Het lijkt echt over en uit voor Daniil Kvyat

Auteur: , 33 Reacties

Na eerst een degradatie naar Toro Rosso, lijkt Red Bull hem nu helemaal af te serveren.

En tot zover Daniil

Het is allerminst zeker, maar waar rook is, is vuur. Het avontuur bij de Red Bull-familie lijkt na dit seizoen definitief afgelopen te zijn voor Daniil Kvyat. Het Russische persbureau Izvestia heeft van een bron dichtbij de Rode Stieren gehoord dat zowel Dr Helmut Marko en Franz Tost en beetje klaar zijn met Daniil, meldt thisisf1.com.

De bron zei er volgens de russen het volgende over:

Red Bull hoopte dat Kvyat met zijn terugkeer wat minder druk zou ervaren en vrijer kon racen. Het was dan ook de bedoeling dat hij wat punten kon scoren en verder mooie races kon rijden. Helaas is daar in de laatste zeven races weinig van terecht gekomen. Zijn teamgenoot Carlos Sainz is vrijwel altijd sneller en Kvyat valt meer dan eens uit. Hierdoor zou Dr Marko hebben besloten afscheid te nemen van Daniil.

Hiermee spreekt persbureau Izvestia overigens wel de eerdere berichten over de bezetting van de stoeltjes voor 2017 tegen, daarin werd gesproken van een ongewijzigd viertal coureurs.

De Russische bron zegt verder dat de Fransman Pierre Gasly het vrijgekomen stoeltje bij Toro Rosso gaat opvullen. Hoe vervelend dit allemaal ook zou zijn voor Kvyat, mits de geruchten kloppen, dan is er toch ook nog goed nieuws voor hem. Hij zou namelijk hoog op het lijstje staan bij Williams om daar volgend jaar te gaan rijden. En weet je wat, ik gun het hem eigenlijk wel.

Met dank aan Sweder voor de tip.33 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Tsja, afgelopen races wel steeds met het gevoel “alweer Kvyat?!” gekeken.
Een overstap gun ik hem wel, kan hij misschien alsnog wat puntjes pakken.
Het is wel bizar hoe snel het verkeerd is gegaan met Kvyat. Van aanstormend talent naar schlemiel in een paar races.

Maar laten we het ook eens van de andere kant bekijken. Hij heeft de kans gekregen om zich te rehabiliteren bij STR. Er zijn veel teams die coureurs na een paar mindere resultaten koud aan de kant zetten. Ik denk dat Marko oprecht het beste met hem voor had. Als ik Kvyat op TV zie is het een en al chagrijn. Ik weet niet of dat representatief is voor hoe hij zich in het team op stelt maar als hij zich ietwat zo gedraagt kan ik mij weer voorstellen dat ze van hem af willen.


Terwijl het zo eenvoudig is. Je hebt een baan die miljoenen mensen zouden willen hebben. Je rijdt bij een redelijk competitief team. Je hebt een paar slechte beurten gemaakt en je krijgt, uniekin de f1, desondanks een 2e kans. Hij zou elke dag jodelend van plezier in z’n auto moeten stappen….
@pomoek: Te veel games of Thrones gekeken.
@martinus: House of cards
@michaelb: Die storten ook snel in.
@pomoek: wat is schlemiel toch een heerlijk woord
@2wheeler: absoluut! En ikzeg het nog liever dan dat ik het schrijf!
@pomoek: ben het volledig met je eens. In Hongarije werd hij door Jack Plooij geïnterviewd na de marathon kwalificatie. Hij was pissig want het was de fout van het team dat hij niet op het juiste moment de baan op was gegaan om een snelle ronde neer te zetten. In duidelijke woorden viel hij zijn team volledig af.
Toen dacht ik al dat dit zijn laatste seizoen bij RBR/STR is.

Als ie op deze voet doorgaat mag ie blij zijn als hij het seizoen mag afmaken.
Het is niet zo dat ie er helemaal niets van kan maar nog steeds heeft hij het negatieve van de demotie in iets positiefs kunnen omzetten….
@pomoek: Russen zijn doorgaans niet de meest vrolijke mensen. Verklaart ook weer wat. Macho cultuur en zo.


Ik gun het hem ook wel.. Zo zie je maar hoe alles kan keren in korte tijd. Van een zitje in een RB naar afgeserveerd worden door TR.
Ik gun Kvyat ook wel een stoeltje bij een mooi team. Hij heeft in zijn carrière tot zo ver wel laten zien het een en ander te kunnen en podiums te kunnen pakken. Alleen hij maakt nu wel een uiterst teleurstellend seizoen door, het zal echt beter moeten want er zijn staan een hoop talenten in de rij.
@viezefreddyw: Buiten het Red Bull programma wel misschien, maar daar gaat Marko niet voor want dan geeft hij zichzelf een brevet van onvermogen. Binnen het Red Bull programma is eigenlijk alleen Gasly een reële optie. Die staat momenteel eerste in de GP2. Dat gezegd hebbende is ‘ie daar zeker niet dominant zoals bijvoorbeeld Stoffel vorig jaar en is het ook al zijn tweede volle jaar in die klasse, terwijl hij in 2014 al een jaar WSBR gedaan heeft plus een handjevol GP2 races. Ik zie er zelf niet bepaald een verbetering in tov Kvyat. Hij heeft toch als rookie het GP3 kampioenschap gewonnen en vorig jaar nog Ricciardo verslagen op punten (met een beetje mazzel maar toch, je moet in de buurt zitten om die mazzel te laten gelden). Maar ja, Marko heeft al laten zien dat ‘ie coureurs snel afbrandt. Ik vraag me af of hij zich realiseert dat hij zichzelf als coureur direct ontslagen had, want al zijn eigen F1-teamgenoten hebben hem dik verslagen.
Hij had de pech een stel hele goede collega’s te hebben bij RB en TR, met name Max. Dat ie in zn thuisrace probeerde voor bowlingbal te spelen hielp ook niet echt mee. Van mijn part mG ie het stoeltje van Massa wel overnemen. Misschien heeft Poetin nog wel ergens een zakje oliedollars van Gazprom liggen oid… kan Williams prima gebruiken
Getest.. te licht bevonden..
Zo kan het gaan, zeker in de koningsklasse.

