Goed idee? Mazda3 Coupe

Auteur: , 59 Reacties

Heel leuk natuurlijk die nieuwe Mazda3, maar een iets sportievere lijn kan geen kwaad.

Mazda3 Coupe impressie

En dus slingerde Theophiluschin zijn Photoshop even aan om van de Mazda3 een gelikte coupe te maken. Officieel heeft Mazda geen plannen om naast de hatchback en sedan ook nog met een coupe te komen, maar je weet nooit.

We kunnen ons voorstellen dat als ze in Japan deze beelden zien, ze toch op ideeën worden gebracht. De markt voor kleine coupe’s is zeer klein, maar deze looks gecombineerd met zuinige SkyActive-technologie zou best een winnaar kunnen opleveren.

Mazda3 Coupe impressie

Mazda3 Coupe impressie59 reacties

Ja
Van mij mag ‘ie!
Aan die neus kan ik niet wennen.. Maar voor de rest ziet het er goed uit
Mazda 3 MPS Coupe.. Yessss
ik zeg doen!
Hyundai belde, ze willen hun ontwerp terug.
@gregorius: @toroloco Als je lang genoeg blijft zoeken, vind je altijd wel wat… heel triest van jullie.
@imba: Dit ontwerp zou trouwens zo in productie kunnen gaan. Prachtig gewoon.
@gregorius:
Wat ze op hun beurt weer van Mazda hebben gejat…………………
@gregorius: Want? Omdat ze het zelf als eerste hebben afgekeken zeker?
met achterwiel aandrijving en voldoende vermogen dan
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Mazda moet sowieso wat meer coupéetjes maken. Het had de vorige Mazda 6 ook wel goed gestaan, vond ik 6 jaar geleden:

http://img238.imageshack.us/img238/1381/mazda6sport200802buiteinj4.jpg
@Jochempie:

Meer coupé’s maken ? Ik zou eerder voor een leuke roadster gaan. Puur omdat Toyota met de celica en Hyundai met de genesis er al één hebben. Maar er is altijd zeker een markt voor een budgetcoupé.
@bempi: Wel eens van de MX5 gehoord?
@mashell:

Ja. Maar vindt jij dat een roadster waardig ? Liever hadden ze dan de tijd en energie gestoken in het verbeteren van de mx5 ipv hiermee op de proppen te komen.
@bempi:
Ik (en met mij 1 miljoen mensen die er eentje nieuw kochten) vind de MX5 zeker roadster waardig. Ik heb geen MX5 voor de duidelijkheid.
Misschien moet jij je eens verdiepen in wat een roadster eigenlijk is, voor je onzin uitkraamt.
@jrk68:

Blijf lekker onder die verrotte steen zitten waar je vandaan bent gekomen samen met die 1 miljoen ( fabeltje ) mensen die er één hebben gekocht. Wat denk je nou zelf. Tuurlijk verkoopt een low budget roadster als warme broodjes over de toonbank. Denk je dat die mensen er blij mee zijn ? Met een mazda mx5 ? Ze hadden geen keus, dat ding rijdt voor geen knetter meer en is al overjarig ( geeneens bejaard meer om dat even te benadrukken ). En dan kom jij mij even vertellen dat ik me moet gaan verdiepen ? Ga jij maar lekker kwijlen op het platteland naar een mx5, want op een boulevard zal je hem nooit meer zien. En voor de duidelijkheid: ik heb met dat ding gereden en heb zelf zo’n top vervangen. Ik weet precies waarover ik praat. Bluffen doe je maar in een casino.
@bempi:
Sjezus, er zijn hier mensen die onzin uitkramen, maar jij staat nu met stip op 1.
Verdiep je eens in de materie voor je aan het braken slaat.
@bempi: “…Denk je dat die mensen er blij mee zijn ? Met een mazda mx5 ? Ze hadden geen keus”

Kijk, dat je de jurk68 nou probeert af te branden, o.k. , maar dat je dat doet ten koste van één van s’werelds meest geliefde roadsters gaat mij(veel) te ver.

