Gevaarlijke onbewaakte spoorwegovergang gaat sluiten

Auteur: , 30 Reacties

ProRail gaat over tot actie.

Gevaarlijke onbewaakte spoorwegovergang gaat sluiten

We zitten pas in de vijfde maand van 2017 en toch hebben er al twee zware ongelukken plaatsgevonden bij de onbewaakte spoorwegovergang in Harlingen. Het tweede ongeluk van dit jaar had zelfs een dodelijk afloop.

Vandaag ging ProRail om de tafel en er is een akkoord getekend. De gevaarlijke overgang zal worden gesloten en er komt een nieuwe brug. ProRail zal de kosten op zich nemen. De enkel sporige baan loopt van Harlingen naar Leeuwarden en Arriva is de vervoerder op deze regionale lijn. De weg is handen van een particulier en leidt tot het erf van een boerderij.

In Nederland zijn tientallen onbewaakte overgangen. Verkeersdeelnemers die zo’n overgang naderen moeten zelf goed opletten. Een waarschuwing van een naderende trein komt er niet. Prorail-baas Pier Eringa zei vandaag het aantal (onveilige) overwegen verder terug te willen dringen.30 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dodelijke ongelukken zijn natuurlijk altijd zwaar klote.
Maar je moet toch ook gewoon opletten. Het is ook niet zo dat zo’n geel gevaarte opeens in je dode hoek opduikt…
@cloverleaf: inderdaad, een trein kan hooguit van twee plekken vandaan komen.
@flutterby: en dan heb je nog een rood lampie en een bel… en je moet al afremmen aangezien het toch een lelijke hobbel is…
@cloverleaf: Geen lampje. Geen bel. Best lastig; Opletten. Kijk je wel uit als je een onbewaakte overgang tegen komt?
@postzegel: @mopar: Excuus. Zijn hier al een paar jaar weg. Ik bedoel van die kruizen. Maar dan nog. Je ziet dat er een spoor is… Dan kijk je toch links en rechts
@cloverleaf: lampje en bel? Weet je wel wat een onbewaakte spoorwegovergang is? Die heeft dus helemaal niets behalve een bordje dat aangeeft hoeveel sporen er zijn.

@cloverleaf: ben al lang geen onbewaakte overweg tegen gekomen. Vroeger kwamen ze meer voor. Ellende dingen. Was regelmatig raak. Geen wonder dat er nu dus minder zijn. Maar dat maakt de paar overgebleven overwegen extra gevaarlijk. We zijnhet niet gewend.
@pomoek:

Kom die dingen ook noot tegen ..
Zullen toch wel rode lampen branden zeker ??
@lincoln: Nee staat alleen een hekje en een enkel of dubbel kruis bij. Geen lampen en geen geluid.
@zwepp:

Dank u ..
@pomoek: je kunt overal rubberen tegels leggen maar we zullen altijd wel een mogelijkheid vinden om een darwin award te verdienen
@cloverleaf: als je die andreaskruizen mist en dan ook nog dat grote gele ding wat met 110 of 150 aankomt is het haast natuurlijke selectie.
Is het een idee om de overweg permanent te sluiten en alleen handmatig te openen of met een sleutel of zoiets? Scheelt een hoop geld.
Het is geel ..
En als het in je oog terecht komt ga je dood ..

(Een trein) ..
@lincoln: Vader en peuter van 3 dood. En jij vind dit een onderwerp om grappen over te maken. Ik stel voor dat je voor de rest van de dag even je b3k houdt.
@pomoek: Dagelijks 2 dodelijke verkeersongelukken in NL ..

Autoblog afschaffen lijkt me een perfecte oplossing ..
@lincoln: De gelegenheid krijgen je ietwat fatsoenlijk op te stellen en je gewoon als een trol gedragen. man, man ,man….
@pomoek: fatsoen op internet…is dit je eerste dag online? Vrees dat als je dit al erg vind je nog heel wat te wachten staat op andere websites/fora.
@mopar: haha, de revolutie begint hier op Autoblog!
@pomoek: ik heb nog niet zo lang een account op deze site, wanneer die lincoln hier de toon bepaalt, dan ben ik snel weer weg. Wat een asociaal individu zeg. Het gaat op deze site iedere dag over hem, in negatieve zin welteverstaan.
@ger_dekker: vroeger was @lincoln nog wel scherp en leuk. Maar dat lukt inderdaad al een tijdje niet meer echt. Nu zijn het dit soort flauwe opmerkingen waar mensen zich dan aan gaan irriteren.
@lincoln: de eerste stap van afschaffing is al genomen. Volvo stopt met de productie van dieselmotoren
@toyotaprius: Gestopt met de ontwikkeling van nieuwe dieselmotoren. Dat is niet ’t zelfde. Klein nuance verschil. Voorlopig verkopen ze nog jaren de huidige diesels. En misschien kopen ze daarna weer gewoon bij Volkswagen in, zoals ze dat bij de 740 ook deden.

Het ‘loont’ niet om nog te investeren in nieuwere diesels, omdat milieu? Of zogenaamd milieu. Maar uiteindelijk is ’t gewoon een centen kwestie. Inkopen bij een ander wordt goedkoper ingeschat.
@pomoek: soms is humor de oplossing voor serieuze onderwerpen
@miata93: Denk dat je nu mijn fanclub een beetje veel overschat ..
@lincoln: Hilarisch, love your work!
@lincoln: echt waar?! Ik schaam me dat ik die Jensen grap nog ken….
Waarom een brug? Is een simpele slagboom niet veel makkelijker?
@sjoerd95:

Yep .. en veeeeeel goedkoper ..
Dus minder strijkstokken ..
Noem mij maar een mietje, maar ik kijk nog naar beide kanten op een bewaakte overgang…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).