‘Henk Kamp genegeerd door OM in omkoopschandaal Pon’

Auteur: , 58 Reacties

Heisa om factuurtjes van slechts enkele honderden euro's.

DJ Henk0rz

Het laatste woord over het omkoopschandaal is nog niet gevallen. De overheid kreeg korting van de Nederlandse importeur voor de aanschaf van politie- en defensieauto’s. Dit is één van de redenen waarom de politie straks Merc gaat rijden in plaats van Volkswagens. Nu blijkt dat het Openbaar Ministerie niet zo bezig was om alle beschuldigingen netjes uit te zoeken, aldus NOS Nieuwsuur.

Zo zou het OM niets hebben gedaan met aanwijzigingen die wijzen in de richting van minister Henk Kamp. Nieuwsuur heeft het strafdossier in handen en hieruit blijkt dat Henk the Tank ook voordeeltjes genoot vanuit Pon. Kamp is echter nooit onderzocht door het OM, terwijl andere overheidsmedewerkers wel de sjaak waren en binnenkort voor de rechter verschijnen inzake corruptie.

Pon betaalde in 2006 onder andere de factuur van twee navigatie-cd’s voor de privéauto van Kamp, een Audi TT afkomstig uit Duitsland. Het ging om een bedrag van 250,42 euro.

In een reactie heeft het OM laten weten dat Henk Kamp nooit is verdacht van betrokkenheid bij het omkoopschandaal. De minister zelf wist ook niet waarom hij korting kreeg. Hij nam contact op met Pon en volgens de importeur moest het Duitse navigatiesysteem worden omgezet naar een Nederlands systeem. Dit brengt kosten met zich mee, maar dit bedrag werd niet verrekend op de factuur van Kamp. Dit moet de korting verklaren.

Defensieambtenaar Gerard Lensvelt kreeg bij de aanschaf van een auto via een dealer van Pon ook een korting. Het ging hier om een bedrag van 236 euro. Lensvelt werd uiteindelijk ontslagen en is één van de overheidsmedewerkers die over twee weken voor de rechter staan. Advocaat van Lensvelt, Michael Ruperti, spreekt over een oneerlijke gang van zaken.

UPDATE: er is inmiddels meer info.58 reacties

236 euro korting, dat is nog eens een dik omkoopschandaal….
@trustmeiamanengineer: juist daarom had hij het (makkelijk) uit eigen zak kunnen betalen.
@trustmeiamanengineer: Nog veel triester is dat je je (als ambtenaar) om laat kopen voor zo’n bedrag.
@fanboy: Wie zegt dat het om omkoping ging? Gematst door een dealer omdat hij opnieuw een VW kocht? Ik heb ook wel eens extra korting gekregen omdat ik bij hetzelfde merk bleef.
@oxymoron: Nou ja, dat hoeft inderdaad niet, maar hij is er wel om ontslagen en er was wel degelijk een omkoopschandaal.
@fanboy: wat een onzin dit,
Opgeblazen verhaal uit dit kikkerlandje, eur 250 korting krijgen ergens is geen omkoping.

Als je overal je mond opentrekt en om korting vraagt dan moet je eens opletten hoe vaak je Ja krijgt, maar de meeste mensen doen het niet

@slickrick: Ja, maar het verdachte is dus dat ze door de importeur Pon worden betaald, en niet door de dealer. Dat is erg vreemd. Even wat korting regelen doe je met de dealer.

En het blijft wel een ontslagen defensieambtenaar vanwege een bewezen omkoopschandaal.

Maar mij lijkt dat er meer in zit dan een korting van dergelijke lage bedragen.
@fanboy: pas echt triest is als je als ambtenaar zelf gaat onderhandelen, er een dikke korting van €236 uit weet te slepen en dan daarom ontslagen wordt.
@mashell: Haha, tonen ze een keertje initiatief en vlotheid, werkt het systeem niet mee ;)
@trustmeiamanengineer: sodeju, ik kreeg €8.000,- korting bij de aanschaf van m’n nieuwe auto pas geleden. Wat voor straf kan ik dan wel niet verwachten😱