Als we jou dus mogen geloven hebben alle kopers van zo’n leuke MX-5 dat onder dwang gedaan? Sure. Met een pistool tegen hun hoofd zekers? Of waren ze alle 900.000 niet bekend met de tweedehands sportauto’s die ze voor hun geld hadden kunnen kopen?

En dan deze: “…ik heb met dat ding gereden en heb zelf zo’n top vervangen. Ik weet precies waarover ik praat.”

Dat weet je dus overduidelijk niet. Ten eerste heb je dus kennelijk niet in genoeg auto’s gereden om de MX-5 op zijn waarde te weten inschatten en/of kun je gewoon niet autorijden en ten tweede wil ik je even op de concluderende zin van een autotest van het gerenomeerde autoblad “EVO” wijzen: ‘There are plenty of hatches that are more powerful and quicker in a straight-line, but none is as entertaining or life affirming as this little rear-drive roadster. Thank you, Mazda.’ . (EVO magazine, Maart 2009)

Dus ff kijken hoor, de mening van een jochie dat een hekel heeft aan japanse auto’s en niet kan rijden of de mening van vlak 900.000 gelukkige eigenaren en de pro’s van EVO…. eeh, moeilijk, moeilijk… XD
@lemans96:

Nee je denkt verkeerd. Ik durf zelfs te zeggen dat +/- 300.000 kopers EVO hebben gelezen en puur voor de prijs en waar heeft gehandeld en over tot koop is gegaan.
Dit loopt uit op een welles nietes verhaal. Ik weet wel waarover ik praat. Het is echt een wonder dat dat ding rijdt en het spreekt boekdelen als je o.a toppen moet vervangen ( welteverstaan zonder enig schuld daaraan ) ! Mijn rijkunsten zijn misschien niet de beste, maar zeker niet de slechtste.
Ja het is een leuke nummer 1 miljoen, maar ik zie nu ook al 1 miljoen 5 series F10 rondrijden. Wat is je punt ?
Is het bijzonder dat er 1 miljoen mx-5en zijn ? Is dat indrukwekkend ? Is dat speciaal ? Is dat de reden waarom men er zo lyrisch over is ? Het trendsetten / ophypen voor de marktafzet ?
Denk je nou echt dat er onafhankelijke autobladen / sites zijn, die niet een zakje toegeknepen krijgen om wat leuks te vertellen ? Wordt wakker en ga een mx-5 rijden en dan weet je het pas echt waarom dat ding voor geen meter meer verkoopt en wordt gereden.
@bempi: Ben erg blij met m’n MX-5 NA! Nog steeds een duveltje uit een doosje op bochtige weggetjes, en hij laat regelmatig wat nekken draaien!
@bempi: Niet alles dat Chris Harris lult is de regel, he.
@bempi: En in welke trollengrot hebben ze jou gevonden?

