Opsporing verzocht: waar is deze 335i van een AB-lezer

Auteur: , 54 Reacties

Dik vierhonderd pk heeft de gekietelde E91 335i Touring van een onfortuinlijke AB-lezer, plus een paar blèrpijpen. Maar nu is de auto gestolen. Heb jij 'm ergens gezien of gehoord?

Autoblog vraagt uw aandacht voor het volgende: in de nacht van 27 op 28 september is op de Ruysdaelkade in Amsterdam ter hoogte van Nummer 237 een zwarte BMW 335i gestolen. De wetmatige eigenaar zit met de handen in het haar en wil de bolide graag terughebben, maar van de daders ontbreekt ieder spoor. Daarom wordt er een beroep gedaan op de scherpe ogen van ons autoliefhebbers die deze auto wellicht ergens opgemerkt hebben.

Het betreft een zwarte BMW 335i Touring met de interne bouwcode E91 en het kenteken 78-XJD-6. De BMW is zwart, handig voor boefjes maar minder handig om direct opgemerkt te worden. Desalniettemin zou je ‘m kunnen herkennen aan de Alpina wielen (jawel, 20 spaken!), de zwarte nieren waarvan er één getooid is met BMW’s M-kleuren en de aftermarket uitlaat.

De eigenaar is begrijpelijkerwijs toch een beetje bang dat deze Bimmer, ondanks het feit dat het geen Audi is, op weg is richting een ramkraak. De beste man is een tandarts die daardoor ‘as we speak’ lichtjes afgeleid door zijn verlies een dikke spuit in iemands gehemelte prikt. De auto vóór de criminele activiteiten terugvinden is dus niet alleen van belang voor deze man maar ook pure noodzaak voor het algemeen belang.

Foto’s van de dikke BMW check je hierboven. Mocht je ‘m ergens gezien hebben neem dan even contact op met de Hermandat en/of stuur een mailtje naar [email protected] zodat we die informatie kunnen doorspelen aan de eigenaar.54 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
tandartsen horen ook in volvo’s!

OT: zonde dit, hoop oprecht dat je hem zonder kleerscheuren terugvindt.
zou m’n ogen openhouden. al lijkt t noorden me niet de geplande richting.
@shogun: is het echt zo makkelijk om tegenwoordig alle golfjes audi’s en bwm’s te stelen?
@vagtroep: als je de documantaire van de grote jongens in de cite’s hebt gezien zul je begrijpen waarom auto’s zo makkelijk gestolen worden!
@shogun: Er zijn ook tandartsen, die van een heerlijke zespitter willen genieten.
Dat is echt jammer voor je. Ik zal voor je kijken, maar ik denk dat ik de bmw hier in drenthe niet ga zien
@realracing3: of juist wel. De gestolen BMW 123d van een maat van me, is ergens in het oosten van Nederland, samen met nog een paar BMW’s en Mini’s, (heel) gevonden.
@e550: en auto was gestolen in regio Utrecht.
Achterwielaandrijving met zulke vermogen vergt rijderscapaciteiten waarover de boevengilde niet beschikt. Hopelijk kan de eigenaar hem terugvinden.
@misterdrogba: waarschijnlijk dacht de boef toch dat het een M serie was
@robinvanbeek: ga er maar vanuit dat dit soort figuren die zulke auto’s jatten precies weten waar ze me bezig zijn en wat ze weghalen!
Verdorie, ik ga zeker opletten bij het naar huis rijden, wat moet dat enorm irritant zijn zo’n verlies. Sommige mensen snappen het niet: Blijf van andermans spullen af!!!!!
Dit zijn de mindere berichten op AB, al dat mooie spul dat wordt gejat..
Hopen op ’t beste!
Over paar dagen in het nieuws uitgebrand na een liquidatie.
De bmw is ergens
@western: Goed verhaal, lekker kort ook.
@western: misschien wel in Wroclaw. Of in Rotterdam, of in Boekarest of misschien staat deze op de boot naar Terschelling. Dat zijn zo de plekken waar ik het gevoel heb dat gestolen goederen vaak naar toe verdwijnen.
@mashell: dat betwijfel ik, zeker gezien de waarde van deze (8 jaar) oude BMW, veels te veel risico om zover de auto te rijden of te transporteren t.o.v. de waarde. En als je ziet wat er in Wroclaw en in Boekarest rond rijdt aan echt nieuw dik spul…..
Eerlijk gezegd denk ik ook aan een raamkraak auto……voor de onderdelen lijkt mij deze ook niet gejat.
BMW’s (E90) worden toch best vaak gebruikt in NL voor misdaad…..helaas worden ze altijd afgebrand teruggevonden….
@slickrick: even serieus. Dit is een mooi exemplaar van een gewilde en helaas ook gemakkelijk te stelen auto. Ik denk dus wel dat deze heel blijft en elders in Oost Europa de nieuwe trots van een jonge gast wordt (die serieus denkt een gebruikte import auto uit Nederland te kopen).
@mashell: Serieus Terschelling? Jij denkt dat gestolen auto’s naar Terschelling gaan?
@Donstil: iedereen weet toch dat ameland de bakermat is van de georganiseerde misdaad.
@Donstil: ook wel het sodom en gomorra van het noorden genoemd..
@Donstil: om het niet al teveel een lijstje van vooroordelen te maken moest er een grapje in. Maar dat is dus helaas niet begrepen en had ik beter serieus kunnen zijn en in plaats van Terschelling Ameland moeten noemen. Mijn excuus.
Oei jammer dit, hopelijk komt dit monster snel terug maar ben er bang voor…. En als ie al wordt teruggevonden is het uitgebrand danwel gestript danwel in meerdere stukken langs een rijksweg.
Blèrpijpen? Misschien heeft de dader tinnitus en was ie het gewoon zat.
Valt me op dat er de laatste tijd wel heel veel meldingen over autodiefstal hier op ab verschijnen

