(Helta) Skelta G-Force, racemonster op kenteken

Auteur: , 15 Reacties

Holy crap, dat is een hoop spoiler en diffuser in je waffel. Dit compromisloze Australische racebeest met meer gaten dan een Belgisch wegdek draagt de naam Skelta G-Force, en is bij uitstek geschikt voor de Nürburgring. Laat hij nou juist daar gespot zijn.

Skelta G-Force

De cijfers: 700 kg, dankzij een Chroom-Molybdenum stalen spaceframe, kevlar en carbon, en 310 pk, dankzij een supercharged Honda 2 liter viercilinder. De bestuurder moet wel goed zijn best doen, want veel hulpjes heeft hij niet voorhanden. En natuurlijk gaat het schakelen ook op de mannenmanier: via een handgeschakelde zesbak.

Alles is hardcore aan dit project van Ray Vandersee, zelfs het instappen gaat op de Dukes of Hazzard-manier (of via het open dak, als je het kapje losklikt), maar dat is in ieder geval in Australië geen beletsel om hem op kenteken te krijgen. De tweezitter is erg gedrongen, want hoe meer omvang, hoe meer gewicht. Lezers van het eerste uur herkenden de wagen al, want in 2009 werd er ook al een exemplaar gespot.

Skelta G-Force

Dit model, wellicht hetzelfde op ander kenteken, wellicht een tweede exemplaar, stond rond de Nordschleife te wachten tot hij zijn rondjes kon maken. De enige vraag: waar laat je dat kenteken toch aan de voorkant? Een stickertje biedt uitkomst.

Volgens geruchten zou de G-Force (video) aanvankelijk in de film ‘Predator’ zitten, maar de tekstschrijvers waren niet helemaal overtuigd van de zin: ‘GET TO THE SKELTA!!1!’, en dus werd het een helikopter.

Check de unieke en mooi bewerkte spot, van jeffreyderuiter, tegen een rustiek glooiende Eifel-achtergrond, op Nürburgjunk!15 reacties

Fijn met dat aardappelschilmesje achterop!
Patrick hij is viesssss
Dat zandpaadje kwam me al ergens bekend van voor :P
Die voorkant lijkt wel heel erg veel op een panoz. heel lelijk by the way maar ik denk dat wel meer mensen die mening delen:P
Hij lijkt een beetje op die weber faster one. Is minstens even euhm mooi.

Moet wel een tof project geweest zijn, maar een droomwagen zou het voor mij niet worden, het oog wil soms ook nog wel wat.
wat een gedrocht!
Voorkant lijkt op een wissman
@ronaldddvos: Nieuw merk? of bedoel je Wiesmann?
Voorkant Panoz, achterkant Gilleti(of a?)… En dan te lang in de was laten zitten
Is ‘compromisloos’ hier als eufemisme gebruikt (in plaats van hondslelijk)?
Voorkant van een Panoz Abruzzi, achterkant van een Panoz Esperante.
Haha grappig… Die in die spot is van een maat van me. Hij is een beetje doorgeslagen en heeft de S2000 op 510PK opgeschroeft, 620 op bioethanol map.

http://tinyurl.com/ly3pkb7

Ze zijn nog met een 2e Skelta body bezig waar hij een V8 in probeerd te schroeven met 800PK op 800 kilo :)
Hoewel het natuurlijk geweldig is als iemand zijn eigen droom bouwt, wil dat nog niet zeggen dat je ‘m ook mooi moet gaan vinden :-)
Verkeerde link bij nurburgjunk? Iig gaat hij via de app naar een ander artikel
Met het achterlicht van een mazda 6.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).