Het Zwitserlevengevoel met een getunede X5, M3 en RS3

Auteur: , 51 Reacties

Zwitsers houden over het algemeen helemaal niet van Duitsers, maar tegenover Duitse auto's staan ze een stuk positiever. Een van onze lezers liep er een petrolhead met een voorliefde voor getunede dikbolides met matgrijzeritis tegen het lijf, check zijn collectie.

Dikke Duitsers houden het laag (en grijs)

Take it away, Dirk:

Tijdens onze vakantie in Zwitserland stonden deze leuke auto’s op de parkeerplaats van onze camping: BMW X5 van Hamann getuned door G-power, een Audi RS3 en een verlaagde BMW M3 cabrio.

De eigenaar van de X5M gaf aan dat het lang had geduurd voor hij de auto in Zwitserland kreeg toegelaten i.v.m. de motor-tuning. En dit terwijl hij maar ‘Stufe 2’ van G-power had met 725 pk. Het leek hem onmogelijk om Stufe 3 met meer dan 800pk toegelaten te krijgen. Je hoefde niet te kijken of één van deze auto’s wegreed, dat kon je wel horen!

Nou, Dirk, die RS3 ligt anders ook niet helemaal standaard in de veren… Helaas ontbreken geluidsfragmenten, maar de foto’s spreken voor zich. Snuffel ze door op Hamannjunk en Combojunk! De E93 M3-buikschuiver krijgen jullie er hier van ons bij:

E93 M3 laag

Aan de kentekens te zien is de eigenaar woonachtig in Zürich, je weet wel: dat bovenmodale Zwitserse dorp waar het geld uit de kraan stroomt, ze geen handtassen aan negerinnen verkopen en waar afgelopen weekend de 22ste zwaar bemmende editie van de Street Parade werd gehouden. Klinkt als een (eigen)aardige plek.

Update 15-08: Meer Züricher supercars? Check dan even de spots die eduardo81 maakte bij de Burkliplatz, aan de rand van de Zurichsee. In het weekend en op zwoele zomeravonden komen hier de grote jongens hun speeltjes uitlaten. KLIK!51 reacties

Smaak.. Je hebt het, of… overduidelijk NIET.
@Dev: Net zoals geld.
@Dev: Ik ben allesbehalve vag fan maar die RS3 vind ik echt wel kunnen. Lekker incognito met een smerig snel “hatckbackje”.
@driescuit: * “hatchbackje”
Lelijk, lelijker, lelijkst; en dat in deze volgorde; M3, RS3, X5
Wie koopt er nou een witte E93 als je ook een Interlagos blauwe E92 M3 kunt bestellen?
@alcantara: Wie koopt er nou een witte E93 als je ook een Dakar Gelb E92 M3 kunt bestellen? http://www.autoblog.nl/iemand-een-dakar-gelb-e90-m3-supercharged
@kampioentje: Omdat dat een afschuwelijke kleur is, dan liever wit. Dakar Gelb ziet er in het echt ook anders uit dan op die bewerkte photoshop plaatjes waar je naar linkt. Veel fletser geel, je ziet het weleens op een E36.
@alcantara: beetje hypocriet hé, hatelijk reageren op iemand die zijn mening geeft over welke kleur hij mooier vindt, terwijl je daarvoor precies hetzelfde doet…
@vliegendetosti: Wat is er hatelijk aan? Verschil is dat hij een afschuwelijke kleur noemt en ik een schitterende M kleur.
@kampioentje: Die bovenvernoemde blauwe is toch een stuk mooier dan die gele. (En niet alleen naar mijn mening)
@alcantara: Je hebt gelijk, dat ding hoort ook gewoon compleet zwart te zijn; zwarte nieren, zwarte velgen, getinte ramen vanaf de b-stijl..
@alcantara: ik vind hem in het wit erg mooi!
DORP?? Zürich is het internationaal centrum van banken en industrie, en is de financiële hoofdstad en rijkste stad van Zwitserland. En Zwitserland is een van de rijkste landen ter wereld. Als je er nog nooit bent geweest… Go see it !!
@kenner:
Is inderdaad geen dorp, eerder een gehucht ofzo…
@StijnB: Zürich zou op de NL lijst op de 4e plaats qua grootte komen. Ik noem dat dus een behoorlijke stad.

