Hamilton zou wel eens kunnen stoppen als hij de titel wint

Auteur: , 24 Reacties

Komt deze uitspraak van... A) Tayyip Erdogan B) David Coulthard C) De Jessias D) Sebastian Vettel

LH44

Jawel! Het is inderdaad David Coulthard die met deze gewaagde uitspraak op de proppen is gekomen. Coulthard ging zelf stug door tot zijn 37ste in de Formule 1, maar denkt dat de inmiddels 32-jarige Hamilton er wel eens de brui aan zou kunnen geven na dit jaar. De breedkakige Schot zegt tegenover The Daily Mirror dat hij dit scenario zich wel alleen ziet voltrekken mits LH44 de titel wint. Die kans is echter levensgroot aanwezig, nu Max aangegeven heeft dat zijn RB13 in ieder geval in het begin van het seizoen niet snel genoeg zal zijn voor overwinningen.

Hamilton zou, mocht dit gebeuren, zijn best frenemy for life Nico Rosberg opvolgen als kampioen die zijn titel niet verdedigt. Eerder gebeurde dit bijvoorbeeld in 1992 en 1993. In die jaren werden respectievelijk Nigel Mansell en Alain Prost kampioen voor Williams, maar om verschillende redenen ontbraken ze het jaar nadien op de F1-grid. Als we nog verder teruggaan in de historie van stoppende F1-kampioenen, komen we Jackie Stewart en Jochen Rindt tegen. De eerste stopte omdat zijn teamgenoot François Cevert omkwam tijdens de race op ‘The Glen’, de tweede omdat hij zelf omkwam en postuum wereldkampioen werd. Andere tijden…

Coulthard refereert naar de verschillende relaties met topmodellen die hij had ten tijde van zijn carrière wanneer hij zegt:

“Like anything in life, to keep things fresh and exciting over a 10 or 20-year period is tough. He could ‘Do a ­Rosberg’ and walk away if he wins the title this season, ­absolutely.”

Maar ook als HAM dit jaar geen kampioen wordt ziet de Schot LH44 niet tot in den treure toe doorgaan met de F1:

“I would be surprised if he was still doing it beyond 35 because he started so young – I stopped at 37, but I started later. It won’t take much for him to say, for the want of a better phrase, ‘F*** it, I’m off’. I don’t think he is motivated by money, but he can afford to make that decision.”

