Het verhaal van de 36 verstofte Corvettes

Auteur: , 26 Reacties

De mens is in staat tot ongelooflijke gruweldaden. Het laten wegteren van 36 Corvettes is er een van.

De droom van iedere autoliefhebber kwam uit voor Dennis Amodeo, een timmerman uit Long Island. In 1990 gaf televisiezender VH1 namelijk een verzameling Corvettes weg. De collectie bestaat uit 36 units, een exemplaar uit ieder jaar van 1953 tot 1989. De verzameling is om je vingers bij af te likken er er hoort meer dan twee kilo sleutels bij.

Maar alles is te koop, zelfs jongensdromen. Nog datzelfde jaar verkocht Amodeo het stuk geschiedenis aan Peter Max, een kunstenaar, voor $250.000. Het was Max’s bedoeling de auto’s te gebruiken voor een kunstproject. Hij maakte wat beginnetjes, maar zette het project niet door. En zo kwam het dat de auto’s tientallen jaren wegteerden in verschillende garages. Met de loop der tijd raakten de sportwagens meer en meer verwaarloosd. Onderdelen werden gestolen en sommige wagens werden zelfs vernield door onverlaten.

De messias die dit horrorverhaal hopelijk tot een positief einde brengt heet Peter Heller. Hij kocht de collectie onlangs voor een onbekend bedrag met als plan de auto’s te restaureren en te verkopen. (via: core77)

All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing – Edmund Burke26 reacties

Kunstenaars en autos gaan niet vaak samen! Eeuwige zonde.
@porsche928: *té rijke kunstenaars en autos
“De droom van iedere auto liefhebber ”
Als normale sterveling, timmerman, chef kok, Diesel monteur of glaszetter, je hebt 36 auto’s op je rug staan die stalling, verzekering en onderhoud nodig hebben.
’t klinkt stoer en romantisch 36 Corvettes, maar ik begrijp die timmerman wis waarachtig wel.
’t pas leuk als Victor Müller heet.
@desjonnies: Je selecteert de 6 leukste en verkoopt de rest. Van dat geld kan je ze best 40 jaar onderhouden en stallen hoor. Je moet alleen niet dagelijks met die krengen rijden, dan gaat het wel erg duur worden. Ik zou er als gewone sterveling in ieder geval voor tekenen!
@lekbak: Allemaal weg en een Z4 35is er voor terug lijkt me stukken leuker.
@bofkont: lekker! Heb je nog genoeg over voor een ander leuk speeltje :-D
@3246cm252kw: Idd :)
@bofkont: Jaaa! Lekker kappersautotje heur….doet het vast beter in de PC dan zo’n klassieke Vette die tenminste nog karakter heeft ;)
@mopar: ja noem maar karakter die bagger afwerking en dito rijgedrag, een z4 een kappersauto?? Haha is een serieuze rijders auto en met se 35is rijdt hij menig zogenaamde echte mannen auto totaal aan stront .
@bofkont: jammer dat geen enkele “man” gezien wil worden in zo’n yuppenbak dan. Dat is dan een deal, jij in een Z4 en ik in een C1 of C2, kijken wie meer plezier/bekijks heb. Niet te vergeten dat je voor de prijs van een C1 of split window C3 ongeveer 2 van die kappersauto’s van je kan kopen.

Daarnaast is de bagger afwerking pas vanaf die C3 begonnen dus zelfs een dashboard knuffelaar zoals jij zou het kunnen uithouden in een klassieke vette met hun aluminium en lederen dash ;)
@mopar: Ah het gaat je om de aandacht dus, ik ga voor het rijden. Dus wie is hier nu de yup ??
Nogmaals kaperswagen ?? Duidelijk weet je niet waar je over praat.
@bofkont: oh ik weet zeker wel waarover ik praat bofkont :) en nee het gaat me niet zozeer om het bekeken worden. Maar als je anoniem door het verkeer wilt gaan dan moet je ook geen klassieke corvette gaan rijden.

Dan is die zielloze roadster met het design van een broodtrommel inderdaad een beter keuze. Met zo’n antieke 3 serie als je jouwe kom je natuurlijk ook nergens he ;)
@mopar: Die mooie E46 328i is al weer even verkocht, maar die antieke 3 serie rijdt die net zo antieke 300c van jou helemaal aan stront. Nu heb ik een SLK 320, zelfde verhaal ;)

Laten we het er maar op houden dat smaken verschillen, wij worden het toch niet eens.
@bofkont: ahh de SLGay, nog zo’n mooi voorbeeldje :) In de states heb ik m’n 5.7 John Varvatos 300C en ik denk niet dat die E46 daar tegenop kan hoor :)

En die oude 300C in NL, daar ligt inmiddels een 6.4 in met aangepast onderstel en dito remmerij….kan ik tenminste goed lachen wanneer jij uit die ultieme wijvenbak stapt ;)
Hij dacht zeker: dit lijkt nergens op dus laat ik alle auto’s gewoon ergens en ik doe er niks mee. Wat bezielt iemand om zo met auto’s om te gaan
Och ja ik had ook nog ergens wat auto,s neergezet!
Wauw ,, dit ziet er pijnlijk uit..
Het zou leuk zijn, maar het enige dat ik met een vette zou doen is het circuit opgaan, dus liever 1 hele sneller C4,C5 of C6 dan 36 garage queens.
Dat is wel een van de weinige kunstenaars met een handelsgeest.
250, 000 dollar lijkt me een koopje.
@hplh: In de 90’s nog niet.
Afschrijving’s a bitch.
@dikdraak: Woops, dat moet uiteraard inflatie zijn.
Op die oudere corvettes na is de rest allemaal waardeloze rotzooi
@maarten020: dan weet jij niet heel veel van de waarde van die dingen af…
@mopar: is dat zo? ik dacht dat de vettes vanaf de jaren 80 niet zo heel veel waard zijn…
Dit is echt een project voor Gas Monkey (van dat program op Discovery, Fast n Loud). Die lappen deze beesjes zo weer op zodat er weer een dikke Amerikaan in kan rond toeren, zoals het hoort.
@mazdarx: Gas Monkey houdt het niet orgineel en maakt er een oldtimer met nieuwe Amerikaanse techniek van ik kan me voorstellen dat heel veel mensen dat juist niet willen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).