Als je voor €236,- al ontslag krijgt en je voor de rechter moet verantwoorden..
@phevtreb: dat wordt de brandstapel jongen. Heb je nog laatste woorden?
Ik hoop dat Pon er goed van geleerd heeft. Het zijn daar gewoon een stelletje knakenpoetsers.
Wie het onderste uit de kan wil….
@rufctr01: denk je dat? De zaken wereld zit zo in elkaar. Kijk maar naar trump . Die probeert ook mensen te paaien door te vragen of ze willen stoppen met onderzoek. Alleen de politiek werkt niet zo. Zakenwereld helpen ze elkaar dan weer.
Wat een onzin. Gun de beste man zn Nav CD-tje. Noem ik niet echt betrokken bij een omkoopschandaal
@allesmetturbo:
Inderdaad, gun die Bolle Henri Keizer van de VVD z’n begrafenisonderneminkje
Gun Wilma Verver (ex-burgemeester Schiedam)de haar door haarzelf gekraakte woon boerderij
Gun Jos van Rey zijn vriendje de projectontwikkelaar
Gun Loek Hermans zijn baantje bij zorginstelling Meavita
Gun Ed (Edje Raketje) Nijpel zijn DSB debacle
Ik bedoel maar hoeveel corrupte zielige VVD’ers wil je hebben -niet dat de rest veel meer moraal heeft overigens-
@desjonnies: fcuk, ik ben het met je eens! Het is een corrupte bende!
@desjonnies: daar ging het mij niet om. Mijn dealer zou ook een CD regelen voor mijn nav zonder kosten (als ik dat nodig zou hebben, maar gelukkig gaat dat nu makkelijk via wifi;) )
@allesmetturbo:
Alleen vermoed ik dat jij geen publieke functie bekleedt noch een maatschappelijke positie hebt waarin je onder een vergrootglas ligt.
Vergeet niet dat het eigenlijk een hele eer hoort te zijn je land op zo een wijze te mogen dienen, je hoort een moreel kompas te zijn en niet zoals onze koninklijke familie waarvan één lid aan belastingontwijking via Jersey doet.
Noblesse oblige zei men vroegâh.
Interessant de uitspraak dat het Duitse navigatiesysteem omgezet moest worden naar een Nederlands… ehm ik rijd toch met m’n Duitse system gewoon door Nederland(?) Leuk smoesje, dat wel 😎
Ik kan er gewoon met mijn bolle kop niet bij. Echt schandalig dat dit kan in een land als Nederland. De politiek praat er niet over en de importeurs spinnen hun garen erbij. Ik vind het werkelijk belachelijk en absurd.

250,42 voor twee navigatie CD-Roms???
@willeme: Dus als ik het goed begrijp heb je een bolle kop EN ben je een ras moralist?, succes met je sneue leventje!
@toniominestrone: wees blij dat er iemand moralist is; jij bent het blijkbaar niet, en je klinkt behoorlijk jaloers op dat grote hoofd van @willeme waar ál die geweldige autokennis in zit. I’ll rest my case
@406_v6: all mighty Willeme
@toniominestrone:
jij moet echt iedereen hier afzeiken hè, get a life !
Koop een BMW, weet je als ik jouw was kocht ik er twee .
@desjonnies: Of een gare Fransoos.
@willeme: wellicht nog het meest extreme in dit verhaal. Dat politici corrupt zijn is niks nieuws natuurlijk…
Ach ja mensen. Weet u nog het referendum? Dat is vandaag officieel alsnog door onze strot gedrukt. Firma list en bedrog? Okaziepaleis “Het Vertrouwen”? Ze vallen in het niet bij de boeven uit Den Haag.
@str8six: Het was toch geen bindend referendum?
@str8six: Dat referendum was sowieso een kansloze aangelegenheid van een paar droeftoeters. En gelukkig alleen raadgevend.
@trustmeiamanengineer: Precies… Een referendum is prima, zolang je maar een weging naar IQ toepast!
Nog een toegift: chiptuning van zijn A6?

“We mogen niet melden of vragen aan de minister hoe zijn getunde Audi A6 het doet!!!

Interne email Pon

http://nos.nl/l/2175803
@berkens: sjoemeldiesel ook aan aftermarkt product bin de Pon dealers??
@406_v6: consumenten gaan niet naar Pon, die gaan naar hun VAG dealer. Dat is al een teken aan de wand, dat het zaakie stinkt.

“Coulance” van Pon om vd Kamp te helpen met zijn grijze import?!

Het verhaal wordt steeds gekker, voor een minister van economische zaken.
@berkens: Pon heeft ook dealers… behoorlijk wat zelfs…
@406_v6: maar je gaat naar Leusden, je komst is daar speciaal aangemeld. Je gaat niet naar een dealer, maar naar de importeur.

Wie gaat er voor invoer en een onderhoudsbeurt van zijn uit Duitsland grijze import Audi TT naar de Nederlandse importeur, wordt daar met alle egards en gemoppel (sssst, dhr vd Kamp komt) ontvangen? Niemand die op zo’n manier zijn auto op kenteken laat zetten !?!

