gedaan….
@87sandyd:

Idd .. kan je net zo makkelijk met je eigen auto doen .. blijkt nu ..
Misschien een klein stukje nuance op de woensdagmiddag;

De politie hoeft de oorspronkelijke eigenaar in feite niet op de hoogte te stellen. Zodra de verzekering uitkeert is niet hij maar de verzekeraar eigenaar geworden van de auto/het wrak. En ik mag ervan uitgaan dat de oorspronkelijke eigenaar een diefstalverzekering had.

Zodra de verzekering op de hoogte is gesteld is voor de politie de kous af, de verzekeraar zou extra dienstverlening kunnen bieden door de oorspronkelijke eigenaar op de hoogte te stellen; “Uw auto is gevonden, maar u heeft onze pegels al gekregen dus u bent ‘schadeloos’ gesteld. Maar we wilden het maar even melden.”
Dat ze daar nu ook al BMW’s voor gebruiken, dacht dat het per definitie een Audi Quattro hoorde te zijn :-)
@f31bmw320d: daarom is het bij een poging gebleven
Willen jullie dat ze ook de dealer bellen? Of als het een occassie is, de persoon die hem vóór deze onfortuinlijke meneer in bezit had? ;)

Zonder gekkigheid, het had meer dan netjes geweest als ze hem even hadden gebeld/gemaild (enkel vanwege de betrokkenheid) maar hij was inmiddels al lang geen eigenaar meer. Ik gok dat ze de betreffende maatschappij, die inmiddels eigenaar was, wel op de hoogte hebben gesteld.
Als ge Ze nodig het ziede Ze nie. En als ge nie nodig het komen Ze honderduuzend x per dag door de straat gereden.
Erg zonde natuurlijk. Misschien had de huidige eigenaar, de verzekeringsmaatschapij, even kunnen bellen maar meer dan ook niet. Leef mee met de originele eigenaar.
Waarom gaat iedereen er vanuit dat de auto tegen diefstal verzekerd is, en dat de vorige eigenaar z’n geld van de verzekering wel al hebben gehad en daarmee afstand en geen eigenaar meer is?
Ik heb (en meerdere met mij) mijn auto’s enkel in de verplichte WA dekking. Je verzekerd toch alleen risico’s die je zelf niet kunt dragen? De rubbertegel-maatschappij verzekerd zelfs zijn mobieltje. Maar serieus. Het is geen verplichting alles maar te verzekeren.
@stamp: omdat dat de meest logische conclusie is gezien het feit dat de “eigenaar” niet is geïnformeerd. Ik kreeg keurig een belletje dat mijn auto was gevonden na een joyride (gebruikt als gratis taxi na het stappen). De eigenaar informeren lijkt me een standaard onderdeel bij de politie. Meest waarschijnlijk is dit ook gebeurd en kwamen ze toen uit bij de verzekeringsmaatschappij. Iets meer journalistiek en wederhoor van autoblog was hier zeker op zijn plaats geweest ipv het direct (en wellicht onterecht) afzeiken van de politie.

Het lijkt erop dat de artikelen steeds sneller af moeten. Gisteren was er ook al zo’n clickbaitdiscussie.
Tja, verzekering heeft uitgekeerd, auto is uitgebrand, veel mensen zal het wat aan hun anus oxideren wat er dan met de auto gebeurd is… Dat wij als liefhebbers hier anders over denken is uiteraard een ander verhaal.
Heeren,

om even duidelijkheid te verschaffen aan jullie omtrent mijn gestolen en uitgebrande 335i Touring het volgende.

Als eerst is het heel triest om mijn auto zo te zien. Net als jullie ben ik een liefhebber van BMW. Niet voor niets zaten er de 19 inch Alpina’s eronder, sportuitlaatsysteem en gekieteld tot 401 pk.