on topic: ja moeten ze zeker doen. Betaalbare coupe’s zijn er helaas niet veel.
ik vind de nieuwe 3 maar niks, deze is geen uitzondering daarvan.
ziet er helemaal niet sportief uit.
3 deurs Maserati Ghibli?
Nog wat mooie / sportieve kits voor after sales erbij en de vanafprijs op 20k en je hebt een productie van 500.000 stuks in Nederland ( ok ik overdrijf ). Laten we het houden op 100.000. :)
En zeker een leuke tegenhanger van de genesis en celica.
@bempi: Celica? Die is al jaren uit productie en telt dus niet mee. ;-)
Hyundai Coupe met Mazda badge LOL ;p
Best mooi :)
Nice! Ik zeg doen.
Niet lelijk maar wel een beetje… saai. Lijkt iets voor de Amerikaanse markt…
@Esprit_de_Flandre: Saai? Hoe durf je dat woord in de mond te nemen man.
@imba: dude, chill, zo spannend is het ook allemaal weer niet. En om op een eerdere opmerking terug te komen, hij lijkt echt wel op de Hyundai Genisis. Alleen is de Genisis mooier
@civic1990: Er zijn veel coupé’s die op elkaar lijken. Dat is nu eenmaal inherent aan de lijngeving van de carrosserie. Om dit nu te gebruiken om deze kekke fotoshop weg te wuiven, getuigd in mijn ogen nou niet echt van genoeg autokennis van zaken…
@lemans96: nou, ik wuif hem niet eens per se weg. Ik vind hem alleen op de Genisis lijken. En volgens mij is er niet echt “autokennis” nodig om iets van de vormgeving te vinden. Ook ben ik het niet eens met de stelling dat coupés “nou eenmaal op elkaar lijken”. Ik zou zo niet weten op welke hij nog meer lijkt, naast de Genisis…
Zeker wel! Die nieuwe designtaal slaat keer op keer goed aan. Net zo mooi als de nieuwe 3 en 3 sedan.
Ja, laat maar komen. Leuk machientje en doet me wat denken aan het oude Mazda uit zijn glorieperiode.
Mooi, laat inderdaad maar komen. Vind de normale 3 al een mooie auto en deze is nog net wat beter in verhouding. Nu maar hopen dat mensen (ook de normale 3 en de 6 trouwens) in het mooie rood nemen, daar wordt het wagenpark hier in Nederland veel mooier van.
Totaal zinloos. Bij een coupé telt de merkwaarde sterk mee en niemand wil een coupe met een badge die synoniem staat aan grijze kleurloze benepen Vinex-kleinburgerlijkheid. Mazda is gewoon een burgerlijk merk.
@flippert: nee alleen bij mensen in een kleurloze benepen Vinex wijk telt merkwaarde mee. De rest kiest gewoon wat ze kunnen en willen betalen en wat ze leuk vinden.
@flippert:
idd
Ford verkocht nauwelijks een Capri destijds
Opel zat met hopen Manta’s voor de deur.
Volkswagen kon geen Scirocco slijten.
@flippert:
Totaal zinloos…, anders kan men jouw reacties niet omschrijven….
@jrk68: dank je, het is verdomd lastig om volstrekt zinloze reacties te schrijven.. Fijn dus om af en toe te horen dat het lukt..
@flippert: Nee, de gemiddelde hollandse autokopert is gewoon een kleinburgerlijke grijze en saaie muis. Mazda heeft in haar geschiedenis geen gebrek aan fantastische auto’s en autootjes.
Nice. Als ze hem toch besluiten uit te brengen dan graag in mazdaspeed uitgevoering. Waarom omdat ik denk dat ie er dan wel dik uit komt te zien.
Ze maken mooie auto’s de laatste tijd, deze past daar prima tussen!
Voorkant nee; zijkant/daklijn ja; achterkant inderdaad door de lichten wat Genesis maar een dikke ja.
Heeft Mazda al turbomotoren, van Ford of van zichzelf? Gooi er een leuke 1.6T met 150/180pk in en je hebt best een leuke bak. Wat sportiever onderstel, 17 inch en gaan.
@phaeton:
Mazda doet niet aan turbo´s, Mazda doet aan SkyActiv ;)
@phaeton: een lekkere 2.2 SkyActiv met 170 á 180 pk lijkt me veel lekkerder dan een 1.6 turbo. En dat komt van een absolute turbo liefhebber.
Ziet er niet verkeerd uit!
Ja, mooi! Doen, Mazda, doen!!
Eigenlijk is dit gewoon zoals de sedan hoorde te zijn.. Die heeft 2 deuren te veel.
Dat heeft deze meneer in deze photoshop even rechtgetrokken.
Zo’n soort ontwerp op het onderstel van de mx5 zou wel een mooie gt86 concurent zijn denk ik.
als ze nu nog een gek wankelmotertje erin lepelen, wat meer agressie aan geven, achterwiel aangedreven en een zacht prijsje en we hebben een rivaaltje voor de brz/gt86/frs
Doet mij een beetje denken.aan de 323F van jaren ’90
Erg geslaagde wenstekening, de auto had zo maar bij de dealer kunnen staan.
Mooi evenwichtig voor een kleine coupe. Ingetogen, maar niet onopvallend.
Kom op Mazda, maak de wereld een beetje spannender en maak dat ding!
Hèèè jammer! Ik dacht hier een foto te zien die bij Mazda zelf vandaan kwam! Blijkt ’t een fotoshopje…
Echt zonde. Dit ziet ‘r héél sappig uit hoor.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).