De aarde beeft onder de voeten van Kamp, het rommelt, het vertoont scheuren… 6 op de schaal van Richter. Hij kan alleen niet meer vallen als minister, gelukje bij een ongelukje dat hij al demissionair is.
Kamp liet in 2006 zijn privéauto, aangeschaft in Duitsland, apk-keuren bij de autohandelaar, blijkt uit een interne mail van Pon. Het bedrijf is geen standaardgarage voor particulieren.

“Morgen komt minister Kamp met zijn chauffeur de Audi TT brengen. Ik heb afgesproken dat ze rechtstreeks naar de werkplaats receptie komen.”

Interne email Pon
@berkens. Gechipt? Dan voldoet de auto niet meer aan de goedkeuring. Gevolg meer uitstoot! Dat is nog ernstiger dan de service die de dealer geboden heeft door gratis de navigatie te updaten. Zo hee hoor je dat service van een audi dealer. Nee dat kan niet. Het moet omkoping zijn.
Tsja ,het was/is al erg genoeg dat ze in die inferieure Vagrommel rondreden/rondrijden. (-:
@mvdoesel

Ik dacht dat ik droomde toen ik dat las.

Dienstauto gechiptuned…

Leuker kunnen we het niet maken.
@berkens: de Volvo’s van de KLPD werden toch ook gechipt. Wat is het probleem?
@siemi: want Kamp is in zijn vrije tijd politie agent?
Dikke onzin, en hij heeft vast niet de goedkoopste A6, dus een 3.0 Tdi of zo komt prima van de plek.
@siemi: dank voor je hint, was het alweer vergeten.

“Politie Volvo V50 mag straks weer vol in de ankers”

Kwam dat ook door de chiptuning, onderbemeten remmen?

http://www.autoblog.nl/archive/2009/11/26/politie-volvo-v50-mag-straks-weer-vol-in-de-ankers
Zou dit dan eindelijk het eind beteken van Kamp? Zou wel tijd worden na jaren lang list en bedrog van die man.
LOL .. het OM zit er bovenop ..

Dat is wel de aller corruptste speler in het veld ..
Dit is echt lachwekkend. Voor het volk ambtenaren voor het gerecht slepen over een factuurtje van een paar honderd euro. Ja hoor natuurlijk, tjonge jonge wat een kermis. Hoeveel ton (belasting geld) is er inmiddels aan zgn. onderzoek besteed door zgn. deskundigen, ingehuurd door het OM?.
@sracert: inderdaad wat een lachertje is dit zeg, storm in een glas water. Als de beste man een gratis R8 spider had gekregen dan snap ik het wel. Maar hij koopt notabene privé een auto, de dealer importeert hem en doet een apk. Een NAVi update zou gewoon gratis moeten zijn als service.
Als je maar rijk genoeg bent (Pon AH) koop je strafvervolging gewoon af voor 12 miljoen. Daarna is het gewoon weer business als usual.
Als je minister bent wordt je helemaal niet vervolgd. Dan is er niets aan de hand. Passieve omkoping geldt nu eenmaal niet voor ministers. Ook voor hem is het gewoon weer business als usual.
Als lullig ambtenaartje krijg je ontslag bij een cadeautje van 236 euro en mag je wel terechtstaan wegens passieve omkoping II.. Je hebt natuurlijk niet ff 12 miljoen liggen om strafvervolging af te kopen of een OM dat zich eens goed wil inspannen om de zoveelste door en door verrotte en corrupte VVDer te veroordelen.
Ja we wonen allemaal in een rechtsstaat. Maar toch knaagt er iets,…
Er is werkelijk waar niemand die geen procentje of wat korting krijgt bij aankoop van een nieuwe auto, maar als minister moet je blijkbaar juist bedingen dat je echt overal de adviesprijs voor betaalt om de schijn van belangenverstrengeling tegen te gaan. Als de garage als service de navi ff update ben je al de sjaak.
Waar het hier om gaat is, dat Lensvelt moet verdwijnen voor 236 en Kamp mag blijven terwijl het bedrag hoger is (250). De advocaat van Lensvelt, Ruperti, moet natuurlijk aanvoeren: waarom mij client wel en Kamp niet? Ze vervullen beide een functie in publiek belang.

Ik kan me niet voorstellen dat een parlementslid er een lager moraal op mag nahouden dan een kleine ambtenaar.

Laten we beginnen met artikel 1 GW / gelijkheidsbeginsel.

