Heinenoordtunnel blijft dicht na vrachtwagenbrand

Auteur: , 12 Reacties

Mocht je vanavond via de A29 naar huis willen, dan kun je beter omrijden. De Heinenoordtunnel bij Rotterdam is namelijk afgesloten na een brand, eerder vanmiddag.

De rookbluim boven de tunnel

In de tunnel klapten een vrachtwagen en een personenauto op elkaar. De tunnel stond binnen de kortste keren vol rook, want de vrachtwagen vatte vlam na de aanrijding. Getuigen hoorden ook harde knallen in de tunnel. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar konden niet anders dan de tunnel in beide richtingen afsluiten.

Het verkeer in de tunnel werd in eerste instantie tegengehouden: automobilisten moesten de tunnel te voet verlaten. Nu de brand onder controle is, kunnen zij hun weg vervolgen. De tunnel blijft tot morgenochtend dicht in de richting van Zierikzee.

De twee inzittenden van de auto raakten gewond en werden afgevoerd naar het ziekenhuis. De vrachtwagenchauffeur overleefde het ongeluk niet.

UPDATE: Omrijden is kansloos: A16 staat vanaf Rotterdam tot aan Moerdijkbrug stil. Dat is een kilometer of 20. De vraag is of men de brandschade voor morgenvroeg kan repareren. En er is daar geen brug. Een aantal foto’s zijn te bekijken op de Twitterfeed van RTV Rijnmond.

Update 2: Sinds donderdagochtend 22 mei, 08:30 uur, is de tunnel weer volledig vrij.

Update 3: Het politieonderzoek is afgerond. Hieruit blijkt dat de 62-jarige vrachtwagenchauffeur uit Amsterdam omstreeks 13.00 uur vanwege een klapband met zijn vrachtwagen kantelde in de tunnel, ook raakte hierbij een andere personenauto betrokken. De vrachtwagen, geladen met een container, raakte daarna in brand. De chauffeur kwam waarschijnlijk bij de botsing met de tunnelwand al om het leven. Later werd zijn stoffelijk overschot in de cabine teruggevonden.

De twee gewonden in de personenauto, die op tijd uit hun brandende auto konden ontsnappen, zijn een 51-jarige vrouw en een 57-jarige man uit Sommelsdijk. Zij zijn zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht. Over hun toestand is momenteel nog niets bekend.

Foto: @RichardKrabb12 reacties

De bestuurder is dus in rook opgegaan… badum tishhhh
@hansterlouw: Maar er is licht aan het eind van de tunnel. ;) Badum tss
Misschien is dat wel de reden dat de auto erop klapte… de chauffeur van de vrachtwaggel was uitgestapt… (vanwege brand?)

Meestal is het namelijk andersom… klapt een vrachtwagen op een auto.
@schuimbekje3:

Meest voorkomend is een auto die achterop de oplegger knalt. Het verschil zit hem erin als een vrachtwagen op een auto knalt de ravage enorm is en het alle kranten haalt.

Immers als je pal achter een vrachtwagen rijd zie je niets en de chauffeur ziet jou ook niet. Plots moet de vrachtwagen goed remmen en tegen dat de autochauffeur doorheeft dat hij door moet remmen hangt hij er al tegen.

Zie er genoeg achter een vrachtwagen plakken en heb ze al genoeg langs de kant gezien, bumper op de grond en uiteraard niets aan de oplegger. Maar dat lees je niet in de krant natuurlijk;
“maar konden niet anders dan de tunnel in beide richtingen afsluiten” ……Hier halen ze de mensen gelukkig nog eerst uit de tunnel.
De chauffeur is omgekomen bij de brand die ontstond na de aanrijding. 2 inzittenden van de auto zijn gewond geraakt.

Bron: NOS Teletekst, pag. 122.
@stephane8200: dank u, we hebben het er inmiddels bijgezet.
Is vlakbij waar ik woon, succes aan alle mensen die tot morgenochtend nog vaststaan…
Bijzonder triest voor de nabestaanden van de chauffeur. Maakt dat ik het nu niet meer zo erg vind dat ik er zo lang over heb gedaan om thuis te komen. Ik ben tenminste thuisgekomen. Ik woon sinds vorige week in de Hoekse Waard en moet dus óf door de Heinenoordtunnel óf door de Kiltunnel. Laten we zeggen dat ik de binnenlanden nu aardig ken…
@sabrerator: wen er maar vast aan. Ik heb er 20 jaar gewoond en toen reed er nog een stuk minder verkeer. Als er daar iets misgaat, en dat gebeurt een paar keer per jaar, staat alles van en naar rond Rotterdam vast. Omrijden heeft nauwelijks zin. Mijn ouders hebben er gister 2.5 uur over gedaan om vanuit de Hoekse Waard hier op de verjaardag van hun kleindochter te komen! En ’s avonds laat terug deden ze er nog een uur over. Normaal is het 25 min. rijden.
Maar het is wel mooi wonen in de Hoekse Waard ;-)
Het zal ook weer eens geen truck zijn die het halve land stilzet.. Zal wel weer op lekker goedkope bandjes hebben gereden waar geen millimeter profiel meer op zat…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).