Heeft Lewis Hamilton Poetin vanmiddag hard gedist?

Auteur: , 48 Reacties

Op onderstaande video zien we Hamilton na zijn race Vladimir Poetin ogenschijnlijk keihard negeren. In de woorden van Rick James: cold blooded!

Doei Poetin

Het venijn zat hem alleszins in de staart, vanmiddag in Sotsji. In wat wellicht de allersaaiste F1-race van het afgelopen decennium was, werden de paar toeschouwers die ondertussen niet in slaap gedommeld waren getrakteerd op Lewis Hamilton die de grote president (in eigen land alom geroemd en geeërd maar daarbuiten vooral verguisd) ogenschijnlijk de cold shoulder gaf. Bernie krijgt een handje, maar dat andere kwade genius mag tegen zijn rug aankijken.

Klik!

Hamilton komt uit Engeland, het land waarvan de ex-premier weliswaar in bed ligt met de Russen, maar waar ook de meeste Russische (steenrijke) dissidenten wonen. Zij zullen vanaf hun jacht/designbank/prive-lounge met een dikke grijns naar dit stukje hoge school-negeren hebben gekeken. Bovendien wordt Mercedes niet door Yukosneft, maar door het Maleisische Petronas gesponsord, dus onze getalenteerde racevriend kan een potje breken.

Tot zover het verhaal zoals het momenteel als een lopend vuurtje rond gaat. Maar wie heeft gekeken, weet wat zich daarna afspeelde. Tijdens het afzetten van zijn helm, en het recht draaien van de stukjes glas in zijn oren, bedenkt onze mooiboy zich plots dat hij toch eigenlijk wel heel graag levend dit land wil verlaten, en besluit de goedbeveiligde Poetin alsnog een handje te geven. Lame.

Lewis and Vladimir

Moeten we de eerste actie als een politiek statement zien, of was het gewoon een onhandigheidje? De laatste lezing lijkt me behoorlijk onwaarschijnlijk, maar het zal haast wel. Als je een punt wil maken zal het je toch wel lukken langer dan 30 seconden voet bij stuk te houden?48 reacties

Pff, is dit een artikel waard?
@autoblog: hoe geef ik 10 duimpjes omhoog?
@Stylez: Niet!
@sir_smokalot: Ik dacht eerder dat er een artikel zou komen over de stijve die Lewis had net nadat hij uit z’n bolide stapte..
@bigcar: haha
@ferrarithijs: Waarom niet in het licht van de gebeurtenissen de voorgaande maanden en het imago van Poetin lijkt het mij toch een tof artikel om te brengen.

Boos omdat het niet over ferrari gaat mss?
@hehehehe: Ja, want ik wordt in elk artikel wat niet over Ferrari gaat boos natuurlijk…

Als Lewis nou ook echt helemaal geen handje had gegeven, dan geef ik je helemaal gelijk. Maar omdat hij het later alsnog doet, vind ik dit artikel erg nutteloos. Een groot roddelblad gehalte.
@ferrarithijs: Dus je had liever gezien dat ik het, net zoals veel andere media, een beetje selectief had gehouden?

Het werd op andere plekken gespind als een aanklacht tegen Poetin, want dat wil iedereen graag lezen. Ik vertel gewoon het hele verhaal. Is misschien minder sappig, maar wel compleet.
@sir_smokalot: Nee, dat zeg ik niet. De manier waarop je het verhaal verteld vind ik gewoon netjes, zeker vergeleken met andere media inderdaad. Maar ik vind het hele verhaal opzich gewoon opgeblazen. Heeft voor mij weinig nieuwswaarde.
@ferrarithijs:
Dan lees je het toch niet, scheelt de rest van de lezers die hier wel de humor van inzien een hoop gejammer.
Juist dit soort grollen maken Autoblog tot wat het is….
@ferrarithijs: Ik zou je begrijpen moest dit de website zijn van een serieus auto review blad, maar het gaat om autoblog… Er verschijnen gewoon autogerelateerde artikels. De meeste lees ik eerlijk gezegd niet :p maar er verschijnen genoeg interessante artikels om terug te komen;

