Het mysterie van de 911 Carrera RSR 3.8 en Bin Laden

Auteur: , 44 Reacties

Zet snel je alu-hoedje op, want je gluurt naar een samenzweringstheorie op vier wielen.

Onlangs berichtten we je over een zeer bijzondere, ja je kan zelfs wel zeggen über zeldzame Porsche 911. We hebben het hier over één van de twéé 964 RSR 3.8-en mét volledig interieur, waarmee bovendien nog maar tien kilometers gereden zijn.

Zeldzame klassieke auto, weinig kilometers…Oké leuk, maar dat verhaal kennen we wel een beetje, toch? Als bij deze kenmerken je gedachten echter meteen afdwalen tot één in den treure verzorgde garage queen, kom je bedrogen uit. Het uiterlijk van de Porker valt gerust te beschrijven als smoezelig. Dat doet echter niets af aan de verwachte opbrengst, die veilinghuis RM Sotheby’s inschat op 2.000.000 tot 2.200.000 Euro.

Toch ga je je meteen afvragen wat het verhaal is van een dergelijke kostbare auto, waar op het oog al in tijden niet meer naar omgekeken is. Tot onze vreugde kregen we naar aanleiding van het artikel bericht van frequent tipgever Dennis, die ons meldde dat hij meer informatie had over de auto. En wát voor info!

Via via had Dennis namelijk te horen gekregen dat de auto eigendom zou zijn geweest van Bin Laden. Een advocaat zou al drie jaar bezig zijn met de verkoop van deze auto én…die van de enige andere 964 RSR 3.8 mét interieur! Klinkt als een vergezochte claim, maar Dennis leverde bovenstaande foto’s aan die een en ander de nodige geloofwaardigheid verlenen. Je ziet hierop de andere (witte) RSR 3.8 met op de achtergrond het grijze exemplaar dat nu geveild wordt.

911-RSR

Het nodige zoekwerk leverde echter geen hard bewijs op dat de auto’s van ‘die ene’ Bin Laden waren. In de periode waar de auto’s uit stammen, is de Seal Team Six-hater waarschijnlijk zelfs helemaal niet woonachtig geweest in Londen, waar de auto’s zijn/waren gestald. Maar de familie van Osama is groot en rijk, dus wat dat betreft kunnen de Porsche’s ook van een andere Bin Laden-telg geweest zijn. Het zou tevens een goede verklaring zijn waarom RM Sotheby’s zich stil houdt over de afkomst en toestand van de auto.

Ouderwetse hoedtik naar Dennis voor het verhaal en de foto’s!44 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ik kan uit het bericht niet halen waarom Dennis stelt dat het de auto’s van Bin Laden zijn. Wat is het gerucht precies?
@pomoek: ik snap ‘m ook niet.
Interieur mag dan schoon zijn, maar het ziet er niet uit.
@pomoek: Dennis stelt helemaal niks.