Toch is het wel een aparte ontwikkeling dat steeds meer coureurs, ondanks het feit dat ze een baan hebben waar velen van dromen, denken aan stoppen voordat het niet anders kan. Ook Vettel en Max hebben al eens aangegeven dat ze niet per se door willen tot een jaar of veertig. Uiteraard moeten we eerst nog maar eens afwachten of ze, wanneer die 35ste verjaardag echt in zicht komt, daadwerkelijk de helm aan de wilgen hangen. Toch lijkt de tijd van diehards die tot ver in de veertig door blijven gaan voorbij te zijn.24 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Misschien wil hij toch liever een r&b sterretje worden.
LH44 stopt als hij de wereldtitel wint omdat hij dan 1 titel meer heeft dan zijn grote voorbeeld Ayrton Senna.
@erik2907: maar die stierf in her harnas..
Eerst maar eens winnen met het Songfestival, dan praten we verder meneer LH44
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Lil’Lewis heeft waarschijnlijk na dit seizoen ook zo’n beetje elk record gebroken, dat hij zou kunnen pakken in deze klasse.
Ik zou hem niet missen. En hij doet natuurlijk geen Rosberg want die stopte op zijn hoogtepunt en zijn eerste titel. Daar is Hamilton al voorbij.
Vroeger kwamen F1 coureurs ook pas veel later in de F1 terecht. Als je toen op je 25e pas debuteerde was dat geen probleem. Als je dan een 15 seizoenen meedraait dan ben je eind 30/begin 40. Als Max dat zal doen, dan is hij begin 30 of zit minimaal 20 seizoenen in de F1 als hij dan eind 30 is. Hou oud was Mansell toen hij stopte in 1992 en hoeveel seizoenen had hij gereden? Stuk of 9 geloof ik?
Is van alle tijden: Lauda, Prost, Mansell en Schumacher stopte op hun hoogte punt om vervolgens om uiteelopende redenen weer in te stappen, soms financieel soms omdat de motivatie er weer was.
Speltip #9, weet wanneer je moet stoppen.
Ook Hamilton weet dat hij er niet goed mee om kan gaan als hij een teamgenoot heeft die net zo goed of zelfs beter dan hij zelf is, dat zag je bij Alonso en bij Rosberg. Zelfs als Hamilton de titel dit jaar op en presenteerblaadje krijgt is het toch nog een lange weg om Schumacher te evenaren. Tijdens die weg is de kans om een getalenteerde jongere teamgenoot te krijgen die het hem moeilijk kan maken levensgroot dus waarom zou hij zichzelf dat nog aandoen? Jaartje cashen en dan is het het wel mooi geweest.
@mashell: euhm met alonso ??? Alonso is vertrokken door hamilton omdat hij niet de beloofde voorkeursbehandeling kreeg…lol
Zou ik ook doen. En dan lekker 24uur races gaan rijden af en toe, gewoon voor de lol. Zoals Webber.
Tja, helemaal piep is meneer Hamilton natuurlijk ook niet meer. Ik kan mij voorstellen dat een leven in de spotlights, ondanks alle voordelen, na al die jaren niet meer zo tof is. Maar ik sluit een sabbatical ook niet uit, even een jaar of 2 lekker niets doen en dan er weer een paar jaar fris in de kop er achter aan plakken.
A: Heeft pas nog de Apocalyps voorspelt in Europa met z’n crime matties!.
Jackie Stewart had al voor het dramatische weekend besloten te stoppen en alleen Ken Tyrrell wist dit. Toen Cevert omkwam tijdens de training is hij uitgestapt en heeft hij zijn 100e grand prix niet gereden.
Nelson Piquet: De 1ste premie rijder in de F1. Geen punten geen poen, toen alleen de 1ste 6 auto’s punten kregen.
Uiteraard is f1 rijden vast erg cool maar als die jongen 40 miljoen of nog wel veel meer op de rekening heeft staan en andere hobbies heeft waar hij blij van word, wie zijn wij om te beoordelen. Ik zou hem groot gelijk geven. Lekker met Bieber jamen, rondjes rijden in pagani etc.
Zou jammer zijn, Lewis zorgt altijd voor vuurwerk, zowel binnen als buiten de baan. Zonder Lewis is de F1 een stuk saaier, of je hem nou mag of niet.

Lewis is overigens nog steeds 1 van de beste coureurs op de grid. In mijn ogen de beste coureur die er op dit moment is op de F1 grid.
Ik denk ook niet dat het een slechte ontwikkeling zou zijn. Zoals al eerder genoemd, rijders starten veel jonger, dus ze hebben als ze stoppen nog een heel leven voor zich waarin ze financieel onafhankelijk kunnen doen wat ze leuk vinden. Ook geeft het jong talent weer kans om in te stappen in de F1. Ik zou hetzelfde doen denk ik. De kick wordt niet groter en je kunt daarna letterlijk doen wat je wilt, zonder iets te moeten.
@sleurs: ik zou lekker gaan skiën na mijn loopbaan als F1 coureur en mijn zakken gevuld.
Ik zie het niet gebeuren. De wil om te winnen is bij Hamilton veel te groot om als verse titelwinnaar op te stappen. Hij lijkt mij het type dat pas stopt als ‘ie er geen zin meer in heeft of merkt dat ‘ie niet meer kan meekomen.
@Edge: doeme, i just mentioned you, a minute ago
Ik wacht eigenlijk op @edge zijn mening…die lijkt mij in mijn geval nog het meeste waard…
Zou mij niks verbazen. Hij heeft zoveel hobby’s buiten de f1

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).