Doe mee met de Broeikas Award 2017

Auteur: , 19 Reacties

Je weet dat je het wil.

Bentley Arnage

We zijn namelijk aan het aftellen: over iets minder dan 2 weken gaat hét youngtimer feestje van Nederland haar 6e editie beleven. Niet alleen de locatie is nieuw, we hebben ook een aantal frisse programma-onderdelen: een gaaf autopodium bij de entree, een DTM Paviljoen en last but not least: de Broeikas Award. Een prijs voor de auto met de meeste CO2 uitstoot. We weten immers dat youngtimers niet altijd even zuinig zijn -vooral de modellen waar wij van houden- maar we zijn tenminste wel een stuk duurzamer dan al die mensen die elke 3 jaar een nieuwe lease-auto bestellen. Dus koop nu je tickets en zorg dat je erbij bent, op zondag 11 juni aanstaande! Oh, die locatie, dat is een kas. Snap je em;)

Naast de nieuwe onderdelen zijn er natuurlijk ook bekende items zoals de Club Parking, het Concours d’Elegance en een expohal van meer dan 5000 m2.

Image credits: Bentley Arnage, gespot door @lexusfan via autojunk.nl.19 reacties

495 gr/km voldoende voor de award?
@joel_d: 470 g/km hier slechts, wat rijdt u?
@joel_d: vrachtwagens tellen niet mee ;-)
Leuk hoor. Die Rolls lijkt mij een fijne wagen voor een ramkraak, lekker stevig. Kassen stoken altijd extra Co2 in de kas, is goed voor de plantjes. alleen wel met gas en geen diesel/benzine, dat is minder voor de plantjes door de toevoeging van smerige chemicaliën gemaakt door kwakzalvers die zichzelf mensen noemen.
De zuinigste auto zou dan ook een broeikas award moeten krijgen wat mij betreft, innovatieve youngtimers verdienen ook een plek!
Geen idee wat de Volvo 850R zonder katalysator doet. Maar de bomen zullen er vast harder door groeien👌
via Android app
Wat zou mijn 1965 cadillac doen als ik hem op benzine zet met zijn 7 liter v8.
Tis aleen geen youngtimer maar een oldtimer
@smartye36: eigenlijk jammer dat dat nergens te vinden is.. (of ik zoek niet goed genoeg). Ben ook wel benieuwd naar mijn ’78 Ford, ‘slechts’ 5 liter…
@uselessguy: Was CO2 uitstoot niet rechtstreeks gekoppeld aan brandstofverbruik? In dat geval zou je het kunnen vergelijken door de verbruik/uitstootcijfers van een nieuwere auto erbij te pakken en daarmee jouw uitstoot te berekenen.
@madmarky: heb het nog niet echt bijgehouden want ik heb de cadillac nog maar net maar ik denk dat ik met 1 op 4 in de buurt kom
299g/km
283 G en nog geen youngtimer, niet slecht toch.
Jammer, onze 159 3.2V met 298g/km is helaas al een tijdje weg.
De Jag doet 290g/km, best netjes voor een V8 uit 2001 lijkt me. :)
232g per km, als ik de getallen hierboven lees zou ik haast denken groen bezig te zijn met m’n e60 540i haha!
Elke auto die stationair draait en stilstaat verdient die prijs?
280g/km, 2006 ;)
Ben benieuwd hoeveel g/km die F-150 Shelby uitstoot.
Geen youngtimer maar een wat oudere auto: de manual zegt: ‘Driving range 420 kms approx. with full fuel tanks’. Er gaat 90 liter in (liefst 102). Ik heb die afstand ‘uit het boekje’ nog nooit gehaald. Co2 ligt dan rond de 500 of zo?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).