Misschien ben je hiermee in de war: http://nl.wikipedia.org/wiki/Zurich_(Nederland)
Uitkijken met ’t invoeren in je navigatiesysteem dus…..
@kenner: Troll or just stupid?
@ot92: knappe troll
“Je hoefde niet te kijken of één van deze auto’s wegreed”

Godzijdank voor jou dan, anders was je nu waarschijnlijk blind geweest.
@hetvijfdewiel: Hahaha droog :-)
” Aan de kentekens te zien is de eigenaar woonachtig in Zürich, je weet wel: dat bovenmodale Zwitserse dorp waar het geld uit de kraan stroomt, ze geen handtassen aan negerinnen verkopen en waar afgelopen weekend de 22ste zwaar bemmende editie van de Street Parade werd gehouden. Klinkt als een (eigen)aardige plek. ”
lol
@beerton: Zurich heeft maar 400000 inwoners en het nummerbord hoort bij het kanton Zurich, met 1.4 mio inwoners.
Wel grappig ja.
Mijn definitie van het Zwitserleven-gevoel is een oude Twingo 1, een huis van een ton of negen en een zeewaardig zeiljacht van een miljoen.
En zes maanden per jaar buitengaats zijn met je jacht en met de Twingo naar de Aldi en de Lidl.
Want we blijven zuunig he !
@desjonnies: Da’s zeker een betere en stijlvollere manier om je centen te besteden!

Wat had je in gedachten qua scheepje?

http://nl.yachtworld.com/boten/1937/Anker-%26-Jensen-MAGDA-XIII-2555258/Italie#.UguqfZI9Jn5

Wat denken we daarvan? Misschien niet het meest relaxte varen maar allezejezus, wat is ze mooi.. 0_0
@bozewolf:
Yep en die drie ton over het miljoen, die lullen we er wel vanaf !
Vorig jaar paar dagen op hotel op de bahnhofstrasse in Zurich geweest. Daar kom je in elke zijstraat wel een mooie of exclusieve wagen tegen. Zeker een aanrader (ook gezellige buurt en restaurants)
Haha al die Zwitsers rijden in dikke bakken, zelfs de loodgieter rijdt daar in de nieuwste Golf 7. Salarissen liggen daar gemiddeld 20% hoger dan in Nederland, terwijl de prijzen van auto’s minstens 30% goedkoper zijn dan in Nederland. Tja, komt doordat ze niks aan Brussel hoeven te dokken.
@balkanlul: Salarissen liggen 50% hoger (BBP / kopf). Belasting is vaak ook nog de HELFT van NL. Muesli-auto’s zijn vergelijkbaar. Nieuwe groot-CO2 uitstoters zijn iets goedkoper hier, maar voornamelijk 2e hands en modale nieuwen zijn een stuk goedkoper.
@balkanlul: de rest is er echter wel heel duur, als ik Zwitserse vriend van mij moet geloven. Ze verdienen wel veel meer dus dat trekt het geheel meer dan gelijk.
What’s new, aftermarket bumpers maken je auto waardeloos en lelijk.
In Zwitserland zijn de “ongeschreven regels” voor wat fout is heel anders dan in Nederland. Op basis van bovenstaande foto’s zou je echt verwachten dat het een stel tokkies is, maar ik denk van niet.
Ik heb in Zwitserland regelmatig een keurig ouder echtpaar gezien in bijvoorbeeld een 5-serie met gigantische chromen velgen.
In Nederland wordt op die manier opvallen automatisch met asociaal geassocieerd en zouden zulke mensen in een keurige, onopvallende grijze Volvo rijden.
@Praeses: Vergeet niet dat ‘Grijs’ de nationale kleur van Zwi is (gebouwen, kleur van auto’s en zelf de basiskleur van politiewagens is hier vaak grijs + strepen).
Tokkie-wezen is meer naar merk. Subaru’s zijn voor Tokkies. Net zoals opgevoerde Leon’s, Lancers, 206 en alles van Alfa Romeo.
Maar je kan wel makkelijk een oud stel in G63 AMG tegenkomen!
@gregorius: Is dat echt zo, hebben die Zwitsers iets met grijs?


