SCOOP: interieurs van VW Golf 7-facelift, CC en Teramont

Auteur: , 40 Reacties

Het houdt niet op, niet vanzelf.

VW golf Facelift dash

Dat moeten ongetwijfeld ook de PR-mensen van Volkswagen denken, want nadat we eerder al de buitenkant van de Golf 7-facelift, Teramont en vijfdeurs coupé ‘CC’ (die naam is nog niet officieel) konden laten zien, hebben we nu ook beeld van het binnenste van deze drie nieuwelingen. Dat hebben we wederom aan onze vaste bezoeker Jille te danken, die nog eens dieper in de nieuwe infotainmentsoftware van Volkswagen is gedoken. Et voila, we kunnen je nu ook de interieurs tonen.

VW Golf 7 Facelift

Volkswagen Golf 7

Weet je nog, de Golf R Touch Concept? Die ruige Golf had de ware schoonheid van binnen, het interieur was namelijk omgetoverd tot een waar multimedia-paleis. Een scherm in plaats van tellers en twee joekels van schermen in de middenconsole. Zo groot, dat zelfs de ventilatieroosters er voor moesten wijken. Dat is natuurlijk op zichzelf al een teken dat we deze exacte setup niet hoeven te verwachten in de huidige Golf, maar destijds wilde men bij VW eerder wel loslaten aan ons dat er aan een groter touchscreen gewerkt werd, welke met de facelift beschikbaar zou komen.

VW Golf 7 facelift interior

En kijk eens aan, op bovenstaande foto is dat grote touchscreen goed te zien. In het huidige model kun je kiezen uit het Composition-systeem met 5″ scherm, Discover-systeem met een 6.5″ scherm en de Discover Pro met 8″ scherm. Het nieuwe systeem lijkt vooral in de breedte te groeien en naar een 16:9-verhouding te gaan. De knopjes die bij de huidige systemen aan beide zijden van het scherm zitten komen daardoor grotendeels te vervallen, wat natuurlijk geen heel groot probleem hoeft te zijn als het touchscreen prettig en intuïtief werkt. Overigens krijg je dat scherm natuurlijk niet standaard in elk Golfje, maar zul je er vermoedelijk wat dieper voor in de buidel moeten tasten. Afgaande op onderstaande afbeelding van een GTI-interieur, blijft ook het Discover-systeem vooralsnog leverbaar.

De importeur wilde desgevraagd niet bevestigen noch ontkennen dat deze plaatjes inderdaad beelden zijn van het vernieuwde Golf-interieur. Wél lieten ze ons weten dat de gelifte Golf níet te zien zal zijn op de Autosalon van Parijs dit jaar. Verwacht op dat moment dus nog geen live-beelden van het enorm grote scherm.

Golf 7 gti facelift

Volkswagen CC (en Passat)

VW CC interoir

Wie wel eens in een Passat van de huidige generatie heeft gezeten, zal bij bovenstaande afbeelding een deja-vu krijgen. Inderdaad, Volkswagen kiest er voor om voor de ‘CC’ geen nieuw dashboard te ontwerpen, maar het exemplaar uit de Passat te monteren. We hebben ze aandachtig naast elkaar gehouden en uren gestaard, maar verschillen tussen beide interieurs kunnen we niet ontdekken. Op zich geen probleem, de Passat heeft een van de fraaiere en beter afgewerkte interieurs in zijn klasse, maar deze vijfdeurs coupé moet het gaan opnemen in een klasse hoger, waar weer strengere eisen gesteld worden aan afwerking en uitstraling en de concurrentie van onder andere Mercedes en stalgenoot Audi moordend is.

Overigens is op bovenstaande afbeelding te zien dat de ‘CC’ ook het huidige Discover-systeem krijgt, terwijl het nieuwe grotere touchscreen afgaande op onderstaande afbeelding eveneens leverbaar wordt. Aangezien de auto haar interieur deelt met de Passat, zal ook deze auto vermoedelijk spoedig leverbaar worden met dit nieuwe infotainmensysteem.

Passat CC interior

Volkswagen Teramont

VW Teramont Interior

En dan de laatste nieuweling uit de VAG-stal, de Volkswagen Teramont. Het interieur van deze auto konden we maandag al ontwaren op een aantal schimmige foto’s uit China en wat we daarop zagen komt overeen met deze afbeeldingen ui VW’s eigen software. Het robuuste dash lijkt meer dan de andere interieurs ontworpen met het grote scherm van het infotainmentsysteem in gedachte. Dat past namelijk keurig tussen de verticale ventilatieroosters. Afbeeldingen van het Teramont-interieur met andere infotainmentsystemen schitteren door afwezigheid in de VW-software en dus zou deze grote SUV zomaar standaard geleverd kunnen worden met dit nieuwe systeem.

VW Teramont dashboard40 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Top interieur weer van VAG ..

