BMW 335i Touring met M-schwung en 400 pk

Auteur: , 14 Reacties

Deze 'oude' Bimmer was volgens MB Individual Cars hard toe aan een flinke motoroperatie. En als je dan toch bezig bent, waarom dan de buitenkant niet aanpakken? Standaard Audi RS4 Avant eat your heart out?

De stock zescilinder van deze E91 Touring is voorzien van een andere luchtfilter plus een uitlaatsysteem dat vanaf halverwege volledig nieuw is. Nieuwe dempers en zwarte eindstukken met een diameter van 90 mm incluis. Het noeste gesleutel heeft resultaat: 400 pk. Als we even snel rekenen betekent dat bijna 100 pk winst.

De Duitse tuner wilde van deze oorspronkelijk Sapphire zwarte vijfdeurs station bepaald geen sleeper maken en verbouwde een M-front van een 1-serie en monteerde een M-achterbumper met diffuser en M-sideskirts. Een LCI motorkap, Blackline achterlichten en M3 zijspiegels.

De hele janboel werd door 2M Design matblauw gewrapt en de ruiten werden een tintje donkerder gemaakt. Om het af te maken werd de Dreier op 20 inch Diewe Wheels gezet, nadat er een setje AP coilovers gemonteerd was. Het resultaat mag er zijn, een brute Touring met een knipoog naar de M-looks waar we al zo lang op hopen. Alleen mogen al die stickers er wel af.

Of deze jongen daadwerkelijk een RS4 Avant inpakt weten we niet. Maar cijfers liegen niet. Het VAG-voertuig heeft nog altijd 50 pk meer in petto.14 reacties

Gaaf project, wel jammer van de 1M-voorbumper. Dan had ik liever een M3-bumper of gewoon de standaard voorbumper van het M-pakket.
Zoveel mooier dan de nieuwe. Eeuwig zonde dat hiervan nooit een officiële M3 is geweest.
Mooi!! Gelukkig zijn ze bij 2 uitlate gebleven ziet er strak uit.
Heerlijk!
100pk, leuke winst voor een pipercross filter en een catback.
Daar zal vast een lekker geluid uit komen!
Wow wat een beest!
Mooie kleur!!
Mooie kleur, mooi gedaan en voor degene hierboven, zijn weinig 335’s uit 06 die niet al een nieuw setje turbo’s hebben gehad. Dingen gaan max 150k km mee….
Kwa vermogen valt het wel mee… maar wel het leuke van de n54 335’s, je haalt met software deze extra power bump.
Inmiddels zijn er kits te koop die hem “zonder” problemen richting de 650pk brengen. Echt super blok van BMW, leuk om aan te werken…
Blijft een oud model. Nee beetje sjonnie achtig…
Het mooie van de RS4 is dat het nog een beetje subtiel en undercovers is. Dat is bij de BMW zeker niet het geval.
Schitterend. Wel graag in een normale kleur (lees niet mat), geen stickers en geen roofrails. Of van die mooie chromen randen, maar geen rails in ieder geval. Zet maar op de oprit. *Even helmpje voor de labrador kopen gaat*

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).