Voorspelling: Lensvelt is not guilty.
@911targa: Volgens het wetboek van Strafrecht zijn onder andere leden van algemeen vertegenwoordigende organen, zoals de Staten Generaal, provinciale staten en gemeenteraden, ministers, staatssecretarissen, commissarissen van de Koning, gedeputeerden, burgemeesters en wethouders, rechters en leden van vertegenwoordigende organen zoals Waterschappen, allemaal ambtenaar.
Dat houdt dus in dat Kamp net zo hard aangepakt zou moeten worden als Lensvelt.
mijN cliënt
De belastingdienst

Wettelijk is de kentekenhouder van een auto verplicht op aan de belastingdienst kenbaar te maken wanneer er in de eerste 3 jaar aanpassingen hebben plaatsgevonden die van invloed kunnen zijn op de uitstoot. In dat geval zou er mogelijk een herberekening van de BPM plaatsvinden en eventueel een aanpassing van het bijtellingstarief. Hierbij gaat het niet uitsluitend om het tunen van de motor, maar zelfs een grotere maat velgen kan zo’n aanpassing zijn. In de praktijk heeft de ficus echter amper middelen om dit actief te controleren.

http://www.autoblog.nl/kennispagina/overig/chiptuning

Tijd voor Dijsselbloem om door te pakken.
Ach ja. De VVD. Partij van “law and order”. Van boeven die je moet straffen. Het liefst hard.
Google voor de grap eens op “VVD” en “Integer”. Er is geen enkele partij met zoveel (prominente!) leden in opspraak als de VVD. Dus dat het OM hier niets mee doet verbaast me niets, dat is allemaal klein bier…
Check dit voor “de grap”:
https://www.vn.nl/thema/politieke-integriteits-index/
http://justitie.eenvandaag.nl/tv-items/72299/vvd_opnieuw_partij_met_meeste_integriteitschandalen_
Kamp is dus binnen zijn partij een prutser in de marge…
Natuurlijk gaat het niet om die €250 dat is slechts wat er tot nu toe is gevonden. Het is uiteraard veel groter. Daarom is het zo triest dat Pon deze zaak heeft kunnen schikken voor €12 miljoen. Gevolg: onderzoek bij Pon én Overheid wordt stop gezet. En dat terwijl de onderste steen boven moet komen, vooral bij de Overheid. Dat Pon een maffiaclub is, is wel bekend inmiddels, dat er bij de overheid (nog steeds!) corrupte figuren rondlopen, is gewoon ontoelaatbaar. Ik zeg: heropenen die case, Parlementaire enquete desnoods!
Worden er ook auto’s verkocht zonder dat de dealer de deal ‘mooi maakt’ met een korting van niks? €234 op een nieuwe auto, dat klinkt als meegespoten spiegels, een jaar gratis navi-update of zo’n blauwe zonnestreep in je voorruit. Spiegeltjes en kraaltjes die de dealer niets kosten, om een handtekening binnen te vissen.
Zou Kamp als minister überhaupt tijd hebben om persoonlijk naar de dealer te gaan, APK-tjes af te spreken, en zich af te vragen of de navi-dvd vers is, en of het een goede koop is een Duits exemplaar te kopen?
Zouden er niet heel veel verkopers rondlopen, van VW via Mediamarkt tot Tele2 of de visboer, die een BN-er iets extra te gunnen om de eer hem als klant te hebben?
Pon aanpakken vanwege omkopen: Graag! Maar als die voor €12 miljoen vervolging afkopen, ga dan geen ambtenaar ontslaan of minister zwart maken om zulke details.
Het ergste in dit verhaal is dat er een papertrail is. Als je als Pon arbeider minister Kamp een nieuwe Navi-cd geeft, dan zet je dat toch niet in je boeken? Schrijf het af als ‘beschadigd’ oid.
Jullie zeggen echt helemaal niks in dat stuk over het omkoopschandaal. Geen steek wijzer geworden over hoe het zit.
Kamp: stom dat ik auto naar Pon bracht. (zelfkennis is te waarderen)

De VVD minister kan zich niet meer herinneren waarom hij de auto naar Pon bracht en niet naar zijn eigen dealer in Zutphen. (media-training gehad in opmaat naar parlementaire enquête)

Kamp kreeg bij de onderhoudsbeurt van zijn auto bij Pon voordeel in de vorm van gratis navigatie software, gratis “baenden” en kostenloze inbouw van de car kit.

Als ik een factuur krijg en er zit korting op, dan moeten ze dat zelf weten. Ik heb daar niet om gevraagd. Ik vraag nooit om korting. Ik heb daar ook geen verstand van.

(cum laude geslaagd voor het toelatingsexamen minister van Economische Zaken: ik heb daar OOK geen verstand van)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).