Hammond wederom gewond na crash bij opnamen

Auteur: , 21 Reacties

The Hamster heeft zich voor de tweede keer in de kreukels gereden.

Hammond wederom gewond na crash bij opnamen

Wij moesten het ook effe opzoeken, maar in 2006 raakte Richard Hammond ernstig gewond na een crash met een dragracer tijdens opnames voor Top Gear. De kleinste van de drie overleefde deze zware klapper uiteindelijk zonder ernstige blijvende gevolgen, maar onlangs sloeg het noodlot wederom toe. Hammond viel namelijk van zijn motor tijdens opnames in Mozambique voor The Grand Tour.

De 47-jarige presentator viel van een motor en kwam daarbij op z’n hoofd terecht. Hammond lag vervolgens bewusteloos langs de weg en zou een serieuze klapper hebben gemaakt. Over het hoe en waarom zijn verder weinig details vrijgegeven. Volgens “een woordvoerder” zijn Clarkson en May in elk geval blij dat het weer goed gaat komen met hun maatje, dus we gaan er gemakshalve van uit dat ook dit verhaal geen blijvende schade aanricht bij Hammond.

Eerder reed Hammond trouwens ook z’n Morgan Aeromax in de prak en ook een Jaguar F-Type moest het bij opnames voor Top Gear ontgelden.

Dank voor alle tips! Foto: still uit dit TG-item.21 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
hopen dat t goed komt en hem niet weerhoudt om motor te rijden.


btw: Top Gear nieuwe stijl is alweer 3 weken bezig en best goed!!!!
@redneckdarian: Top gear bestaat niet meer helaas.
@redneckdarian: Bedankt voor je opmerking, had namelijk geen idee!
@woot: Heb 2 afleveringen gekeken en ik moet zeggen dat ik het erg vermakelijk vind!
@redneckdarian: absoluut, met enkel LeBlanc, Harris en Reid is het weer een uiterst vermakelijke show geworden! Heb zelfs 2x hardop gelachen. :P
@racerx: Qua show gaat het wel, maar ik erger mij dood aan die Reid, komt niet veel zinnigs uit. Enkel wat roepen als een 9-jarige…
Een hamster heeft 9 levens. Komt goed!
Het is dan ook de grootste waaghals van die drie. Dan krijg je dit soort dingen, helaas…
Hoeft het tenminste niet gescript te worden….
Altijd voertuigen met vier wielen rijden…
@mzonneveld: Of zes, of acht. Eigenlijk gewoon niet minder dan drie.
Hoop dat het goed komt met hem.

Top Gear BBC is trouwens heel goed bezig met het nieuwe seizoen. Goed team, die 3 van nu. Ook alle 3 een eigen leuke stijl. Vind het ondertussen beter dan de Grote Toer.
Does that mean he is a brokkenpiloot then?
Volgens mij heeft Hammond ook al een keer eerder in Afrika zijn pols gebroken bij een ongeluk met een brommer. Heb een keer een hele lange lijst gezien van alle verwondingen die de cast van Top Gear / The grand tour heeft opgelopen tijdens de opnames en dat waren er een hoop.
@stephano: pols breken was toen ie van een paard af viel, in die special dat ze de brug aan het bouwen waren met hun vrachtwagens.
En ondertussen is TopGear weer op BBC2 en dat is heel erg goed te pruimen. Eindelijk iemand die een auto wel tot zijn limiet weet te brengen en nog goed gebekt is ook. The Grand Fail heeft voor mij na de 3e aflevering al afgedaaan. Ben Clarkson wel beetje, Clarkson-moeheid.
Bestaat dat nog, Grand Tour?
Clarckson en may zijn doorgereden?
@mrrallycross: that was wel altijd het motto haha.

“If your friend is in trouble, just keep driving.”
Niks al te ernstigs aldus Hammond zelf via zijn pagina op Drivetribe
Ik weet niet hoor of Hammond echt helemaal goed uit de crash met die dragster gekomen is zoals jullie hierboven vermelden… Ik heb de docu “Hammond meets Moss” gezien (trailer: https://youtu.be/aZyRkVzEwQ8). Mooi soort van interview tussen Hammond en Stirling Moss over de gevolgen van hersenbeschadiging na een zwaar ongeluk. Net zoals Hammond heeft Stirling een zwaar ongeluk gehad (op Silverstone meen ik) die in zijn geval career-ending was. In het interview bespreken ze hoe ze om zijn gegaan met de gevolgen van een hersentrauma. De chemie tussen die twee is erg mooi om te zien. Aanrader om te bekijken. Hoop dat deze klapper mee valt voor Hammond!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).