Hamilton: titel in 2016 betekent meer dan eerdere titels

Auteur: , 34 Reacties

Maar waarom is dat volgens Lil' Lewis zo?

Lulu

De verstokte F1-fan zal natuurlijk meteen denken aan het feit dat Lewis grote voorbeeld drie titels wist te winnen voordat zijn Williams zich in de muur boorde in de Tamburello bocht. Vooral in de eerste jaren van zijn carrière maakte Lewis er geen geheim van dat hij ontzettend graag deze prestatie van Ayrton Senna wilde evenaren. Soms werd de vergelijking die hijzelf vaak opwierp tussen hemzelf en zijn held zelfs een beetje ongemakkelijk. Het leek wel alsof Lewis het liefste zijn held zou willen zijn in plaats van hem te evenaren.

Dat laatste lijkt hij nu een beetje losgelaten te hebben. Na zijn vertrek bij McLaren doet Lewis vooral waar hij zin in heeft. Hangen met Jay-Z en Justin Bieber bijvoorbeeld, of een blokje om gaan in zijn paarse Pagani of donkerrode LaFerrari. Netflix kijken met Nicole Scherzinger zit er niet meer in voor de baas van Roscoe, maar ach…win some, lose some.

De afgelopen jaren wint Lewis overigens meer dan dat hij verliest op de baan en dat betekent dat de teller qua titels inmiddels op drie staat. Na zijn titel voor McLaren in 2008 leek de jacht op extra titels even stil te vallen, maar dankzij de oppermachtige Mercedes van de afgelopen jaren en het feit dat Lewis afrekende met zijn teamgenoot Rosberg staat hij nu al gelijk met Senna, Piquet, Lauda, Stewart en Brabham. Alleen Vettel, Prost, Fangio en Michael Schumacher moet hij nog voor zich dulden in dat lijstje. Als hij dit jaar opnieuw de titel behaalt kan hij al op gelijke hoogte komen met de Seb en Alain.

Bovendien kan Hamilton dit weekend opgaan voor zijn 50ste Grand Prix-overwinning. Met 49 overwinningen staat hij nu al op de derde plaats van ‘F1-coureurs met de meeste GP-zeges’ achter Prost met 51 overwinningen en Schumacher met 91 overwinningen. Dit heeft Lewis deels te danken aan het feit dat er nu meer GP’s zijn dan vroeger, maar komt ook doordat hij in de jaren dat het kampioenschap er niet inzat altijd minimaal één en vaak meerdere races wist te winnen.

Om de overwinning dit weekend op zijn naam te schrijven zal hij wel moeten afrekenen met een gridstraf voor het wisselen van zijn motor. Na een aantal pechgevallen begin dit jaar is hij al door het maximaal aantal turbo’s en MGU-H’s heen dat de FIA hem toestaat te gebruiken. Daarom krijgt LH44 een gridstraf als hij nog meer nieuwe onderdelen wil gebruiken. In België gaat hem dat minstens 10 plaatsen straf opleveren en misschien meer als het Mercedes-team besluit dat het strategisch handiger is om gelijk nog een paar strafjes te pakken zodat ze de rest van het jaar vooruit kunnen. Hoewel er op Spa altijd van alles kan gebeuren zou je zeggen dat dit de weg vrij maakt voor teamgenoot Rosberg, de man waarmee Lewis in 2014 nog botste op Spa.

Volgens Lewis is dan ook niet de recordjacht, maar deze bikkelharde strijd met Rosberg een van de belangrijkste redenen dat de titel hem dit jaar zoeter zou smaken dan andere jaren. Na de eerste vier races van het jaar die Rosberg won en waarin Lewis regelmatig te maken kreeg met technische malheur stond de Brit 43 punten achter in het kampioenschap. Dat leek een behoorlijke buffer te zijn, ook gezien het feit dat de gridstraffen toen al boven het hoofd van de Engelsman hingen. maar Lewis boog die nog voor de zomerstop om in een voorsprong van 19 punten.

