Het afgeplakte achterwerk van de Lamborghini Cabrera

Auteur: , 31 Reacties

Volgend jaar krijgen we een nieuwe Lamborghini-stier voor onze kiezen. De geriatrische Gallardo heeft inmiddels de Ferrari 360, 430 en een beetje 458 overleefd, maar mag straks met een welverdiend pensioen. Een Autoblog-lezer kwam de auto die hem zal opvolgen tegen en schoot platen.

Echt veel weten we nog niet van de Cabrera. Sure, men zegt dat hij de atmosferische V10 met 5,2 liter inhoud zal behouden, evenals vierwielaandrijving, maar dit met zekerheid zeggen kan buiten Lamborghini niemand. Het vermogen zal waarschijnlijk rond de 600 pk schommelen (LP600) en het gewicht gaat omlaag.

Wat wel steeds duidelijker wordt, is het design. Op deze spyshots, geschoten in het Oostenrijkse Sölden, zien we de deels afgeplakte achterlichten al duidelijker naar buiten kruipen. De voorkant kruipt meer richting de styling van de Aventador, met twee bumperopeningen die pontificaal de ruimte innemen.

Het ligt voor de hand dat Lamborghini hem onthult op de Autosalon van Genève in maart 2014. Tot die tijd is de Lambofan aangewezen op spyshots, spysfilmpjes en impressies.

Met dank aan Toine voor de foto’s!31 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Gewoon met die folie verkopen, dan ziet hij er tenminste nog een beetje spannend uit.
ik moet het nog maar zien het lijkt nu vooral een afgeplakte gallardo
Helemaal goed! Een echte zuivere herkenbare Lambo
Nu maar hopen dat er een s-tronic bak in komt in plaats van dat eigenwijze gekloot met enkele koppeling van Lamborghini zoals bij de Aventador.
@kraakensmaak: komt er 99% zeker in, op spy video’s hoor je dat die veel sneller schakelt dan de ‘oude’ gallardo.
@kraakensmaak:
Ja, dat is echt geen doen he! Kun je het nog verdragen?
Ik kreeg af en toe echt de neiging om me Aventador met een koevoet te bewerken.
@kraakensmaak: Nou ja, de ISR-transmissie van de Aventador eigenwijs gekloot van Lamborghini noemen vind ik wel een beetje kort door de bocht… Dat hebben ze gedaan omdat die bak ten eerste lichter is dan een DSG-achtige transmissie (extra koppeling) en omdat je meer schakelgevoel hebt.
Hij heeft ook de SLS overleefd…

OT. Hij ziet er uit zoals een lambo er hoort uit te zien!
@michelinman: Je hebt VAG fout gespeld.
@ferrarithijs: + 6 miljard
Lijkt die rendering van de week toch behoorlijk in de buurt zo.
Lekkere S6 ernaast ook
@honeyhanger: misschien
Ik zou hem niet op nederlands kenteken willen. Ik denk dat die monstreuze gele platen de wagen ontsieren.
@Simpson: inderdaad, op de voorkant is helemaal geen ruimte! Moet iedereen nu zo meteen zijn kentekenplaat over het Lambo logo heen spijkeren? Volgens de wet kun je een auto zo certificeren omdat er alleen regels voor de achterkant gelden, maar het is eigenlijk wel debiel. Ongetwijfeld wordt de auto ook zo getest in de windtunnel, maar hoe gedraagt de auto zich als onze geweldige enorme EU kentekenplaat voorop gespijkerd wordt? Kans op instabiele stromingen of oververhitting wordt zo wel erg groot. In Italië mag je tenminste nog een piepklein plaatje monteren.
@midasracer: In België ook, dan is het wel een sticker.
@Fidenza: is dat officieel? Dat wil ik ook in Nederland. Nu kreeg ik 130 euro boete omdat er geen stempel in de sticker zat (want een sticker is niet officieel). Stelletje bureaucraten.
@midasracer: En dat is het ook precies. Je ziet wel vaker dit soort dure bakken rijden met een (onofficiele) sticker voorop. Als je een Lambo kan betalen, kan je ook die boete voor de sticker betalen. De enige vraag is of het iets uitmaken of je sticker of geen sticker hebt. In dat gevla zou ik geowon geen sticket nemen.
@midasracer: Ja dat mag. Bijna alle Aventadors in België hebben aan de voorkant een sticker als kenteken.
gedwongenleaser
Lijkt inderdaad op de laatste renders en die spraken mij wel aan. Hopelijk is die achterkant een beetje te pruimen, van wat je kan zien ziet dat er overall prima uit, lelijker dan de laatste facelift van de Gallardo kan het sowieso niet worden. Met dat sedannetje ernaast valt pas op hoe laag die is!
Sedannetje? Toch wel een dikke S6 my friend.

Maar ik weet niet wat ik ervan moet denken… die V10 is sowieso plus één. Maar verder kan Lambo me nooit echt bekoren de laatste tijd. Is gewoon een facelift Gallardo lijkt het.

Nee geef mij maar Ferrari.
Hallo kleine Aventador met Gallardo-achterkant. Jammer dit, maar het was te verwachten van VAG.
BAH! lijkt een beetje een retro model te worden.. jammer :(
Vind die Italiaanse garageplaatjes altijd wel kicke. Zien er altijd uit alsof ze nog op de eerste creatie van het merk hebben gezeten. Die van Lancia beginnen met TONI. Beter kan niet. Zeker niet op een Stratos.

En de Lambo zelf? Liever een SuperLeggera van een paar jaar oud met een setje blaasketels van Heffner ofzo.
Ik zie duidelijk overeenkomsten met de Sesto Elemento. Kan niet anders dan een hele gave wagen worden!
Gaan deze deuren ook omhoog open? Hij staat vlak naast het betonpaaltje en de auto ernaast,vandaar.
Zal een mooie auto worden, maar van wat ik kan zien, zou ik liever een Ferrari willen.
In mijn ogen lijkt dit t zelfde als de fotoshops…?
Wat is dat toch met Sölden. Ik ben daar ook al een paar keer gecamoufkeerde bakken tegen gekomen en ook al in wat spots voorbij zien komen.
@timmehh:
Het Ötztal is mooi om te rijden en via de Passo di Romblo zit je zo in Italië.
Kijk, nu ik de achterkant heb gezien begint het ergens op te lijken, bij het zien van de voorkant had ik het idee dat het een slap aftrekseltje van de Aventador zou worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).