Via via had Dennis namelijk te horen gekregen dat de auto eigendom zou zijn geweest van Bin Laden. Een advocaat zou al drie jaar bezig zijn met de verkoop van deze auto én…die van de enige andere 964 RSR 3.8 mét interieur! Klinkt als een vergezochte claim, maar Dennis leverde bovenstaande foto’s aan die een en ander de nodige geloofwaardigheid verlenen.
@rufctr01: Oké het gerucht is dus dat ze van Osama zijn. Maar deze foto’s bewijzen dus helemaal niets….
@pomoek: mits dit de garage van bin laden of zijn familie is
@pomoek: Volgens Johannes Bont (‘mijn naam is Johannes Bont’) zitten er 4 AK-47’s achter de grill, kan de uitlaat bermbommetjes uitspugen en is een oliespoor leggen geen probleem, de familie heeft er toch genoeg van.. Lijkt me dus wel duidelijk.
@rufctr01: ik had het zelf niet beter kunnen typen.
@pomoek: het rare is is dat er maar 1 auto aangeboden wordt terwijl er 2 staan.
Verder, staat in het verhaal, dat de auto’s worden aangeboden via een advocaat en, de advocaat in kwestie, heeft verklaard dat de auto’s van een zekere Bin Laden is geweest…
@rufctr01: Ok, dat is dan zo, maar de foto’s bewijzen niets anders dan dat er 2 Porsches zijn. Niets meer en niets minder. De aanwezigheid van de 2 Porsches ondersteunen als zodanig niet de claim dat de auto’s van Bin Laden zijn.
@pomoek: ik heb de foto’s van iemand gekregen, is bij beide auto’s geweest en heeft mij dit verteld.
@rufctr01: ze schijnen van een slager uit japan geweest te zijn.. helaas maar waar
@wildbeest: aldus een vochtige oude vrouw in regenjas die je zonet in de parkeergarage tegenkwam?
@rufctr01: Ja, dat geloof ik graag. Maar je snapt toch ook dat dit totaal niets bewijst? Het gaat mij om de zin: “Klinkt als een vergezochte claim, maar Dennis leverde bovenstaande foto’s aan die een en ander de nodige geloofwaardigheid verlenen. ” De foto’s verlenen echter geen geloofwaardigheid, het zijn slechts plaatjes van Porsches. Als er nu inderdaad baardharen va OBL in waren gevonden of als er een foto bij zat waarbij hij achter het stuur van een van de Porsches zat dan was het een ander verhaal.
@pomoek: zeur niet zo, weer zo’n student rechten die z’n boekengeleerdheid in praktijk wil brengen
@wildbeest:
Sterke reactie: “zeur niet zo”.
En een goed argument erachter aan: “weer zo’n student rechten die z’n boekengeleerdheid in praktijk wil brengen”
@wildbeest: haha, jij bent precies de persoon die ik zoek! Ik heb namelijk een interessant voorstel voor je. Ik ben een prins uit Nigeria en ik heb op een bankrekening in Zwitserland 5 miljoen euro staan! Ik mag helaas niet naar Zwitserland reizen maar als jij aan mij 50.000 euro overmaakt dan stuur ik je het rekeningnummer en geheime code toe dan kan jij die rekening voor mij leeg halen! Deal?
@pomoek: dat is goed deal
@wildbeest: Mooi, ik hoop dat je mijn punt begrijpt.
@pomoek: ik hoop dat jij de context van het initiële nieuwsbericht begrijpt
@wildbeest: Voor de zekerheid: Leg het mij nog eens in Jip en Janneke taal uit…
@wildbeest: Nee die alinea leest gewoon als een valse belofte. Hij zou van Bin laden geweest zijn, en dan komen er foto’s die alleen een tweede Porsche bewijzen maar helemaal niks over Bin laden.
via Android app
Prachtwagens hoor, echt waar. Maar de prijzen van tegenwoordig zijn nog erger om te janken dan de wedstrijd die Feyenoord net speelde.
Fraaie kar, na aanschaf even de Explosieven OpruimingsDienst de auto veilig laten stellen. :P
Gps tracker zit er al in, CIA made in China
Ik wil ze allebei
Bin Laden is een niet ingebruikelijke naam in Saudi Arabie….was zelfs de eigenaar van het Lancia dealerschap in dat land (volgens het servicepunten boekje)
Familie Bin laden is overigens ook erg actief in zelfde beleggingsvehicels als de familie Bush.
bin laden is in het midden oosten een heel veel gebruikte naam. het betekend namelijk zoon van.
@gwnbmw: dat is het. Achternaam zegt niets over de voornaam of eigenaar.
Dus met deze auto’s heeft bin Laden de straten van Londen geterroriseerd?

Lijkt mij niet want in het jaar dat deze auto’s het levenslicht zagen zat Osama in Afghanistan om Sovjet troepen uit te zwaaien en was ie bezig om een popgroep op te zetten besneden medestanders.
@rick-dos: Lezen: “In de periode waar de auto’s uit stammen, is de Seal Team Six-hater waarschijnlijk zelfs helemaal niet woonachtig geweest in Londen, waar de auto’s zijn/waren gestald”
Voor 50k had het zo leuk geweest.
Man man man…..wat een slecht verhaal. Als de Porsche al van de Bin Laden familie is, zegt dit nog niks voor de mensen die meteen aan Osama denken. De familienaam Bin Laden is in het Midden Oosten als de familienaam Janssen in Nederland
@maarten020: ik hoor anders nooit over Bin Laden anders dan zn zoon of Osama dus ik weet niet wat iedereen bazelt en waar baseer jij op dat Bin Laden zo’n veel voorkomende familie naam is?
@bmwfreak038: dat baseer ik op het feit dat ik langere tijd in het midden oosten gewerkt heb en de naam veel terug heb gezien bij bedrijven, winkels en instellingen…nu jij weer….
@maarten020: lekker bijdehand met je nu jij weer..
@bmwfreak038: dat klopt
@bmwfreak038: En al zou het niet veel voorkomen, de Bin Laden familie van Osama himself is een rijke familie (oliegeld) die vrienden is met de Bush familie. Osama is dan maar een afvallige neef van de familie.
@fanboy: dat ze geld zat hebben weet iedereen, Bin Laden en Bush familie vrienden? Klinkt vergezocht maar het voordeel van de twijfel krijg je.
Hypocriete moslim extremisten… alles was westers is, is haram, maar als het over macho dingen gaat luxe en rijkdom vergaren, oh dan kan het allemaal ineens wel ongeacht het feit dat het meestal westerse producten zijn….

Dat dit beest maar snel verkocht wordt aan iemand die een beetje respect heeft voor zijn afkomst…
@tjorque: dat ie verkocht wordt aan iemand die hem gebruikt waar hij voor gebouwd is. Zonde om een auto van dit kaliber te laten staan onder een laag stof.
Wat een geweldige stance hebben beide auto’s! Echt heerlijk zo laag af fabriek.
Zus van Osama woont geloof ik ooit eens gelezen te hebben in Zwitserland.Wilde niks met haar broer en z’n activiteiten te maken hebben. Als 1 van deze Porsches van haar geweest is waarom zou je hem dan niet kopen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).