In een interview met Autosport geeft HAM hetvolgende antwoord op de vraag of het kampioenschap dit jaar voor hem waardevoller zou zijn dan voorgaande jaren dankzij de tegenslag begin dit jaar:

“I think it will. All race wins feel different for a different reason. Sometimes it’s been easier and sometimes it’s been harder, sometimes you’ve felt more stress, sometimes you’ve felt fitter, all these different things. Every championship I’ve won, I seem to enjoy it more and more and more. Winning those championships has always been a different journey. If I get to where I want to be at the end of this journey then it’s going to feel as good if not greater than ever before.”

Gaat het toch weer gewoon gebeuren (prognose), of slaat Rosberg nog keihard terug in de tweede seizoenshelft? Tune zondag in voor deel 1 in deze voortdurende saga.34 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Plusje voor de slotzin!

Ik hoop op een dramatische kwalificatie van Rosberg en natuurlijk een sterke van Red Bull. Ik ben heel erg benieuwd wat Red Bull kan brengen op Spa. Voor de Red Bull auto is het niet de meest gunstige circuit, maar Max Verstappen kent Spa natuurlijk als zijn broekzak. Ik kan echt niet wachten tot dit weekend. Laat het maar mooi weer zijn, vieze Fred zit binnen voor de tv.
@viezefreddyw: ik ga voor het eerst in mijn leven naar een Formule 1 wedstrijd. Ik hoop dus op vuurwerk van Red Bull.
@krizus: Je hoeft in ieder geval geen oordoppen mee te nemen. Veel plezier en laten we inderdaad hopen op vuurwerk!
@viezefreddyw: geen oordoppen? Dan heb je nog nooit een f1 race mee gemaakt in het echt.
@vtechlover: pussy, ik bezoek ieder jaar 2 of 3 GP’s en de oordoppen blijven in het kokertje! Toen ik in de jaren ’70 GP’s bezocht had je ze nodig maar vond ik het zonde om ze in te doen vanwege het machtig geluid van o.a. de Matra’s en Ferrari ’s met hun V12 motoren.Nee, die torretjes van nu stellen qua geluid geen donder voor, opa heeft gesproken.
@toniominestrone: Opa hoort gewoon wat minder. Vroeger te weinig beschermd, nu doof wegens leeftijd. :-).
@vtechlover: Het is zeker niet zo dat je een telefonisch sollicitatiegesprek kan afleggen naast de baan maar sinds de turbo’s trillen de vullingen niet meer uit je kies en kan, ik in ieder geval, zonder oordoppen langs de baan staan.
Senna deed naast de baan zoveel goeds voor zijn land en de wereld. Dat maakt hem een held.
Lewis wordt nu misschien voor de 3e keer wereldkampioen. Met zijn macht en bekendheid had hij zo veel moois kunnen bereiken.
Voor mij het ultieme voorbeeld hoe het niet moet.
@janjansen: Beetje makkelijk. Dit is een compleet andere wereld dan 25 jaar geleden.
@87sandyd: dat is wel een erg makkelijk excuus om het dan maar niet te doen.
@janjansen: de 4e keer!
@janjansen: kom kom, het is niet alsof doordat Lewis Hamilton doet wat hij doet er slachtoffers vallen. Deze jongeman heeft een geweldige loopbaan en is een van de meest talentvolle coureurs die er nu en ooit rondrijden en reden.
@pomoek: iemand in zijn positie moet een rolmodel zijn. Zoveel jonge figuren kijken naar hem op.
@janjansen: Nou en? Ikzelf doe dat niet, maar wat maakt het uit? Hij is niet gewelddadig, zaait geen haat, zet niet aan tot drugsgebruik. Slechte keuzes in kapsels en kleding is toch niet waar de wereld aan ten onder zal gaan?
@pomoek: je vergeet de tatoos
@janjansen: dat met die goede dingen doen voor anderen word nogal gauw overdreven.niet dat ik senna een slechte coureur vond of zo.maar het is zoals zo vaak dat als je dood bent je ineens veel mooier word gemaakt als dat je bent.als je nu precies gaat kijken wat voor goeds hij allemaal heeft gedaan dan is dat eigenlijk niet eens zoveel.hij hield zich voornamelijk bezig met dezelfde dingen als de coureurs nu,dus plezier maken . Daarbij komt dat 90 procent van de mensen die op een gegeven moment meer geld hebben als ze uit kunnen geven ineens religieus worden of ineens iets voor minder goed bedeelden willen doen
@cthijs: Senna was als coureur niet zo goed als Schumi, laten we het daarover eens zijn. Het is wat hij naast de baan deed dat hem zo bijzonder maakte.
@janjansen: dat was bij jos de reden dat iedereen grappen over hem maakte terwijl hij best goed was
@janjansen: trouwens wat deed hij voor bijzonders langs de baan? Want ik heb zitten googlen maar kan eigenlijk niks bijzonders vinden of je moet dar senna childrens institute bedoelen maar dat is door familie na zijn dood opgezet
@janjansen: Red de britten! Verbrand alle trainingspakken en zorg voor koud bier met schuim. Problem solved
@fmgarcia: haha, en weer netjes aan de rechter kant van de weg rijden
Ik snap Lewis wel. Van een kansloze achterstand naar een voorsprong van 19 punten en nu komen de gridstraffen eraan, zal nog spannend worden dus.