Ben er vroeger twee keer geweest op vakantie, als een klein wolfje. Weerzinwekkend mooi land, geografisch gezien.
Ik dacht dat Zwitserland hele strakke/strikte regels had met betrekking tot het aanpassen van je auto, valt wel mee dus
Ik vind die X5 best wel dik
Nederland had ook makkelijk als Zwitserland kunnen zijn… Maar nee wij geven het liever weg aan de EU en andere landen. Grrrr…
Jij speelt mee voor de cliché van de maand award zeker?


Simpel levensonderhoud is een stuk duurder in Zwitserland in vergelijking met hier. In vergelijking met alles bijna. Zwitserland is een duur land.

http://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Switzerland

http://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Netherlandshttp://www.numbeo.com/cost-of-living/rankings_by_country.jsp

Volgens dit lijstje is alleen Noorwegen duurder om in te wonen. Misschien eens aan Norge vragen hoeveel hij moet lappen voor een brood en een pak melk.
Ik zit er regelmatig (net weer terug) en kan dit beamen. Prijzen in horeca, van levensmiddelen (en vooral alles waar die duurbetaalde Zwitsers met manuren aan te pas komen) enz. zijn schrikbarend voor Hollanders met een klein inkomentje.

Luxegoederen (elektronica) en benzine vallen dan weer alleszins mee. Maar misschien heeft dat wel wat met de BTW van 8% te maken.
@sir_smokalot: Wat heeft zo’n ongewassen onverlaat als jij nou weer te zoeken in zo’n keurig land, smokie? :D
@bozewolf: Het gemiddelde niveau wat omlaag trekken natuurlijk. Als Zwitsers een ding graag doen, is het kankeren op buitenlanders :)
@sir_smokalot: Lekkere viezerik die je er bent
@sir_smokalot: kan dat ook bevestigen want ik kom er ook regelmatig. Een collega van me rijdt een nieuwe RS4 Avant maar een huis in Zürich (stad) kopen zit er niet in. Onbetaalbaar.
@bozewolf: Lekker belangrijk, het gaat om inkomen & belastingdruk, in Zwitserland wordt je inkomen gemiddeld tussen 16% en 25% belast…..
Dus genoeg geld over om een hele dikke X5 te kopen, voor erbij waarschijnlijk…..

Hij valt wel lekker op tussen al die saaie X5’jes die rondrijden…..

En Noorwegen is waarschijnlijk het rijkste land in Europa met al die gas voorraden. Je hoeft je daar trouwens nergens druk over te maken, bloeiende economie, veel werk, en de staat zorgt voor de best mogelijke faciliteiten in ziekenhuizen, scholen en creches, etc. En alle ruimte van de wereld….

Zoals een collega van mij zegt: when you travel through Europe, price & quality becomes unreasonable in Holland
@slickrick: Levensonderhoud is niet belangrijk?


Voor de rest heb ik geen idee hoe Zwitserland zit in haar sociale voorzieningen. Da’s hier iig allemaal wel goed voor zaken. Zorgt ook voor extra belastingdruk.
Wow, artikel waardig… lelijke hokken (voornamelijk die X5)
Super mooi die X5 en die M3.
De M3 is zeker de mooiste.
De X5 op zich gaat het wel,maar die voorbumper en motorkap,fout en die kwaldi gaat nog wel.
Wel origineel gevonden dat matte op die auto’s.

In 2001.
Zwitserland is een perfect land, kom er nu zo’n 17 jaar.
Apart slag volk maar als je ze nodig hebt zijn ze er voor je!
En Tsja het blijft een duur land maar als je er gaat en kan wonen zal het allemaal wel een beetje meevallen.
En het klopt ja, stond boven op de sustenpass komt er een Aston DBS aangereden stapt een grijze kerel uit met zijn vrouw, geniaal om te zien.
die swissies weten wel hoe ze het moeten doen, dat staat vast.
Ik woon in Zwitserland, in een stadje met 15000 inwoners. De exact even knaloranje Jaguar F-type uit Top-gear zag ik hier een maand of twee geleden voor het eerst, waarbij de griize F-type van de week ervoor -ehm- vergrijsde. Verder schijnen me het hier vooral rationele autoconsumenten te zijn, gezien jet opvallend hoge aantal Subaru’s en Skoda Octavia’s (al dan niet RS/4×4).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).