Kvyat heeft vooral heel veel geluk gehad, dat hij ‘zomaar’ in het stoeltje kwam van RBR. Wel mooi dat hij ook nog een GP op zijn naam heeft kunnen schrijven.
@martinus: wat heeft ie gewonnen dan?
Waarom zou Williams hem in godsnaam willen???
@camber24: Ah ja, vanwege doekoe lees ik hier onder andere. Zou mooi zijn als Williams weer aan de top zou komen. Beter een naam met historie, dan een niet te zuipen frisdrank.
@camber24: een team welke Massa in dienst heeft is blij met iedere andere F1 coureur, die Massa kan echt niet meeer.
@camber24: Hij is een rustige jongen, schijnt slim te zijn wat WIlliams altijd waardeert, heeft toch wel goede dingen gedaan in zijn racecarrière en is nog vrij jong. Als hij nog wat roebels meeneemt past ‘ie volgens mij best goed bij Williams. Trager als Massa schat ik ‘m sowieso niet in en dat betekent dat hij het Bottas waarschijnlijk ook best lastig kan maken.
Redbull wil altijd coureurs met elkaar vergelijken. Is er één duidelijk sneller dan de ander dan valt ze zwakkere af. Logisch en rechtvaardig. Doei danill
Prima. Vaag ventje zonder ruggengraat. Als hij er niet meer is volgend jaar zal ik hem niet missen.
Ik zal hem niet echt missen. Ik heb er ook nooit echt een goede coureur in gezien.

Ik had wel vol bewondering naar sergei sirotkin gekeken bij de laatste gp2 race
Hij heeft er idd moeite mee maar hij is wel snel. Gasly vind ik heel eerlijk gezegd geen f1 waardig
Laat stoffel maar in de Williams plaats nemen.
@HZW: Ja, zeer benieuwd naar Stoffel; lijkt me ook een talentje hoor ….
@dawwg: het gerucht gaat dat het geld van Haryanto al enige tijd op is, en dat McLaren graag ziet dat Stoffel het zitje bij Manor overneemt. Zodoende kan hij wat meer ervaring opdoen voor seizoen 2017, wanneer Button (of Alonso) waarschijnlijk het stoeltje bij McLaren opgeeft.
Wel gek dat toen ricciardo Vettel in 2014 versloeg (met hulp van geluk want vettels auto deed het ook niet altijd)
Iedereen vol lof over hem sprak en vervolgens verslaat kvyat hem en praten veel minder mensen daar over. Maar aan de andere kant versloeg ricciardo Vettel ook regelmatig als zijn auto het wel deed. Maar we weten allemaal waarom kvyat vervangen werd door Verstappen, ze wilden gewoon het supertalent behouden en zochten de race in Rusland als een stom excuus. Ik hoop dat hij word opgepikt door een ander team ik heb hem altijd wel gemogen……..
Pierre Gasly is nou ook niet bepaald een supertalent, en met het oog op de ingrijpend veranderende auto’s in 2017 zou ik als Red Bull zijnde toch liever een degelijke coureur met ervaring in die Toro Rosso zetten dan een degelijke coureur zonder ervaring. Bovendien is het ook zo dat er op korte termijn geen stoeltje vrij komt bij Red Bull, en als die er onverwacht toch zou komen Sainz degene zou zijn die de promotie mag maken. Lood om oud ijzer wie er op dat tweede stoeltje zit dus, en dan zou voor mij de ervaring toch de doorslag geven.

Als Williams zijnde zou ik niet direct achter Kvyat aan gaan. Ik zou persoonlijk proberen Pascal Wehrlein te huren van Mercedes. Het zou voor Mercedes niet verkeerd zijn aangezien zij Pascal Wehrlein graag in een betere auto willen hebben, en Williams kan op die manier goedkoop een goede coureur krijgen. Het voordeel is ook dat ze Wehrlein maar een éénjarig contract hoeven te bieden in dat geval, waardoor ze voor 2018 naar andere opties kunnen kijken. Jongens als Perez, Hulkenberg, Grosjean en Sainz zitten vooralsnog zonder contract voor dat jaar en dat zijn toch net even wat aantrekkelijkere opties dan Kvyat.
Heb het idee dat Sainz wel veel vrijer is gaan rijden na de switch van Max en Daniil. Wist ie vroeger in de race niet echt potten te breken, doet ie nu vaak lekker mee.
Was het niet zo dat er een rus in de F1 moest en de rus met het meeste talent nog niet klaar was voor de F1 (Shirotkin) en dat toen Kvyat naar voren is geschoven ? Volgens mij heeft Kvyat ook niet echt super resultaten gehad in de lagere klassen zoals GP2 voordat hij in F1 kwam
@Cabrioot: ook niet slecht.
4 jaar geracet voor de F1.
Elk jaar daarvan overwinningen gehaald.
In zn 2e jaar 2e en 3e geworden in kampioenschappen.
In zn 3e jaar 1e en 2e in F-Renault kampioenschappen,
in zn 4e jaar gelijk GP2 kampioen.
Dat is een prima progressie.
Oh oke dan heb ik t mis….hij heeft t in ieder geval wel tot F1 geschopt waar anderen met misschien meer talent er niet komen
Ik zal er niet om malen..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).