Ikzelf hoop dat Lewis wel kampioen wordt. Een kampioenschap voor Max zit er niet in(of Ric), want de Merc is oppermachtig. Blijven de 2 kemphanen Lewis en Nico over. Ik vind A: Nico een mindere coureur dan Lewis, dus Lewis moet winnen. B: Nico is dit seizoen weer een waardeloze vent gebleken, na al zijn acties. Het enige wat deze man nog mist in een 2-vinger-breed snorretje. C: wat je ook van Lewis vind, zijn gedrag of wat dan ook, het lijkt erop dat het zijn focus op f1 niet verminderd zoals velen dachten. Hij krijgt nu eenmaal meer shit over zich heen dan anderen (ja hij maakt het er af en toe ook een beetje naar) maar gaat daar beter mee om dan crybaby Nico
Wat een spelverzieker zeg die grid straffen. ik kan me niet herinneren dat dit vroeger vaker aan de orde was.
Was formule 1 tegenwoordig niet al stompzinnig genoeg, wordt er ook nog een extra random element ingebracht.
Lewis is op dit moment de enige coureur die elk jaar wel een race heeft gewonnen.
@burninrubber: ok. Lewis is ook de enige coureur die nog nooit een slechte auto onder z’n kont heeft gehad.
@str8six: Ja, het wordt hem erg makkelijk gemaakt. Hij hoeft eigenlijk gewoon niets te doen. Sterker nog, hij doet ook niets. Het gaat allemaal vanzelf
@87sandyd: grappig want dat zeg ik helemaal niet. Heb enorm respect voor wat ie doet en hoop dat ie kampioen wordt dit seizoen. Maar het is niet dat hij ooit voor een slecht team heeft gereden ofzo.
@str8six: wat hij juist bijzonder goed gedaan heeft is op het juiste moment van team wisselen.
@87sandyd: dat zeg ik toch niet? Heb enorm veel respect voor die gozer en hoop dan ook dat ie kampioen wordt dit seizoen. Maar hij heeft nog nooit in een slechte auto/bij een slecht team gereden. Toch?
@str8six: Die ongelofelijke minachting voor Hamilton altijd. Begrijp er niets van, lijkt me een hele toffe gozer, hij is een uitstekende coureur veel acties goed in inhalen. Ja hij kleed zich opzichtig en heeft beroemde vriendjes. Maar wat is daar precies op tegen?
@burninrubber: zie mijn opmerking hierboven.
Lil’ Lewis zal dit seizoen ook wel gewoon weer de titel pakken..
Mooie samenvatting van het artikel, dit weekend zien of hij minimaal 10 plekken voorbij komt. Eens zien of Mercedes met meer motorische verbeteringen komt, vast. Dan zijn ze nog sneller dan de rest.
Edit: Thx, is gefixt.
We zullen zien. Om eerlijk te zijn ben ik wel een beetje klaar met hem.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).