Bovendien denk ik dat ze Hamilton snel gevraagd hebben om Poetin toch maar een hand te geven.
@sir_smokalot: als andere bronnen hier een verhaal van maken en jezelf weet dat het eigenlijk geen verhaal is, omdat ie alsnog z’n handje schud; dan is het idd prima om het verhaal zo te brengen.
Misschien wel handig om aan het begin te melden dat dat de insteek van t verhaal is; in dat geval had ik niet op het duimpje bovenaan gedrukt.
Als je een punt wil maken dan rij je er niet (en kijk er niet naar).
Zo’n achteraf handje geven maakt Hamilton gewoon een zielepoot.
@norge:
Welnee, hij bedacht zich ineens dat het hebben van principes heeel duur is in Bernies Circus….
Het blijft alsnog een gruwelijke schending van etiquette en dus een statement. Tegelijkertijd voorkomt ie hiermee een hoop politieke stront; want hij heeft nu een plausibel excuus: “ik was het vergeten, maar heb ‘m daarna alsnog de hand geschud” … naar wat ik hoor, het spannendste F1 moment van de dag :)
@dawwg: Het feit dat dit inderdaad het boeiendste moment was geeft wel aan hoe armetierig de race was.
@dawwg: Ik vond het een goede actie van Lewis.
Die dictator, homohater en racist van een P moet zich ook aan het protocool houden. Alleen op het podium handjes schudden.
het zal wel even bij Lewis ingefluisterd zijn dat ie Poetin een hand moet geven
Ik denk dat ie hem gewoon niet herkende op het begin.
Rosberg had na de GP van Monaco toch ook eerst de prins de hand geschonken en achteraf pas de prinses gekust? Ongelukkig toeval.
@alpacatje:
Beter zo dan andersom, dat had een grotere rel gegeven….
@jrk68: hehe! :)

Ik wil eerder zeggen dat hij de prinses ook eerst vergeten was.
Hij wou Poetin een peer stoven …
@Carreza: Is dat een uitdrukking of verzin jij dit net zelf?
@heidi: wordt blijkbaar enkel in België gebruikt. Ik ging ervan uit dat die uitdrukking bij jullie ook wel gekend zou zijn maar aan het aantal plusjes te zien blijkbaar niet :D
@Carreza: lol, opmerking/uitdrukking van de maand!
Maar uiteindelijk weten we allemaal wie de echte winnaar was:

http://static.autoblog.nl/images/wp2014/Sadumir-Poertin-03.jpg
@sir_smokalot:
Briljant….
@sir_smokalot: Ja hallo, hier de partij van de dieren. Euh, mag ik even…
Lijkt erop dat hij straal langs Poetin loopt zonder hem herkend te hebben en zich dat realiseert op het moment dat hij zijn petje pakt. De moeilijke blik spreekt boekdelen. Dus niks spectaculairs.
via Android app
Ik zie ook geen reden om poetin de hand te schudden.
Ongelofelijk… hoe krijgen mensen het voor elkaar om toch lief en gedwee te doen tegen zulke misselijke corrupte figuren. Iedereen heeft ooit in zijn broek gepoept hoor! Dus niemand is meer dan een ander, gewoon negeren wanneer je dat wil… PUNT!
En blijven volhouden dat F1 spannend en niet saai is.
@heidi: en elke keer ongeacht de race weer zeiken.
@lambo4all: ja
@heidi: deze race was zo’n beetje de eerste niet spannende race van het seizoen.

Het percentage saaie voetbalwedstrijden is hoger hoor.
Heerlijk dit. Lewis, Lewis!. mooiste moment v/d dag (ik heb gekeken en geslapen tijdens de race) Lewis is toch een oprechte kerel, een boef (positief), mooi, mooi.
Lewis heeft Putinlater gewoon de hand geschud. No issue dus
De ex premier van Engeland dan wel. Net als in Nederland is de koning(in) staatshoofd.
@mgmgb:
Of nog correcter, Groot Brittanië
@mgmgb: Aangepast
@ sir_smokalot
-=edit: check=-.

OT: zou zomaar kunnen dat het Hamilton ontgaan is dat dat Poetin is. Is daar maar een nietszeggend manneke.
Ik vraag me af hoe Max Verstappen dit volgend jaar gaat oplossen? Ik verwacht op z’n minst een podiumplaats voor onze jongen.
@AutomotiveDesigner:
Je mag de lat best hoog leggen, maar kijkende naar de resultaten van Torro Rosso dit seizoen lijkt dat mij iets teveel gevraagd.
@jrk68: Ik hoop dan ook op veel neerslag. Alleen in een regenrace komen de echte talentjes naar boven drijven.
Ik vond het echt bizar dat Poetin daar uberhaupt was.
En dan ook nog in zijn eentje alle bekers uitdelen op het podium.
Echt wel sneu om je zo aan de kijker te moeten opdringen.
@n54coupe: wie betaalt bepaalt, toch?
Poetin is waarschijnlijk niet de eerste omstreden man die bekers uit mag delen.
Punten voor wie hier een lijstje van weet te maken.
Binnenkort dus een broodje polonium voor Lewis ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).