Max Verstappen denkt al na over stoppen met F1

Auteur: , 19 Reacties

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving wil Verstappen niet eindeloos door blijven gaan met de F1.

Max

Als die-hard F1 fan zit je wel eens programma’s te kijken die eigenlijk helemaal nergens over gaan, simpelweg omdat ze iets met de F1 te maken hebben. Gisteren had ik zo’n momentje. Op het officiële jijbuis kanaal van de F1 kwam ik een programma tegen getiteld ‘F1: Live Abu Dhabi Grand Prix 2016′. De locatie was het dak van Bernie’s lair in de paddock en David ‘The Jaw’ Coulthard verzorgde de presentatie. Kennelijk was het kleine half uur content live uitgezonden via Facebook, ‘nieuwe’ media waar Bernie tot op heden weinig van moest hebben. Het is lang geleden dat ik zo’n houtje-touwtje uitzending gezien heb, maar door de koddigheid was het komisch én ja, het ging over de F1.

Het programma begon met Coulthard die samen met de drie oudste coureurs van het F1-veld aan een veredelde statafel zat. Of beter gezegd, Coulthard, Button en Felipe Massa zaten aan tafel, Kimi zat daar een beetje ongemakkelijk naast. De coureurs kregen vragen voorgeschoteld van Twitter, via Coulthard. De softball questions werden beantwoord, de anderen gingen de geschoolde veteranen handig uit de weg. Op Coulthard’s vraag of Kimi nog steeds alleen maar slaapt en hard rijdt zoals in hun tijd als teamgenoten, gaf Kimi aan dat hij nu minder goed slaapt omdat hij ouder is geworden. Dat was zo’n beetje het heetste nieuws dat voortkwam uit dit eerste stukje van het programma.

Vervolgens werd opeens ons aller Sebastian Vettel tevoorschijn getoverd van achter de coulissen. Aan het oorspronkelijke tafeltje was nu helemaal geen plaats meer, dus Seb nam een beetje ongemakkelijk plaats aan een tweede tafeltje naast Kimi en op zo’n vijf meter afstand van host Coulthard. Bovendien had hij nog geen petje met de sponsornamen op zijn hoofd. Daar hij niet echt lekker presteert dit jaar, realiseerde hij zich dat dit wel noodzakelijk was om zijn broodheren waarde te geven voor de tientallen miljoenen die ze hem jaarlijks toestoppen. Gelukkig zorgden de go-fers van het team nog even snel voor ordentelijk hoofdschoeisel. Vettel vroeg hoe Coulthard aan zijn gebruinde huid kwam.

De gezapigheid kende geen tijd, maar als een heuse drietrapsraket kwam vervolgens ook nog onze held zich bij het vijftal voegen om het een zestal te maken. Vriendelijk knikkend naar Seb nam hij plaats naast de Duitse kampioen waardoor hij praktisch moest schreeuwen om Coulthard’s vragen te beantwoorden.

Met de inhoud van zijn antwoorden bracht ook hij echter aanvankelijk geen leven in de brouwerij. Wie was je moeilijkste tegenstander in je carrière tot nu toe, was de vraag. Max kwam niet met een episch antwoord zoals Senna gaf over karten met Fullerton, dus voor de documentaire over zijn levensverhaal moeten de makers naar een andere opening/afsluiter zoeken. Maar goed, die docu ligt hopelijk nog ver in de toekomst.

De anders zo sympathieke Felipe gaf aan dat hij het nu echt gehad had met dit snorefest en dat hij nog meer te doen had. Een FW38 in ontvangst nemen bijvoorbeeld. De anderen volgden zijn voorbeeld en verlieten ook het toneel. Max was er echter net, dus terwijl hij zich tegoed deed aan de Haribo-beren van Bernie, bleef hij nog even zitten om met Coulthard te babbelen.

En jawel, dan toch, een klein beetje beloning voor het uitzitten van de eerste 25 minuten. In de laatste vijf minuten van de show geeft Verstappen onder andere aan dat hij voor het eerst kippenvel kreeg in de F1 tijdens de driver’s parade op een oranje gekleurd Spa. Het moeilijkste aan de beroemdheid die hij dankzij de F1 verworven heeft vindt Max dat als hij nu gaat karten met vrienden en de langzaamste van het stel is, dat een ‘big deal’ kan worden als de media er lucht van krijgt.

Tenslotte biedt Coulthard Max aan om de show af te sluiten, maar Max weigert en zegt dat hij daar nog niet goed genoeg in is. Daarop countert Coulthard ‘ach je hebt nog twintig jaar om eraan te werken’. Maar Max zegt resoluut ‘ nee, 15 jaar is wel genoeg’.