Ot echt balen voor de eigenaar ik hoop datbie zonder kleerscheuren terechtkomt bij de rechtmatige eigenaar
@flevocarspotter: AB wordt gesponsord door de verzekeringsmaatschappijen?
Zijn wel veel diefstallen in Amsterdam
@janmetdelangeachternaam: woont ook bijna 1/16e van NL
Ik zag hem net rijden op de grens van Roemenië
Waarschijnlijk gestript ergens. Is een prachtbak .
Had mijn 335i station net verkocht en drie maanden later zei de nieuwe eigenaar dat zijn auto gestolen was, heel triest maar denk dat deze al ergens rondrijdt in het Oostblok…waarschijnlijk al voordat hij in de ochtend doorhad dat de auto er niet meer stond!
Erg zonde. Ik vrees voor het ergste..
Dood zonde
Als dit het lot is van alle AB-lezers met een beetje fatsoenlijke auto ga ik stoppen met bezoek aan AB ! :D
Jammer dat je zoveel geld uitgeeft om je BMW zo mooi te maken en er dan geen goed alarm op laat zetten..
@braapert: lekkere hollandse kudt opmerking tinus

Alarmklasse 5 hebben ze ook zat truukjes voor
@lekkaah: een klasse 3 met een extra autorisatie daar hebben ze maar heel weinig trucjes voor hoor
@braapert: Tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend.
@ikbenmnzus: zeker niet ongefundeerd, kijk maar eens naar de cijfers, een af-fabriek alarm is niets voor deze jongens.. zie ook gewoon ontzettend veel diefstallen hier voorbij komen (helaas)
@braapert: Ja, want een alarm had echt voorkomen dat de auto werd ontvreemd. #sarcasmemodusuit
@braapert: Als ze iets willen, gaat het gewoon mee..
@braapert: als er ergens een auto alarm afgaat dan kijkt er echt niemand naar om
Zit veel onderweg maar vrees het ergste, dit jaar ook de 330D van een kennis van me gestolen, aan de buitenzijde kwam die overeen met deze alleen andere velgen. Helaas nooit meer wat van gezien of gehoord.
Heel vervelend. Wel echt een dik ding!
Ik word zo moe van die gasten die niet van andermans spullen kunnen afblijven. Iemand werkt zich uit de naad om een mooie auto te rijden en steekt veel tijd en geld in zijn hobby.
Vervolgens jat iemand dan zo een auto voor je deur weg…het is niet alleen de auto die weg is maar ook je hobby en de mooie herinneringen die je aan je auto hebt!

Sterkte voor de eigenaar en hopen dat de auto snel terug is zonder schade bij de eigenaar.
@hdozguzel: twee kronen, kleine brug en een dubbele wortelkanaalbehandeling en er staat weer een nieuwe 440i op de stoep ;-)
@hdozguzel: Ho ho.. Dacht je dat die apparatuur van die dieven voor niks is? Daar moeten ze ook gewoon strafbare feiten plegen om het te kunnen betalen. En wat dacht je van die absurde tijden dat ze te werk gaan.. Midden in de nacht.
Die jongens hebben het ook niet makkelijk
Ho ho.. Dacht je dat die apparatuur van die dieven voor niks is? Daar moeten ze ook gewoon strafbare feiten plegen om het te kunnen betalen. En wat dacht je van die absurde tijden dat ze te werk gaan.. Midden in de nacht.
Die jongens hebben het ook niet makkelijk.
Of heeft ze vrouw de auto laten meenemen omdat manlief daar bij de vrouwen van plezier was?. Erg balen dat hij weg is natuurlijk, ik denk dat we vandaag of morgen wel lezen dat er een getinte jongeman ermee verongelukt is tijdens zijn vlucht voor de politie na de zoveelste mislukt plofkraak. Want 400 pk en achterwiel aandrijving en op de vlucht is vragen om problemen.
En lekker dat ie rijdt!
Helaas weet ik door kennis uit de chiptuning branche hoe makkelijk het is om auto’s van dit bouwjaar te starten en mee te nemen. Dit gebeurt via de obd stekker , en als het keyless go is, dan is het helemaal appeltje eitje.

Tip aan iedereen, maak je obd uitgang onklaar, of tenminste de stroom toevoer. Als je auto uitstaat dan staat er spanning op de OBD port en kan je diverse dingen doen.

Beste is de stroom toevoer met een schakelaar te onderbreken bijvoorbeeld.
Ik als dief zou zo’n BMW met M power kleurtje in de grille laten staan! Dat is echt zo 2011
Is een bearlock versnellingsbakslot nog een optie? Of is daar ook al een omweg voor? Alarmpje is zo omgezeilt.
@contender: als het een handbak betreft wel. Met een moderne automaat heb je niets aan een bearlock. Deze automaatpoken zijn niets meer dan een schakelaar wat in de juiste stand moet staan

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).