Hier, de opvolger van de Lamborghini Gallardo [impressie]

Auteur: , 28 Reacties

Cabrera. Het is de naam die volgens velen aan de opvolger van de inmiddels tien jaar oude Gallardo zal worden gehangen. Een supercar die steeds zichtbaarder wordt in spyshots & impressies. Maar wat vinden we van deze uitvoering?

De Cabrera krijgt naar verluidt wederom een atmosferische V10 met 5,2 liter inhoud in het midden, opgepompt naar ruwweg 600 pk om de 458 Italia en de 12C van zich af te kunnen houden. De basis van de auto is samen met Audi (R8) ontwikkeld en behelst voor een groot deel een aluminium chassis. Het schakelwerk zal, net als bij de Aventador, alleen door een automaat worden verricht. Of dat een automaat met enkele of dubbele koppeling wordt, is nog niet bekend.

Over de Aventador gesproken; de styling van deze stier zal deels terugkomen in de Gallardo-opvolger. Photoshopper Wild-Speed besloot daarop, met de kennis van spyshots en de algehele designrichting van de Italianen, zijn kijk te geven op de vormen van de Cabrera. Hierrr te zien. Roept u maar: deze coupé, of toch liever de spyder?

Voor de volledigheid hieronder nog een recent filmpje van een Cabrera-prototype op de ‘Ring.28 reacties

Ziet er goed uit, toch?
@2800cc:
Toch niet, wat een opgewarmde hap is dit zeg, gelukkig is dit slechts een impressie.
Ik verwacht er sowieso niet veel van en met slechts 600pk gaat hij de 12C echt niet bijbenen.
Nou, ik hoop van niet… En uiteraard zal de styling van de Aventador terugkomen op de Cabrera, het blijft immers een VAG product.
@str8six: Wat wil je dan? Zou raar zijn als BMW met de opvolger van de X5 komt en het opeens een coupé zou zijn niet? Elke fabrikant doet dat, al heeft VAG er wel een neusje voor om ze erg veel op elkaar te laten lijken.
@Marijn90: die hebben ze al.. De x6. Wat meneer bedoelt is dat dit meer copy paste werk is en hij dus hoopt dat de “echte” gallardo wat onderscheidender zal zijn.
Weinig vernieuwend. Wel mooi, maar ben benieuwd hoelang deze auto mijn aandacht kan vasthouden.
@berlinetta: ja daar zal lamborghini wakker van liggen, laat me niet lachen zeg een monster deze bak.
Liever iets compleet anders gezien
Prima ontwerp hoor. Ben echt benieuwd naar het uiteindelijke resultaat
Ik ben persoonlijk geen groot fan van de Aventador, dus als de Cabrera er zo uit gaat zien zal hij mij niet kunnen bekoren. Maar waarom moet de opvolger van de Gallardo per se zoveel op z’n grote broer lijken? Waarom zou je niet met een nieuw, fris design komen? Dan kan je nog steeds de typische Lambo-elementen behouden, maar hoeft het niet zo’n eenheidsworst te worden. Dat alle Audi’s er hetzelfde uitzien snap ik (zelfde geldt in iets mindere mate overigens voor Mercedes en BMW), maar de Cabrera hoeft toch geen instap-Aventador te worden.
@hansaplast: Waarom niet? VAG, daarom niet.
Mooi ding. De Gallardo blijft voor mij nog steeds één van de mooiste auto’s die er zijn. De opvolger zal natuurlijk nooit zo snel of goed zijn als de 12C of 458. Maar hey, who cares?
Ik vind hem mooier dan de dan de spyder.
Met een Audi erachter die hem bij kan houden.Dat wil je als eigenaar van een Lamborghini toch niet,lijkt me.
@Alfarobert: Als eigenaar van een nieuwere Lambo ben je al in bezit van een halve Audi…
Te veel overeenkomsten met een Aventador, jammer.
Het geluid is wel weer fantastisch!
Ik vind de naam Gallardo ook mooie dan de naam Cabrera. Het lijkt teveel op Carrera
@lacker:
En op Cerbera, al kan die natuurlijk nooit aan zo’n waanzinnige TVR tippen. Dat waren mannenauto’s, dit wordt weer een handtasje voor rappers en voetballers.
Hmm, niet helemaal wat ik hoopte dat het zou zijn, maar toch, de Gallardo moet er echt uit als ze er niet meer moeite in willen steken (het interieur is amper geupdate sinds de eerste versie).
Mooie bak, maar vind ‘m er een beetje tam uit zien. Bij een Lambo hoort een agressief uiterlijk. Misschien dat zwart een betere kleur is.
Nondetju! Prachtig… Ben op de gallardo wel een beetje uitgekeken.
Nou ziet er echt goed uit!!
Vind t beetje tegenvallen..

Nu was de Gallardo voor mij na het concept model en het spyder concept model ook een tegenvaller

Afwachten maar weer..
Weer geen handbak!!! Waarom in godsnaam steeds alleen maar automaten in sportautos! Er is niks mooier dan een handbak met een dik vermogend blok ervoor
Gadverdamme.. Vind dat lamborghini hun merk echt zwaaaaar verkracht
Sjeuloos. Totaal geen epic gevoel bij. Als dit um wordt is het weer een gemiste kans voor Lambo
Als dit het wordt, laat het dan maar zitten hoor, alsof het een kruising is tussen een Aventador en een Gallardo…
Is gewoon de 20** Lotus Elan concept met andere lichtjes, spiegels en luchthappers. Easy photoshop. :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).