Mocht Max na dit jaar inderdaad nog 15 seizoenen F1 rijden, dan pakt hij met het huidige aantal races per jaar alsnog het record van de meeste Grand Prix starts af van Rubens Barichello, die er 326 reed. Maar het houdt de deur open voor 18-jarigen als Lance Stroll om Max voorbij te schieten, mochten ze langer doorgaan. Wij raden Max daarom aan: ga gewoon voor die 400. Maar stiekem hebben we daar wel vertrouwen in, want voordat Max het weet wordt ‘ie wakker en is ‘ie opeens 34. Als hij dan nog races wint, gaat ‘ie vast nog wel even door.

Voor de liefhebbers: hieronder kan je de show checken.19 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik had het gisteravond ook even bekeken puur omdat ik niets te doen had. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik het nog best leuk vond. Interactie met de fans is altijd goed en ik vind dat dat beter moet tegenwoordig. De jongens zaten er met een ontspannen sfeer en aan Button en Massa kon je merken dat dit hun laatste race is. Ze waren een beetje aan het ouwehoeren en melig aan het doen. Ik vond het prima om te kijken. Even je verstand op nul.
@viezefreddyw: tsja, het had inderdaad wel wat leuks, maar dan vooral van meligheid en het idee dat de coureurs zelf min of meer de draak staken met dat dit soort dingen nergens over gaan. Op het (non-)antwoord van Max over wat zijn grootste tegenstander was zeiden Massa en Button ook iets heel cynisch in de trant van ‘That was a great answer…’ ‘Yeah really great…’
@jaapiyo: Klopt. Kon ik wel om lachen eerlijk gezegd. Het ging ook nergens over en soms is dat ook wel eens goed. Al dat serieuze gedoe is ook niet altijd leuk.
@jaapiyo: dat was wel meer gericht naar DC. Omdat hij aangaf dat het “great stuff” was.
Ach wat jammer, dacht dat hij per direct zou stoppen.
@bofkont: laat denken dus maar aan anderen over :-p
@w0o0dy: Waarom, ook de minder bedeelden hebben daar toch recht op ;)
@bofkont: Maar dat wil net zeggen dat het een goed idee is … :)
Wat een misplaatste titel zegt. Over 15 jaar kan er van alles gebeurt zijn, dat weet niemand. Overigens vond ik die uitzending via Facebook wél echt leuk. Een keertje wat anders als die doodsaaie persconferenties
-edit: nutteloze bijdrage-
@ablogjunk: zo nutteloos was het niet om iemand uit te leggen tegen welke internetfenomeen hij aan liep…..imho.
Sterk geschreven Jaap! Als je over iedere uitzending van Ziggo Sport na de race een dergelijk verslag schrijft, zou ik het ook lezen.
Er zijn zoveel raceklassen. Als je 10 jaar in de F1 hebt gereden, dan zou ik ook wel iets anders proberen. WRC, Le Mans, Pikes peak, DTM etc.
Het leukste van dat hele programma was button en massa die hun lach moesten inhouden elke keer als kimi “bwoah” zei
Ik had moeite met het lezen van dit artikel. Na dat nog een aantal keren geprobeerd te hebben begreep ik beter wat er geschreven is. Gelukkig zijn de andere artikelen op Autoblog doorgaans beter te begrijpen en minder doorspect van vreemde afkortingen of verbasteringen. Volgende keer mag het wel iets meer Nederlands zijn en minder vreemde woordverbuigingen/ afkortingen en turbotaal.
@milan0: Geen probleem, ik leg het wel even uit.

jijbuis: youtube
lair: spreek uit lee-jer, de geheime basis van (semi-)schurken
The Jaw: Coulthard heeft een goed ontwikkelde kaak, waarschijnlijk maakt ‘ie veel groeihormoon aan
Softball questions: inkoppertjes die journalisten aan sporters of andere beroemdheden vragen om ze bevriend te houden zodat ze in de toekomst weer verzekerd zijn van zouteloze content, denk Ivo Niehe
Go-fer: loopvolk dat dingen voor je haalt en brengt
Big deal: iets belangrijks
Kippenvel: goosebumps
-edit: nutteloze bijdrage-
Welk sponsorings-bedrag zou team Max kunnen gebruiken ?
@jaapiyo heb je een lesje sensatiezoeken gehad van de Telegraaf ofzo? Wat een misleidende titel zeg…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).