Ik heb lang met de verzekering in de clinch gelegen omdat het klasse III alarm niet herkeurd is op moment van diefstal. Dat had een half jaar daarvoor moeten gebeuren dat het extra zuur maakt. Ik was daar niet van op de hoogte. Na lang touwtrekken met de verzekering zijn we vorige (!) week overeen gekomen dat ik 50% van de dagwaarde vergoed krijg. Hiervoor heb ik wel afstand moeten doen van de auto.
De papieren zijn opgestuurd naar de verzekering maar ik heb nog geen scahdebedrag ontvangen. Vandaag is er een e-mail naar de verzekering gegaan om te kijken hoe er nu met deze bizarre situatie wordt omgegaan.

Ook heb ik inmiddels excuses van de politie uit 010 ontvangen. Waarom het zolang geduurd heeft weet ik ook nog steeds niet.

Volgende week vrijdag ga ik waarschijnlijk naar Rotterdam om even bij de auto te kijken en een minuut stilte te houden 😉

In ieder geval dank voor jullie support!

Groeten,

Daan

ps. nu weer even sparen, hopelijk komt er snel een echte Alpina (D4 Biturbo Touring….)
@eigenaarbmw335itouring:

Geweldig ..
een poging tot moord geweest met jouw voertuig .. en ze komen niet bij je langs om effe wat vragen te stellen ??
Whahaha .. die kneuzen gaan hier dus niemand voor oppakken .. en dat weten ze al bij voorbaat .. 1 grote faalbende ..
Ik heb niets op de politie tegen, in tegenstelling zelfs… Maar hierin blunderen ze echt enorm. Dit kan ik zelfs uit ervaring mededelen…. Dat zo’n eigenaar niets hoort gedurende 4 maanden is ronduit belachelijk!

Zelf heb ik hier helaas ook ervaring mee. In 2013 werd onze 1988 VW Jetta gestolen in Zaandam en diezelfde nacht voor een ramkraak in wormerveer gebruikt. ’s Ochtends bleek de auto weg en na een zoektocht + social media en kranten bleek dus dat hij ’s nachts uitgebrand was voor de ABN Amro in Wormerveer. Daarop contact opgenomen met de politie (Na al aangifte te hebben gedaan!) eindelijk te horen gekregen waar het wrak stond. Ondertussen was het al 17.00u terwijl de kraak om 06.00u gepleegd werd. (Waarom dan niet de eigenaar van de gebruikte auto van bed bellen?!)
@archiebald: dit bericht mag wat mij betreft wel als eerste worden gezet.

Wat een vervelende en kostbare nasleep is dit geworden. Ik hoop dat je het achter je kunt laten en dat je droom van een mooie alpina mag uitkomen. Sterkte!
@bakboord1: hangt onder de verkeerde. Maar de reactie spreekt voor zich en is bedoeld voor de 335i.
Het zijn maar ambtenaartjes ..

Niemand die wat weet ..
Niemand is verantwoordelijk ..
Niemand die wat doet ..
Niemand die wat kan ..
Volstrekt misbare figuren dus ..

Oplossingspercentages spreken boekdelen ..
Heb ook meegemaakt dat mijn auto gestolen was, maand lang in paniek totdat ik even de politie opbelde of zijn wat meer wisten en wat de stand van zaken was. O meneer ik kan u niet veel informatie geven, maar de auto is gevonden en is gebruikt als lokaas, we zullen u later meer informeren..Uhm oké goed om te horen.. Gelukkig was er niets mis met de auto en hij was ook niet verzekerd dus ik had heel veel geluk denk ik.. Maar ja het was wel een 318d, misschien vonden ze het daarom niets.
@tofas:

Zonder belletje had je em gewoon kwijt geweest ..
Echt .. die Josties raken alles kwijt ..
@lincoln: zonder belletje ging ik er wel vanuit dat ie onder tussen ergens in de Oostbloklanden terecht was gekomen.. maar jan eind goed al goed hè.
Stelerts zijn klootzakken
‘… welke originele platen bij de auto hoordeN’!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).