Wederom weer van knuffelberenleer ..
Speciaal voor het rubberen stoeptegelvolk cq VAGleasers ..
@lincoln: ik lees nergens iets over de gebruikte materialen, misschien even ademhalen voordat je wat roept.
@blo3to3t: Heb je wel eens in een Passat gezeten die verkocht worden aan de andere kant van de grote plas. Wees maar blij dat je hier woont… Wat kinderen hier als emmertje gebruiken op het strand wordt daar omgesmolten tot dashboard…
@850t5r: Welke landen heb jij het over? Er zijn toch maar twee verschillende passat’s en neem aan dat de kwaliteit van die overal gelijk is.
@jasperhallo: ik denk van niet!
@blo3to3t: die vent weet helemaal niet waar die het over heeft
@lincoln: Ik snap niet dat VAG nog bestaat. Ze lijken allemaal op elkaar, niks is vernieuwend en ze zijn niet degelijk.
Zo, hebben we dag gezever op VAG ook weer gehad.
@romeoalfa: Heb je nu een Audi TT als profielfoto?
@straatzakelijk: Het begint met S en eindigt op “arcasme”
@mercedesclk350: S”arcasme”
@straatzakelijk: Hey, verrek, er is een toepasselijk woord uit gekomen.
@romeoalfa: persoonlijk vindt ik een volkswagen en ducati niet veel op elkaar lijken, maar ieder zo’n mening. Echter dat een volkswagen op een volkswagen lijkt is evident, waar moet hij anders op lijken?
Betreffende de degelijkheid, zijn mijn ervaringen de afgelopen 15 jaar zeer goed. Er zullen met een dergelijk massa product altijd horror verhalen de ronde doen, dat geldt voor ieder product. Ajuus
Op een of andere manier blijft het er altijd heel standaard uitzien vind ik. Niet dat het niet mooi is hoor, maar toch…
@denniss00: saai bedoel je
@jesse_rutjes: Precies dat.
@denniss00: patent achtige plaatjes hebben er ook nooit interessant uitgezien.
Matigjes… Lexus zit al op 12,3″…
@svenska_aeroplan_ab: mercedes nog groter
@svenska_aeroplan_ab: beginnen met opscheppen wie de grootste heeft en dan melden dat het een lexus is. Dat is wel heel sneu.
@eelco74: Ik heb ook een erg grote, maar dat terzijde…
@svenska_aeroplan_ab: Tesla op 17″
@svenska_aeroplan_ab: Volkswagen met Lexus vergelijken is echt not done. Redelijk nutteloze reactie, maar die moeten we ook hebben.
Oke, best wel saai, past bij de wagen, maar toch, niks aan.
Nóg veel meer mooi grijs…
Is deze navi wel dief-proof???? Anders doe ik net als die *%$!boyz: je koopt een kale Golf of Polo en dan ga je met je doppensetje en ruitentikker ff xenon, dikke navi en led achterlichtjes en mooie bumpertjes regelen. KABOOM!!! Dikke Golf a sahbi!!!
Ik heb liever meer knoppen dan alles in een touchscreen, werkt 9 van de 10 keer niet zoals je zou willen en al helemaal niet als je aan het rijden bent. Het is handig voor de navi maar dat is ook het enigste..
@pinut187: stuurbediening toch ?
En nu maar hopen op dikke verkopen om de gaten weer te vullen.
Jammer, ik had meer verwacht van het interieur van de CC.
Jammer weer dit. VW heeft altijd ontiegelijk saaie interieurs. Het is niet lelijk, maar er kan geen vleugje originaliteit vanaf. Er is gelukkig voor hen nog één merk dat ze overtreft, en dat is Seat.
@berlinetta: niet mee eens, die loopt altijd 1 gen achter op VW, komt erg plastiekerig over (zie huidige Ibiza en Leon)
@blo3to3t: en dus overtreft Seat wel degelijk VW in gebrekkige orginaliteit. Geeft niks, Seat is het budget merk van de groep. Overigens kan een Seat interieur er best mee door, als het maar in meerdere kleuren kiest. Zwart met zwart en zwart ziet er altijd goedkoop uit.
@blo3to3t: Dus overtreft VW Seat als het gaat om saaie interieurs ;) Zo bedoelde ik het.
Thuis hebben wij en Golf 7 met Discover Pro 8′ en ben er zeer te spreken over! Snel en goed te bedienen. Interieur vind ik er zelf weer mooi en prettig
Doet me denken aan een Intershop in de vormalige DDR… Net zo sfeervol en uitnodigend…
Prachtig hoe iedereen altijd reageert over het “saaie” interieur, dat moeten de typische Autoblog reaguurders zijn …. Ik rij al 3 jaar een golf 7 en qua materiaal is het top! Volgens mij heeft elke zeikerd hier nog nooit een VW ( huidige generatie ) gezien..
@timd: ook met goed materiaal kun je saaie interieurs maken, Audi is daar de kampioen in. En dat doen ze bewust!
Het Golf 7 dashboard lijkt qua vormgeving wel erg veel op dat van de Golf IV (dat is goed want 5 en 6 waren minder goed) dus erg origineel is het niet.
Er zitten een paar kleine missers aan het Golf 7 dashboard, navigatie te laag geplaatst, verdiepte klimaatbediening (onhandig). Lelijk naadje in het zichtveld bij overgang van zacht naar hard plastic ter hoogte van de klimaatbediening, vormgeving portieren sluit niet aan op dashboard. Maar al met al is het een behoorlijk goed ontwerp. Tikkie saai, ergonomisch in orde (maar niet top) en voor het grootste deel prima materiaalgebruik. Passend voor deze prijsklasse.
@mashell: ik zit nu eens te kijken, maar dat naadje kn ik niet vinden… Dat de portieren niet aansluiten wel… Zie ik nu pas.. Na 3 jaar haha
Ziet er super uit!
Nounou wat een innovatie! Zelfs een nieuwe variant op de ruitjesbekleding! Het moet niet gekker worden!:)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).